SERIE A

Φόρος αλληλεγγύης στους πλούσιους άσους του Καμπιονάτο!

Φόρος αλληλεγγύης στους πλούσιους άσους του Καμπιονάτο!

Η κυβέρνηση Μόντι επέβαλε εισφορά αλληλεγγύης σε όσους παίρνουν πάνω από 300.000 ευρώ το χρόνο και οι Ιταλοί παίκτες δέχτηκαν να βοηθήσουν για την έξοδο από την κρίση. Διαβάστε το story.

Τον προηγούμενο Αύγουστο, όταν με τις διαμαρτυρίες τους κατάφεραν να αναβάλλουν την πρεμιέρα του Καμπιονάτο, είχαν στρέψει αρκετό κόσμο εναντίον τους.

"Μία από τις πιο μισητές κάστες της Ιταλίας", "Πλούσιοι και κακομαθημένοι παίκτες" και "Απεργούν για να μην πληρώσουν τον φόρο αλληλεγγύης" ήταν οι φράσεις που ακούγονταν αρκετά πριν μερικούς μήνες, όταν η τότε κυβέρνηση Μπερλουσκόνι ήθελε να επιβάλλει φόρο για τους "έχοντες και κατέχοντες" πάνω από 300.000 ευρώ.

Τώρα όμως τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά, με την κυβέρνηση Μόντι να περνάει το συγκεκριμένο νόμο και την Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών να δέχεται να πληρώσει το μερίδιο που της αναλογεί, σε μία κρίσιμη οικονομική καμπή για τη χώρα.

"Πάντα πίστευα ότι αυτό ήταν το σωστό. Αυτός που είναι προνομιούχος πρέπει να πληρώσει περισσότερο, και κυρίως από τη στιγμή που υπάρχει μία τέτοια κρίση.

Δεν αρνηθήκαμε ποτέ να πληρώσουμε τους φόρους και τώρα θα γίνει ξεκάθαρο πως εκείνες οι κατηγορίες για τον κλάδο μας ήταν δημαγωγικές", τόνισε χαρακτηριστικά ο γκολκίπερ της Νάπολι, Μόργκαν Ντε Σάνκτις, μιλώντας με την ιδιότητα του συνδικαλιστή στην Aic (Ένωση Ιταλών Επαγγελματιών Παικτών).

Σύμφωνα με το νέο νόμο, το ποσοστό εισφοράς ορίστηκε σε 3% (1,71% καθαρά) για όσους κερδίζουν πάνω από 300.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει για παράδειγμα ότι κάποιος που αμείβεται με 1.000.000 ευρώ, είναι υποχρεωμένος να καταβάλλει εισφορά ύψους 12.000 ευρώ.

Σύμφωνα πάντως με τον πρόεδρο της Aic Νταμιάνο Τομάζι "πέρυσι μόνο το 45% των παικτών της Serie A έχει έσοδα παραπάνω από 300.000 ευρώ καθαρά, στη Serie B είναι μικρότερο από 10%, ενώ στη Lega Pro οι τυχεροί μετριούνται στα δάχτυλα των δύο χεριών".

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ