ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Εσπευσμένη εξέταση του Νόιερ για ντόπινγκ

Bayern goalkeeper Manuel Neuer watches his gloves during the German Bundesliga soccer match between FC Bayern Munich and FC Schalke 04 at the Allianz Arena stadium in Munich, Germany, Saturday, Feb. 4, 2017. (AP Photo/Matthias Schrader)
Bayern goalkeeper Manuel Neuer watches his gloves during the German Bundesliga soccer match between FC Bayern Munich and FC Schalke 04 at the Allianz Arena stadium in Munich, Germany, Saturday, Feb. 4, 2017. (AP Photo/Matthias Schrader) AP

Ο Μάνουελ Νόιερ σε δηλώσεις του αποκάλυψε τη θεραπεία που έκανε για να επιστρέψει στα γήπεδα και ο γερμανικός οργανισμός αντιντόπινγκ έσπευσε να τον υποβάλει αμέσως σε έλεγχο.

Μπελάδες από το πουθενά απέκτησε ο Μάνουελ Νόιερ. Ο διεθνής τερματοφύλακας, τον Σεπτέμβριο του 2017 τραυματίστηκε στο γόνατο του αριστερού ποδιού και υποβλήθηκε σε επέμβαση για να καταφέρει να ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του.

Την Τρίτη (27/3), ανήμερα των γενεθλίων του, επέστρεψε στις προπονήσεις πιο γρήγορα από ότι ήταν αναμενόμενο.

Μιλώντας στο επίσημο κανάλι της Μπάγερν αποκάλυψε πως η αποθεραπεία του έγινε τόσο γρήγορα. Μεταξύ άλλων ο 32χρονος τερματοφύλακας είπε: "Δεν ήταν μία θεραπεία αίματος, αλλά μία θεραπεία βλαστικών κυττάρων, τα οποία λαμβάνονται από τον μυελό των οστών και στη συνέχεια εκχυλίζονται στο κόκαλο".

Κάπου εδώ μπαίνει στην εξίσωση ο NADA. Ο Γερμανικός οργανισμός αντιντόπινγκ λίγες ώρες μετά τις συγκεκριμένες δηλώσεις επισκέφτηκε τον Νόιερ στο σπίτι του και τον υπέβαλε σε έλεγχο χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει ακόμα γνωστά τα αποτελέσματα του. O NADA επιβεβαίωσε το συμβάν, όμως δεν έκανε κανένα άλλο σχόλιο πάνω σε αυτό.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό τα αποτελέσματα του ελέγχου αναμένονται με ενδιαφέρον, αν και η θεραπεία με βλαστοκύτταρα δεν αντιβαίνει κανένα από τους νόμους περί ντόπινγκ.

Photo credits: ΑP Photo/Matthias Schrader

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ