ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Εκκίνηση με τριάρα για Μπάγερν

Εκκίνηση με τριάρα για Μπάγερν

Νικηφόρο ήταν το ξεκίνημα της Μπάγερν Μονάχου στην Bundesliga με τους Βαυαρούς να επικρατούν της αξιόμαχης Γκλάντμπαχ με 3-1. Μοιραίος για τους φιλοξενούμενους ο Ντομίνγκεθ (video).

Την πρώτη της νίκη επί εποχής Πεπ Γουαρδιόλα έκανε η Μπάγερν Μονάχου, η οποία έκαμψε την αντίσταση της Γκλάντμπαχ στην πρεμιέρα της Bundesliga.

Οι Βαυαροί είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού σε όλη σχεδόν τη διάρκειά του, αλλά πήραν τη νίκη πιο δύσκολα απ' ότι δείχνει το τελικό σκορ.

Μπορεί να μπήκαν πολύ δυναμικά και να έκαναν το 2-0 με συνοπτικές διαδικασίες, όμως, μία απερισκεψία του Ντάντε πριν το τέλος του ημιχρόνου έβαλε την Γκλάντμπαχ και πάλι στο παιχνίδι. Ως τότε, μάλιστα, οι γηπεδούχοι είχαν χάσει κι άλλες ευκαιρίες με τον Τερ Στέγκεν να βρίσκεται σε πολύ καλή μέρα.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα "πουλάρια" έκαναν αισθητή την παρουσία τους, αλλά δεν μπόρεσαν να τελειώσουν τις φάσεις όπως θα ήθελαν. Όλα έδειχναν, όμως, πως το φινάλε δε θα είναι εύκολο για την Μπάγερν αφού οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ αξιόμαχοι.

Ωστόσο, στο 70' ο Ντομίνγκεθ έδωσε... ρεσιτάλ. Κάνοντας χέρι παραχώρησε πέναλτι στην Μπάγερν. Ο Μίλερ ανέλαβε την εκτέλεσή του, ο Τερ Στέγκεν απέκρουσε, αλλά ο Ντομίνγκεθ έκανε δεύτερο πέναλτι! Ο Αλάμπα δε λάθεψε και επί της ουσίας σφράγισε τη νίκη για την ομάδα του η οποία έφτασε τα 26 παιχνίδια σερί χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα. Ένα ακόμα χρειάζεται προκειμένου να ισοφαρίσει το δικό της ρεκόρ.

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: Νόιερ, Αλάμπα, Ντάντε, Μπόατενγκ, Λαμ, Σβάινσταϊγκερ (73 Κίρκχοφ), Μίλερ (77' Ραφίνια), Κροος (85' Μαρτίνεθ), Ριμπερί, Ρόμπεν Μάντζουκιτς

ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ: Τερ Στέγκεν, Γιάντσκε, Στρατσλ, Άλβαρο Ντομίνγκεθ, Νταμς, Ράφαελ, Χέρμαν (70' Χργκότα), Τζάκα, Κράμερ (85' Ντε Γιονγκ), Αράνγκο (70' Γιουνές), Κρούζε

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:

Παρασκευή

Μπάγερν Μονάχου - Γκλάντμπαχ 3-1 (12' Ρόμπεν, 16' Μάντζουκιτς, 69' Αλάμπα (πεν) / 40 Ντάντε (αυτ))

Σάββατο

Μπάγερ Λεβερκούζεν - Φράιμπουργκ (16.30)

Ανόβερο - Βόλφσμπουργκ

Άουγκσμπουργκ - Ντόρτμουντ

Χέρτα Βερολίνου - Άιντραχτ Φρανκφούρτης

Χόφενχαϊμ - Νυρεμβέργη

Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ - Βέρντερ Βρέμης (19.30)

Κυριακή

Μάιντς - Στουτγκάρδη (16.30)

Σάλκε - Αμβούργο (18.30)

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ