ΓΑΛΛΙΑ

Μπενζεμά, ο κορυφαίος του 2011!

Μπενζεμά, ο κορυφαίος του 2011!

Ο Καρίμ Μπενζεμά ήταν ο μεγάλος νικητής στην ψηφοφορία του France Football για τον κορυφαίο Γάλλο ποδοσφαιριστή μέσα στο 2011. Στον Ρούντι Γκαρσία το βραβείο για τον καλύτερο προπονητή.

Ο Καρίμ Μπενζεμά διέπρεψε μέσα στο 2011 με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης αλλά και της Εθνικής Γαλλίας και μία σπουδαία επιβράβευση τον περίμενε στο τέλος της χρονιάς.

Το φημισμένο γαλλικό περιοδικό "France Football" ανέδειξε -μέσα από ψηφοφορία- τον 24χρονο φορ ως τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή της χρονιάς στη χώρα του, με τον άσο των "μερένγκες" να παίρνει τη σκυτάλη από τον κορυφαίο για το 2010, Σαμίρ Νασρί.

Ο Μπενζεμά, ο οποίος έγινε ο πρώτος επιθετικός μετά το 2006 (Τιερί Ανρί) που παίρνει το συγκεκριμένο βραβείο, συγκέντρωσε 155 πόντους αφήνοντας 2ο τον Ερίκ Αμπιντάλ της Μπαρτσελόνα με 110 πόντους και 3ο τον Ούγκο Γιορίς της Λιόν με 69.

"Για μένα, το 2011 ήταν η πιο ολοκληρωμένη χρονιά μου στη Ρεάλ Μαδρίτης και στην ομάδα της Γαλλίας", δήλωσε χαρακτηριστικά ο παίκτης.

Όσον αφορά στο βραβείο για τον κορυφαίο τεχνικό στη Γαλλία, αυτό πήγε στον Ρούντι Γκαρσία, ο οποιός οδήγησε το 2011 τη Λιλ στην κατάκτηση τόσο του πρωταθλήματος όσο και του Κυπέλλου.

Ο Γκαρσία κέρδισε με χαρακτηριστική άνεση τον τίτλο αυτό συγκεντρώνοντας 119 ψήφους, με τον Ρενέ Ζιράρ της Μονπελιέ να έρχεται δεύτερος (72 πόντοι) και τον ομοσπονδιακό τεχνικό Λοράν Μπλαν να μένει τρίτος στη σχετική ψηφοφορία (31 πόντοι).

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ