ΓΑΛΛΙΑ

Τα "ιταλικά" ψώνια της Παρί Σεν Ζερμέν

Τα "ιταλικά" ψώνια της Παρί Σεν Ζερμέν

Έντεκα ποδοσφαιριστές από τη Serie A έχει αποκτήσει την τελευταία διετία η Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία "κοιτάει" πολύ προσεκτικά τη συγκεκριμένη αγορά. Δείτε πόσα έχει δαπανήσει συνολικά γι' αυτούς και ποιοι είναι με αφορμή την απόκτηση του Μαρκίνιος.

Σε διαρκή μεταγραφικό οργασμό βρίσκεται την τελευταία διετία η Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία έχει καταφέρει να αλλάξει επίπεδο με τις προσθήκες που κάνει.

Από τη μέρα που ανέλαβαν τα ηνία του συλλόγου οι νυν ιδιοκτήτες, τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί είναι πάρα πολλά και στην "πόλη του φωτός" έχουν πάει αρκετά αστέρια του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Πιο πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η εβδομάδα που διανύουμε στην οποία ανακοίνωσε τους Έντινσον Καβάνι, Λούκας Ντιν και Μαρκίνιος. Συνολικά οι τρεις τους κόστισαν στους Παριζιάνους 114 εκ. ευρώ, με τον Μαρκίνιος να γίνεται παράλληλα ο 11ος παίκτης της Serie A που σε αυτή τη διετία άφησε την Ιταλία για την Παρί, αριθμός που μόνο τυχαίος δεν είναι.

Αρχικά ο άνθρωπος που κινούσε τα νήματα ως τώρα στους Παριζιάνους ήταν ο Λεονάρντο, ο οποίος πρόσφατα παραιτήθηκε. Ο Βραζιλιάνος γνώριζε τη Serie A καλύτερα από κάθε άλλο πρωτάθλημα και αυτός ήταν ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους η Παρί κοιτούσε τη γειτονική χώρα. Ο Λεονάρντο, άλλωστε, ήταν κι εκείνος που εισηγήθηκε την απόκτηση του Ιταλού Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος πρόσφατα άφησε τη Γαλλία για τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Τα "ιταλικά" ψώνια της Παρί Σεν Ζερμέν

Όπως αποτυπώνεται και στον παραπάνω πίνακα αυτή τη διετία η Παρί είχε δαπανήσει συνολικά 237 εκ. ευρώ για τους δέκα παίκτες που έχει πάρει από το ιταλικό πρωτάθλημα με ακριβότερο απόκτημα να είναι ο Καβάνι και να ακολουθούν οι Χαβιέρ Παστόρε και Τιάγκο Σίλβα. Το ποσό αυτό μετά και την απόκτηση του Μαρκίνιος θα αγγίζει τα 272 εκ. ευρώ, με αρκετούς ιταλικούς συλλόγους να έχουν καλύψει σημαντικές υποχρεώσεις μέσω των χρημάτων που έχουν λάβει.

Τέλος, άξιο αναφοράς είναι πως από τους έντεκα παίκτες που έχει πάρει η Παρί μόνο δύο είναι Ιταλοί, οι Μάρκο Βεράτι και Σαλβατόρε Σιρίγκου, οι οποίοι έχουν δέσει από την πρώτη μέρα που πήγαν στην πρωτεύουσα της Γαλλίας αποτελώντας πλέον αναπόσπαστα κομμάτια της ενδεκάδας της.

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ