SERIE A

Ελλάς Βερόνα: η Λέστερ του Καμπιονάτο!

Ελλάς Βερόνα: η Λέστερ του Καμπιονάτο!

Η Ελλάς Βερόνα είναι η... Λέστερ της Ιταλίας! Διαβάστε για την ομάδα που πριν από ακριβώς 31 χρόνια τρέλαινε τους γείτονες και κατακτούσε μαθηματικά τον πρώτο και μοναδικό τίτλο Serie A στην ιστορία της.

Η Premier League έκλεψε φέτος την παράσταση μεταξύ των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων καθώς η Λέστερ του Κλάουντιο Ρανιέρι έκανε το θαύμα των θαυμάτων και πανηγύρισε τον τίτλο, πρώτο μάλιστα στα 132 χρόνια ιστορίας της, ωστόσο το παράδειγμα των "αλεπούδων" το έχουν ζήσει αρκετές δεκαετίες πριν οι Ιταλοί.

Ελλάς Βερόνα: η Λέστερ του Καμπιονάτο!

Συγκεκριμένα τη σεζόν 1984-85, με την Ελλάς Βερόνα να πραγματοποιεί μία απίστευτη πορεία και το φινάλε να την βρίσκει πρωταθλήτρια για πρώτη φορά στην ιστορία της, μόλις τέσσερα χρόνια αφότου είχε προβιβαστεί από τη Serie B στην μεγάλη κατηγορία.

Ελλάς Βερόνα: η Λέστερ του Καμπιονάτο!

Εκείνη η ομάδα του Οσβάλντο Μπανιόλι πανηγύρισε τον τίτλο έχοντας μόνο 17 παίκτες στο ρόστερ της και με έναν απολογισμό άκρως εντυπωσιακό: 15 νίκες, 13 ισοπαλίες, 2 ήττες με 42 γκολ υπέρ και μόλις 19 κατά. Όσο για το ματς που θυμούνται όλοι ακόμα και σήμερα είναι αυτό στην έδρα της Αταλάντα (29η αγωνιστική) πριν από ακριβώς 31 χρόνια (12/5/1985), καθώς κατέκτησε μαθηματικά τον τίτλο με το 1-1 που απέσπασε στο Μπέργκαμο.

Ελλάς Βερόνα: η Λέστερ του Καμπιονάτο!

Το 3-1 επί της Νάπολι στο ντεμπούτο του Μαραντόνα στους "παρτενοπέι" (στην πρεμιέρα), το 2-0 επί της Γιουβέντους και το εκτός έδρας 5-3 επί της Ουντινέζε ήταν οι πιο εμφατικές επιτυχίες της μέσα στη σεζόν, με το μεγάλο όπλο των "scaligeri" στο δρόμο προς το σκουντέτο να είναι η εξαιρετική τους χημεία.

Ελλάς Βερόνα: η Λέστερ του Καμπιονάτο!

Και αυτό γιατί ο Μπανιόλι είχε καταφέρει να "δέσει" ένα γκρουπ νεαρών και φιλόδοξων παικτών από τη μία με ώριμους σταρ από την άλλη πλευρά, όπου ξεχώριζαν οι Μπρίγκελ, Έλκιερ, Φάνα, Ντι Τζενάρο και Γκαλντερίζι.

Ελλάς Βερόνα: η Λέστερ του Καμπιονάτο!

Το ρόστερ της πρωταθλήτριας Ιταλίας τη 1984-85, Ελλάς Βερόνα:

Τερματοφύλακες: Κλάουντιο Γκαρέλα, Σέρτζιο Σπούρι

Αμυντικοί: Χανς-Πέτερ Μπρίγκελ, Μάουρο Φερόνι, Σιλβάνο Φοντολάν, Φάμπιο Μαρανγκόν, Λουτσιάνο Μαρανγκόν, Ρομπέρτο Τριτσέλα

Μέσοι: Λουτσιάνο Μπρούνι, Αντόνιο Ντι Τζενάρο, Ντάριο Ντονά, Πιέτρο Φάνα, Λουίτζι Σακέτι, Ντομένικο Βολπάτι

Επιθετικοί: Πρέμπεν Έλκιερ, Τζουζέπε Γκαλντερίζι, Φράνκο Τουρκέτα

Όλα τα γκολ της Ελλάς Βερόνα τη χρονιά του σκουντέτο:

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ