ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Μίλερ: O νέος Μποσμάν;

Μίλερ: O νέος Μποσμάν;

Η γερμανική Δικαιοσύνη δικαίωσε τον 36χρονο τερματοφύλακα, Χάιντς Μίλερ, στις συμβολαιακές του διαφορές με τη Μάιντς. Γιατί οι Γερμανοί μιλούν για απόφαση-σταθμό στο αθλητικό δίκαιο.

Ο Χαίντς Μίλερ είναι τερματοφύλακας, 36 ετών, και μέχρι το προηγούμενο καλοκαίρι ανήκε στο έμψυχο δυναμικό της Μάιντς.

Η γερμανική ομάδα, ωστόσο, δεν του ανανέωσε το συμβόλαιο και ο τερματοφύλακας την έσυρε στη δικαστική αίθουσα, ζητώντας μία σύμβαση αορίστου χρόνου. Ναι, σύμβαση (συμβόλαιο) αορίστου χρόνου, στο ποδόσφαιρο.

Κι όμως, ο δικαστής εργατικού δικαίου, Ρουτ Λίπα, δικαίωσε το Γερμανό γκολκίπερ: "Οι αθλητές, πρέπει να αντιμετωπίζονται όπως κι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι. Να έχουν το δικαίωμα, μετά από δύο χρόνια εργασίας, σε ένα συμβόλαιο αορίστου διάρκειας.", εξήγησε.

Ωστόσο, ο νομικός σύμβουλός της Μάιντς, Κρίστοφ Σίκχαρτ, με δηλώσεις του στον ιταλικό Τύπο, παρουσίασε το βασικό σκεπτικό υπεράσπισης του συλλόγου.

"Το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να συγκριθεί, με άλλους εργασιακούς τομείς. Οι αθλητές δεν έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν την ίδια απόδοση κατά τη διάρκεια των χρόνων. Υπάρχει, αναπόφευκτα, μία φυσική πτώση. Ο δικαστής δεν έλαβε υπόψην, αυτή την πλευρά. Αυτή η απόφαση δεν βγάζει κανένα νόημα και θα δημιουργήσει και προδικασμένο."

Τα γερμανικά ΜΜΕ, αν και παραδέχονται ότι είναι νωρίς, θεωρούν πολύ πιθανό αυτή η απόφαση να αποτελέσει σταθμό στο αθλητικό δίκαιο. Θα αντικατασταθεί ο Μαρκ Μποσμάν από τον Χάιντς Μίλερ;

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ