ΓΑΛΛΙΑ

Απόδραση από τη Νίκαια!

Απόδραση από τη Νίκαια!

Η Μονακό με το γκολ του Μπερνάρντο Σίλβα και με αριθμητικό μειονέκτημα για ένα ημίχρονο πήρε την εκτός έδρας νίκη επί της Νις με 1-0, στην αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία της 26ης αγωνιστικής της Ligue 1.

Παίζοντας με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Αμπντενούρ στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου αλλά έχοντας τα ψυχικά αποθέματα, η Μονακό του Λεονάρντο Ζαρντίμ πήρε με το γκολ του Μπερνάρντο Σίλβα στο 85ο λεπτό μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί της Νις, στη Νίκαια, προσπέρασε τη Σεντ-Ετιέν και είναι μόνη στην τέταρτη θέση της Ligue 1. Οι "Μονεγάσκοι" έσπασαν και το αήττητο (σε επίπεδο πρωταθλήματος) των "εγκλόν" από την αρχή του τρέχοντος έτους.

Η γηπεδούχος Νις ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση του γαλλικού Νότου, με τον Εϊσερίκ να κάνει ο,τι θέλει στα πρώτα λεπτά αυτής.

Οι "εγκλόν" συνέχιζαν να πιέζουν, κερδίζοντας αρκετά φάουλ, με τον Μοουτίνιο και Κοντογκμπιά να βρίσκουν μπελάδες. Φερέιρα και Μπερμπάτοφ έκαναν αισθητή την παρουσία των "Μονεγάσκων", στους οποίους ανήκε το τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου.

Αλλά η εκπνοή αυτού, επιφύλασσε μία δυσάρεστη έκπληξη για τους φιλοξενούμενους με την αποβολή του Αμπντενούρ και ενώ ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, είχε κάνει την πρώτη του αλλαγή λόγω τραυματισμού.

Η Νις είχε τον έλεγχο στο δεύτερο ημίχρονο και με το αριθμητικό πλεονέκτημα και κυκλοφορούσε πιο άνετα την μπάλα, παραμερίζοντας τη Μονακό σε παθητικά αμυντικό ρόλο.

Η τριάδα Εϊσερίκ, Γκομίς και Εντουάρντο απείλησε στο 66', ο Καρβάλιο απάντησε ένα λεπτό αργότερα, αλλά σε καμία των περιπτώσεων οι εστίες γηπεδούχων και τερματοφυλάκων δεν παραβιάστηκε.

Οι γηπεδούχοι πίεζαν για τη νίκη, αλλά υπολόγιζαν χωρίς το ξενοδόχο. Αυτός ήταν ο Πορτογάλος, Μπερνάρντο Σίλβα που στο 85ο λεπτό παραβίασε την εστία του Χασέν και χάρισε στην ομάδα του ένα σημαντικό τρίποντο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σκόρερ, είχε περάσει ως αλλαγή στη θέση του Μπερμπάτοφ στο 58ο λεπτό.

ΝΙΣ: Χασέν, Πάλουν (43' Γκομίς), Ζενεβουά (46' Κοζιελό), Ντιαβαρά, Αμαβί, Μεντί, Χουλτ, Βερκότερεν (65' Μποσετί), Εντουάρντο, Εϊσερίκ, Πλεά

ΜΟΝΑΚΟ: Σούμπασιτς, Φαμπίνιο, Ουάλας, Αμπνενούρ, Κουρζαβά (35' Τουρέ), Κοντογκμπιά, Τουλαλάν, Μοουτίνιο, Καρβάλιο (76' Μαρσιάλ), Φερέιρα, Μπερμπάτοφ (58' Σίλβα)

Αναλυτικά η 26η αγωνιστική της Ligue 1

Παρασκευή

Νις - Μονακό 0-1 (85' Μπερνάρντο Σίλβα)

Σάββατο

Παρί Σεν-Ζερμέν - Τουλούζ (17:00)

Μπαστιά - Λιλ (21:00)

Καέν - Λανς

Εβιάν - Λοριάν

Ρεν - Μπορντό

Κυριακή

Γκινγκάμπ - Μονπελιέ (15:00)

Λιόν - Ναντ (18:00)

Ρεμς - Μετς

Σεντ-Ετιέν - Μαρσέιγ (22:00)

Η βαθμολογία

1. Λιόν 51

2. Μαρσέιγ 49

3. Παρί Σεν-Ζερμέν 49

4. Μονακό 43

5. Σεντ-Ετιέν 41

6. Μπορντό 40

7. Μονπελιέ 36

8. Γκινγκάμπ 35

9. Νις 34

10. Ναντ 33

11. Λιλ 32

12. Ρεν 31

13. Ρεμς 30

14. Μπαστιά 30

15. Καέν 28

16. Λοριάν 28

17. Τουλούζ 28

18. Εβιάν 26

19. Λανς 22***

20. Μετς 21

*οι 3 πρώτοι Champions League (3ος προκριματικά)

**ο 4ος Europa League (όπως και οι κάτοχοι του Coupe de France και του Coupe de la Ligue)

***υποβιβάζονται οι τρεις τελευταίοι (η Λανς θα είναι μία από τις τρεις ανεξάρτητα βαθμολογίας, καθώς κρίθηκε άκυρη η περσινή της άνοδος)

****για υπεραναλυτικές βαθμολογίες από όλο τον πλανήτη κάντε κλικ ΕΔΩ

Ο πίνακας των σκόρερς

21 γκολ

Αλεξάντρ Λακαζέτ (Λιόν)

14 γκολ

Αντρέ-Πιέρ Ζινιάκ (Μαρσέιγ)

11 γκολ

Κλαουντιό Μπουβού (Γκινγκάμπ)

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Παρί Σεν-Ζερμέν)

8 γκολ

Ναμπίλ Φεκίρ (Λιόν)

Ντάνιελ Βας (Εβιάν)

Ματιέ Ντουαμέλ (Εβιάν)

Σεΐκ Ντιαμπατέ (Μπορντό)

Έντινσον Καβάνι (Παρί Σεν-Ζερμέν)

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ