ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Τέλος ο Μπλιντ απ' την εθνική Ολλανδίας

Netherlands' coach Danny Blind after his team missed an opportunity to score during their World Cup Group A qualifying soccer match against Bulgaria, at the Vassil Levski stadium in Sofia, Bulgaria, Saturday, March 25, 2017. (AP Photo/Vadim Ghirda)
Netherlands' coach Danny Blind after his team missed an opportunity to score during their World Cup Group A qualifying soccer match against Bulgaria, at the Vassil Levski stadium in Sofia, Bulgaria, Saturday, March 25, 2017. (AP Photo/Vadim Ghirda) AP

Η Ολλανδική Ομοσπονδία ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας της με τον Ντάνι Μπλιντ, ο οποίος "πλήρωσε το μάρμαρο" για την κακή πορεία των "οράνιε" στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.

Παρελθόν απ' την τεχνική ηγεσία της εθνικής Ολλανδίας αποτελεί ο Ντάνι Μπλιντ. Οι "οράνιε" ανακοίνωσαν τη λύση της συνεργασίας τους με τον 55χρονο τεχνικό, ο οποίος "πλήρωσε το μάρμαρο" για την κακή πορεία των "οράνιε" στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, με αποκορύφωμα την ήττα με 2-0 απ' τη Βουλγαρία το βράδυ του Σαββάτου (25/03).

Ο Μπλιντ δέχθηκε έντονη κριτική απ' τα ολλανδικά ΜΜΕ για την απόφασή του να δώσει φανέλα βασικού στον 17χρονο Ματίας ντε Λιτ, ο οποίος φέρει ευθύνη και στα δύο γκολ των "οράνιε" και γι' αυτό το λόγο έγινε αλλαγή στο ημίχρονο της αναμέτρησης. Ουσιαστικά, η συγκεκριμένη απόφαση ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής για την Ολλανδική Ομοσπονδία.

Ο Μπλιντ διαδέχθηκε τον Γκους Χίντινκ στην τεχνική ηγεσία το καλοκαίρι του 2015, αλλά δεν κατάφερε να οδηγήσει τους "οράνιε" στο Euro 2016. Συνολικά, κάθισε 17 φορές στον πάγκο, μετρώντας 7 νίκες, 3 ισοπαλίες και 7 ήττες. Η Ολλανδία, ύστερα από 5 αγωνιστικές, βρίσκεται στην 4η θέση του 1ου ομίλου με 7 βαθμούς, έξι λιγότερους απ' την πρωτοπόρο Γαλλία. Ο Φρεντ Χριμ, προπονητής της Εθνικής Ελπίδων, επιλέχθηκε απ' την Ολλανδική Ομοσπονδία για να τον αντικαταστήσει προσωρινά.

Η ανακοίνωση:

Photo Credits: AP Photo/Vadim Ghirda

TAGS ΟΛΛΑΝΔΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ