ΓΑΛΛΙΑ

Η Λοριάν καλεί Γκουρκίφ

Η Λοριάν καλεί Γκουρκίφ

Ο πατέρας του Γιοάν Γκουαρκίφ και προπονητής της Λοριάν, Κριστιάν, σε δηλώσεις του έκανε γνωστό πως ενδιαφέρεται για την απόκτηση του γιου του. Ο Γάλλος, που αποτέλεσε και μεταγραφικό στόχο του ΠΑΟΚ, βρίσκεται κοντά στην επιστροφή του στην ομάδα που πρωτοξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο.

Μέχρι πριν λίγα χρόνια, όλοι έβλεπαν στο πρόσωπο του Γιοάν Γκουρκίφ, τον παίκτη που θα μπορούσε να αντικαταστήσει επάξια στο μέλλον, τον Ζινεντίν Ζιντάν στην εθνική Γαλλίας. Η μεταγραφή του από τη Μπορντό στη Λυών το 2010 κόστισε κοντά στα 25.000.000 ευρώ κι όλοι περίμεναν πολλά από τον 24χρονο τότε Γκουρκίφ.

Στην παρουσίασή του στο "Ζερλάν" αποθεώθηκε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ανταπεξήλθε στις προσδοκίες. Οι συχνοί τραυματισμοί του δεν του επέτρεψαν να αναπτύξει το ταλέντο του στο σημείο που θα ήθελε κι έτσι τα τρία τελευταία χρόνια η καριέρα του έχει πάρει φθίνουσα πορεία.

Τώρα ήρθε ο πατέρας του και προπονητής στη Λοριάν, Κριστιάν Γκουρκίφ, με δηλώσεις του να καλεί το γιο στην ομάδα προκειμένου να αναστηθεί ποδοσφαιρικά. "Όπως είχα πει σε παλαιότερες δηλώσεις μου, τον θέλαμε και πιο πριν αλλά δεν ήταν δυνατό. Τώρα το να ερχόταν στην ομάδα ο Γιοάν δεν θα ήταν και τόσο αδύνατο. Σίγουρα θα μας είναι πολύ χρήσιμο αν τελικά έρθει", τα λόγια του πατέρα Γκουρκίφ.

Ο Γιοάν Γκουρκίφ είχε απασχολήσει τόσο τον Ολυμπιακό όσο και τον ΠΑΟΚ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάτι επίσημο. Πλέον όπως όλα δείχνουν το κάλεσμα του πατέρα μπορεί να φανεί δυνατό να παραχωρηθεί, έστω δανεικός από τη Λυών, στη Λοριάν και να έχει ακόμα μια ευκαιρία να ξαναγίνει ο παίκτης που ήταν.

Η Λοριάν άλλωστε ήταν και η ομάδα στην οποία πρωτοκλότσησε μπάλα σε ηλικία 6 ετών, όταν ο πατέρας του τον έγραψε στις ακαδημίες του συλλόγου.

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ