ΓΑΛΛΙΑ

Ακροδεξιό κόμμα κατά του Μπενζεμά

Το γαλλικό ακροδεξιό κόμμα, Εθνικό Μέτωπο, ζήτησε να αποκλειστεί ο Καρίμ Μπενζεμά από την εθνική Γαλλίας, μετά από δηλώσεις του ποδοσφαιριστή πως δεν θέλει να τραγουδάει τον εθνικό ύμνο.

Το γαλλικό ακροδεξιό κόμμα της Μαρί Λεπέν, ζήτησε από την γαλλική ομοσπονδία, τον αποκλεισμό του Καρίμ Μπενζεμά από την εθνική ομάδα της χώρας.

Αφορμή, στάθηκαν οι δηλώσεις που έκανε ο ποδοσφαιριστής, λέγοντας πως δεν θέλει να τραγουδάει τον ύμνο των "μπλε", πριν από τα παιχνίδια της ομάδας.

Συνεχίζοντας ο στράικερ της Ρεάλ Μαδρίτης, ζήτησε το θέμα να μην μεγαλοποιηθεί, καθώς και στο παρελθόν άλλα είδωλα της ομάδας όπως ο Ζινεντίν Ζιντάν δεν τραγούδησαν τον ύμνο.

"Για μένα το να παίξω στην εθνική Γαλλίας ήταν πάντα το όνειρό μου", συμπλήρωσε.

"Αν αρνιόμουν να τραγουδήσω τον ύμνο, αλλά στη συνέχεια έκανα χατ-τρικ, κανείς δε θα παραπονιόταν".

"Ο Ζιντάν για παράδειγμα, δεν είχε τραγουδήσει τον εθνικό ύμνο. Κι άλλοι ακόμα. Δεν βλέπω που είναι το πρόβλημα. Υπάρχουν μέχρι και οπαδοί που δεν τον τραγουδάνε".

Με αφορμή αυτές τις δηλώσεις το ακροδεξιό κόμμα, Εθνικό Μέτωπο, ζήτησε τον αποκλεισμό του Μπενζεμά. Επίσης, ζήτησαν να αποκλείονται οριστικά οι παίκτες με περιορισμό κίνητρο και πατριωτισμό.

Ως απάντηση στα όσα δήλωσε ο Μπενζεμά, το γαλλικό κόμμα είπε: "Αν ο Καρίμ Μπενζεμά δεν βλέπει κάποιο πρόβλημα στο να μην τραγουδάει τον εθνικό ύμνο, τότε και οι Γάλλοι δεν βλέπουν κάποιο πρόβλημα στο να μην αγωνίζεται με την ομάδα".

Ακόμα πρόσθεσαν πως: "Ο Μπενζεμά είναι ένας μισθοφόρος που παίρνει 1.844 ευρώ την ώρα".

Ο αλγερινής καταγωγής Καρίμ Μπενζεμά, έχει αγωνιστεί 55 φορές με τη φανέλα της εθνικής Γαλλίας, ενώ έχει σκοράρει 15 φορές.

Η εθνική Γαλλίας θα αγωνιστεί με την Γεωργία στο Παρίσι για την προσεχή αγωνιστική των προκριματικών του Μουντιάλ, ενώ στις 26 Μαρτίου θα αναμετρηθεί με την Ισπανία

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ