SERIE A

Δεν είδε την... χερούκλα του Ντε Γιονγκ!

Δεν είδε την... χερούκλα του Ντε Γιονγκ!

Ο Νικόλα Ριτσόλι είναι ο κορυφαίος Ιταλός διαιτητής όμως στο ματς της Ρόμα με τη Μίλαν υπέπεσε σε τεράστιο σφάλμα: τον μη καταλογισμό πέναλτι σε... βόλει που έκανε ο Νάιτζελ Ντε Γιονγκ (video).

Η Ρόμα "τα βρήκε σκούρα" κόντρα στην εξαιρετική αμυντικά Μίλαν (η μεγαλύτερη φάση της ήρθε ουσιαστικά στις καθυστερήσεις με την απόκρουση του Ντιέγκο Λόπεθ στο κοντινό πλασέ του Ζερβινιό) και έμεινε στο 0-0 που την κράτησε στο -3 από την κορυφή , παρόλα αυτά θα μπορούσε να είχε πάρει τη νίκη αν ο Νικόλα Ριτσόλι ήταν περισσότερο προσεκτικός...

Ο λόγος για τη φάση του 31ου λεπτού, με τον Τότι να βγάζει σέντρα από τα δεξιά και τον Ζερβινιό να διεκδικεί την κεφαλιά στον αέρα αλλά να τον προλαβαίνει ο Νάιτζελ Ντε Γιονγκ που απομάκρυνε σε κόρνερ από το ύψος της μικρής περιοχής.

Το εντυπωσιακό ωστόσο σε αυτή τη φάση είναι πως ο Ολλανδός αμυντικός μέσος δεν χρησιμοποίησε το κεφάλι του για να κερδίσει την εναέρια μονομαχία με τον Ιβοριανό αλλά το χέρι του, με τον διαιτητή Νικόλα Ριτσόλι αλλά και τους βοηθούς του να μην αντιλαμβάνονται την παράβαση.

Δεν είδε την... χερούκλα του Ντε Γιονγκ!

H Ρόμα έμεινε για πέμπτο στη σειρά ματς αήττητη κόντρα στη Μίλαν όμως το 0-0 την άφησε τρεις πόντους πίσω από την πρωτοπόρο Γιουβέντους στο φινάλε του 2014

Οι παίκτες της Ρόμα διαμαρτυρήθηκαν έντονα χωρίς όμως να καταφέρουν να τον πείσουν να αλλάξει την απόφασή του, ενώ ο Ρούντι Γκαρσία δήλωσε αμέσως μετά το ματς για τη συγκεκριμένη φάση.

"Το χέρι μέσα στην περιοχή ήταν οφθαλμοφανέστατο αλλά δεν παραπονιέμαι για τον διαιτητή, υπογραμμίζω απλά ένα γεγονός του παιχνιδιού.

Δεν το λέω μόνο σήμερα αλλά εδώ και καιρό: ή βάζουμε διαιτητές περιοχής που να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους ή δεν βάζουμε καθόλου".

Οι δηλώσεις των δύο προπονητών μετά το ματς

Γκαρσία: "Έπρεπε να ήμασταν πιο δημιουργικοί":

Ιντσάγκι: "Είμαστε Μίλαν, χρειάζεται να βελτιωθούμε"

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ