ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Υποβιβάστηκε στη 3. Liga η Μόναχο 1860 του Βίτορ Περέιρα

Υποβιβάστηκε στη 3. Liga η Μόναχο 1860 του Βίτορ Περέιρα

Η Μόναχο 1860 του Βίτορ Περέιρα γνώρισε εντός έδρας ήττα στο μπαράζ της Zweiteliga και υποβιβάστηκε στην τρίτη κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου, σε ένα παιχνίδι που διεκόπη για ένα τέταρτο λόγω επεισοδίων με φιλάθλους.

Για πρώτη φορά από το 1992-1993 η Μόναχο 1860 θα αναγκαστεί να αγωνιστεί στην τρίτη τη τάξει κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος. Η ομάδα του Βίτορ Περέιρα ηττήθηκε με 2-0 στη βαυαρική πρωτεύουσα από την Γιαν Ρέγκενσμπουργκ στο δεύτερο μπαράζ υποβιβασμού/ανόδου και ζει μια από τις πιο "μαύρες" στιγμές στην ιστορία της.

Η πρωταθλήτρια του 1965-1966 μεγάλη αντίπαλος της Μπάγερν στο Μόναχο είχε αποσπάσει ισοπαλία 1-1 με την τρίτη ομάδα της 3. Liga στον πρώτο αγώνα του μπαράζ, με συνέπεια να έχει το πάνω χέρι.

Στην "Άλιαντς Αρένα" συγκεντρώθηκαν 62.200 θεατές για να παρακολουθήσουν από κοντά τη ρεβάνς και να ενισχύσουν την προσπάθεια του συλλόγου, που παρότι αγωνίζεται από το 2004-2005 στην Zweiteliga, δεν έχει χάσει τη δυναμική του.

Στο 30ό λεπτό ο Κόλια Πους και στο 41ο ο Μαρκ Λάις έβαλαν μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους, που έδειχναν να κρατούν "σφιχτά" το προβάδισμα στο 2ο μέρος.

Ο Περέιρα δεν βρήκε τη λύση στο 2ο μέρος και όλα έδειχναν ότι η ομάδα με το τρίτο μεγαλύτερο μπάτζετ στην κατηγορία (πίσω μόνο από Στουτγκάρδη και Ανόβερο που έπεσαν πέρυσι από την Bundesliga) δεν θα απέφευγε τον υποβιβασμό.

Υποβιβάστηκε στη 3. Liga η Μόναχο 1860 του Βίτορ Περέιρα
Υποβιβάστηκε στη 3. Liga η Μόναχο 1860 του Βίτορ Περέιρα

Στο 82ο λεπτό, μερίδα φιλάθλων στη θύρα των φανατικών του συλλόγου στο πέταλο άρχισε να πετάει αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο, με συνέπεια ο διαιτητής να διακόψει προσωρινά το παιχνίδι. Ο βοηθός του Περέιρα, Ντάνιελ Μπιρόφκα, έσπευσε να κατευνάσει το κλίμα, αλλά δεν τα κατάφερε και δέχθηκε κι αυτός αντικείμενα.

Μετά από περίπου 15 λεπτά συστάσεων από τα μεγάφωνα και παρέμβασης της αστυνομίας, οι φίλαθλοι σταμάτησαν για λίγο και ο διαιτητής έδωσε εντολή για επανεκκίνηση του αγώνα. Όσο παίζοντας τα τελευταία λεπτά, πάντως, συνεχίστηκε η ρίψη αντικειμένων, με συνέπεια οι παίκτες του Χάικο Χέρλιχ να μην μπορούν να εκτελέσουν κόρνερ.

Η χρονιά έκλεισε με τον χειρότερο τρόπο για τον πρώην προπονητή του Ολυμπιακού που ανέλαβε στα μέσα Δεκεμβρίου του 2016 με στόχο να επαναφέρει την ομάδα στα "μεγάλα σαλόνια". Εν τέλει, δεν απέτρεψε τον υποβιβασμό, ο οποίος οδηγεί με ντόμινο σε πτώση κατηγορίας και τις ομάδες κ-21, κ-19, κ-17 και κ-16.







TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ