ΓΑΛΛΙΑ

Απόδραση από την Κορσική για την Παρί ΣΖ, 1-0 την Μπαστιά

Απόδραση από την Κορσική για την Παρί ΣΖ, 1-0 την Μπαστιά

Με γκολ του Κουρζαουά στο 74ο λεπτό, η Παρί Σεν-Ζερμέν πέρασε νικηφόρα από το "Stade Armand Cesari", επικρατώντας με σκορ 1-0 της Μπαστιά. Γύρισε από το 0-2 η Μονακό. (video)

Πρεμιέρα στην Ligue 1 του γαλλικού πρωταθλήματος, με την Μπαστιά να υποδέχεται την Παρί Σεν-Ζερμέν στην Κορσική και τη Μονακό να φιλοξενεί την Γκινγκάμπ στο Πριγκιπάτο.

Μετά από ένα κακό σε γενικές γραμμές πρώτο 45λεπτο στο "Stade Armand Cesari", Μπαστιά και Παρί Σεν-Ζερμέν πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς τέρματα.

Οι Παριζιάνοι είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης στο δεύτερο μέρος και κατάφεραν να βρουν δίχτυα με τον Κουρζαουά στο 74ο λεπτό, ανοίγοντας το σκορ.

Παρά την πίεση της Μπαστιά στα τελευταία λεπτά, οι φιλοξενούμενοι άντεξαν και με αυτό το 1-0 ξεκίνησαν νικηφόρα την προσπάθεια να υπερασπιστούν τον τίλο τους στην Ligue 1.

Στα αξιοσημείωτα, το γεγονός ότι το ματς διεκόπη για λίγα λεπτά στα μέσα του δεύτερου ημιχρόνου, όταν αντικείμενο που πέταξαν οι οπαδοί της Μπαστιά χτύπησε τον Λούκας Μόουρα που προσπάθησε να εκτελέσει ένα κόρνερ.

Ο Βραζιλιάνος πάντως συνέχισε κανονικά το ματς, ενώ ο δράστης δέχτηκε επίθεση από άλλους φίλους της Μπαστιά που αντιλήφθηκαν την ενέργεια του.

Έσωσε τον βαθμό η Μονακό

Στο "Stade Lοuis II", η Μονακό υποδέχθηκε την Γκινγκάμπ, με τους φιλοξενούμενους να πετυχαίνουν τον απόλυτο αιφνιδιασμό κόντρα στην ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ.

Στο 29ο λεπτό ο Ντιαλό άνοιξε το σκορ για την Γκινγκάμπ και 8 λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Πριβάτ να σκοράρει δίνοντας αέρα δύο τερμάτων στους φιλοξενούμενους!

Η Μονακό εμφανίστηκε αλλαγμένη στο δεύτερο ημίχρονο και με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φαμπίνιο στο 71' αρχικά μείωσε σε 1-2, με τον Μπερνάρντο Σίλβα στο 84ο λεπτό και μετά από ασίστ του Ντιράρ να σκοράρει για το τελικό 2-2 στο Πριγκιπάτο.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΜΠΑΣΤΙΑ: Λεσά, Τζικού, Σκιλασί, Πεϊμπερνέ, Μαράνζ, Μοστεφά, Κουλιμπαλί, Σαχουζάκ, Ντιαλό (59' Ντάνιτς), Σαν-Μαξιμίν, Κριβελί (81' Μπιφουμά).

ΠΑΡΙ ΣΖ: Τραπ, Οριέ, Κιμπέμπ, Νταβίντ Λουίζ, Κουρζαουά, Ραμπιό, Ντι Μαρία, Μότα (75' Βεράτι), Παστόρε (75' Ματουιντί), Μπεν Αρφά (65' Χεσέ Ροντρίγκεθ), Λούκας Μόουρα.

ΜΟΝΑΚΟ: Σούμπασιτς, Ζέμερσον, Σιντιμπέ, Γκλικ, Μεντί (80' Μοουτίνιο), Φαμπίνιο, Μπακαγιόκο (64' Καβαλέιρο), Ντιράρ, Λεμάρ, Εμπαπέ (41' Μπερνάρντο Σίλβα), Καρίγιο.

ΓΚΙΝΓΚΑΜΠ: Γιόνσον, Ικοκό, Κερμπρά, Σορμπόν, Ανγκουά, Ντιαλό, Πριβάτ (64' Μπλας), Ντιό, Σαλιμπούρ (81' Ζιρές), Κοκό (88' Μανέ), Μπριάν.

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής:

Παρασκευή

Μπαστιά - Παρί Σεν-Ζέρμεν 0-1 (74' Κουρζαουά)

Μονακό - Γκινγκάμπ 2-2 ( 71' Φαμπίνιο, 84' Μπερνάρντο Σίλβα / 29' Ντιαλό, 37' Πριβάτ)

Σάββατο

Μπορντό - Σεντ-Ετιέν (18:00)

Καέν - Λοριάν (21:00)

Μετς - Λιλ (21:00)

Μονπελιέ - Ανζέρ (21:00)

Ντιζόν - Ναντ (21:00)

Κυριακή

Νανσί - Λιόν (16:00)

Νις - Ρεν (18:00)

Μαρσέιγ - Τουλούζ (21:45)






Monaco 2-2 Guingamp HD All Goals & Highlights... από sporttivi
TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ