ΕΥΡΩΠΗ

Τα αστέρια που θα λάμψουν στο Euro Κ21

Τα αστέρια που θα λάμψουν στο Euro Κ21

Το απόγευμα της Τετάρτης αρχίζει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ21 και με αυτή την αφορμή το Sport24.gr σας παρουσιάζει τους παίκτες που αναμένεται να ξεχωρίσουν.

Ποιος είπε ότι το φετινό καλοκαίρι δεν έχει ελκυστικά ποδοσφαιρικά γεγονότα από τη στιγμή που δεν υπάρχει Mundial ή Euro;

Την Τετάρτη αρχίζει στο Ισραήλ το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ21, το οποίο αναμένεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον αν δει κανείς και τα ονόματα που συμμετέχουν.

Αρχικά οι οκτώ ομάδες που έχουν φτάσει ως τα τελικά είναι οι Αγγλία, Ισραήλ, Ιταλία, Νορβηγία, Ολλανδία, Γερμανία, Ρωσία, Ισπανία. Οι τέσσερις πρώτες απαρτίζουν τον πρώτο όμιλο και οι υπόλοιπες τον δεύτερο. Οι ταλαντούχοι παίκτες είναι πολλοί, αρκετοί εκ των οποίων και ιδιαίτερα γνωστοί. Το Sport24.gr σας παρουσιάζει τόσο αυτούς, όσο και κάποιους ακόμα που έχουν όλες τις προδιαγραφές για να κλέψουν την παράσταση.

Τα αστέρια που θα λάμψουν στο Euro Κ21

Βίλφριντ Ζαχά

Ήταν ένα από τα βασικά στελέχη της Κρίσταλ Πάλας, στην πορεία των "αετών" προς τον προβιβασμό στην Premier League. Ο 20χρονος Άγγλος πραγματοποίησε και φέτος πολύ καλές εμφανίσεις, πήγε την Πάλας με δικά του γκολ στον τελικό των πλέι οφ της Championship, ενώ συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη ενδεκάδα του πρωταθλήματος. Από την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ βρισκόταν στο στόχαστρο και άλλων μεγάλων ομάδων.

Τόμας Ινς

Εντυπωσιακή ήταν η φετινή χρονιά για τον Τόμας Ινς, ο οποίος έδειξε πως έχει πολύ καλή σχέση με τα δίχτυα φτάνοντας τα 18 γκολ στο πρωτάθλημα. Ο παίκτης της Μπλάκπουλ βρίσκεται στη λίστα αρκετών ομάδων και τον Ιανουάριο υπήρξε έντονο ενδιαφέρον από τη Λίβερπουλ, η οποία θεώρησε υπερβολικές τις απαιτήσεις των "σίσαϊντερς". Έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες και αν κάνει μία καλή διοργάνωση, τότε είναι πολύ πιθανό να πάρει μεταγραφή.

Τζόρνταν Χέντερσον

Ραχίμ Στέρλινγκ ή Άλεξ Οξλέιντ Τσάμπερλεϊν ίσως να βρίσκονταν αντί του μέσου της Λίβερπουλ. Όμως, κανένας εκ των δύο δεν είναι στην αποστολή, όπως και ο Κάλουμ ΜακΜάναμαν, ένας παίκτης που έδειξε πολύ καλά στοιχεία με τη Γουίγκαν φέτος. Ο Χέντερσον αναμένεται να είναι το σημείο αναφοράς των "τριών λιονταριών" στο κέντρο, έχει ίσως περισσότερες παραστάσεις σε ψηλό επίπεδο από κάθε άλλον Άγγλο και θα βοηθήσει όποιον από τους ταλαντούχους Τζόντζο Σέλβεϊ, Χένρι Λάνσμπερι και Τζος ΜακΈχραν έχει δίπλα του.

Εγιάλ Γκολάσα

Πρόκειται ίσως για ό,τι καλύτερο έχουν να δείξουν οι διοργανωτές Ισραηλινοί. Στα 21 του έχει περάσει όλη του την επαγγελματική καριέρα στη Μακάμπι Χάιφα, με την οποία έχει ξεπεράσει τις 100 συμμετοχές. Ήδη έχει 7 συμμετοχές με την εθνική ανδρών της χώρας του, έχει αγωνιστεί σε παιχνίδια Champions League, ενώ το 2010 έφτασε μία ανάσα από τη Λάτσιο.

Λούκα Μαρόνε

Είναι ένας από τους παίκτες-σημείο αναφοράς για την Ιταλία Κ21 με τη φανέλα της οποίας έχει 30 συμμετοχές. Στη Γιουβέντους δεν έχει πάρει πολλές ευκαιρίες, αλλά οι ιθύνοντες της ομάδας έχουν καλή άποψη. Ο 23χρονος, ο οποίος αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός και ως αμυντικός μέσος, συμπεριλήφθηκε πρόσφατα ως αντάλλαγμα σε πρόταση των "μπιανκονέρι" για τον Στέφαν Γιόβετιτς, και σε περίπτωση που πάει καλά στη διοργάνωση τότε οι μετοχές του δεν αποκλείεται να εκτοξευτούν. Άλλωστε αρκετοί σύλλογοι στην Ιταλία τον παρακολουθούν.

Μάρκο Βεράτι

Μπορεί πέρυσι το όνομά του να ήταν σε πολλούς άγνωστο, όμως, μετά τη μεταγραφή του στην Παρί Σεν Ζερμέν οι μετοχές του έχουν ανέβει κατακόρυφα. Τόσο ο Κάρλο Αντσελότι όσο και οι συμπαίκτες του πιστεύουν πολύ στον 20χρονο μέσο, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί "νέος Πίρλο". Από τα πόδια του αναμένεται να περνάει όλο το παιχνίδι της "σκουάντρα ατζούρα".

Λορέντζο Ινσίνιε

Τσίρο Ιμόμπιλε, Ματία Νέστρο ή Λορέντζο Ινσίνιε; Τρεις πολύ ταλαντούχοι επιθετικοί, ο ένας εκ των οποίων πιθανότατα θα μένει στον πάγκο. Κανείς τους δεν είχε ιδιαίτερα παραγωγική σεζόν, όμως, πιο γεμάτη ήταν εκείνη του επιθετικού της Νάπολι. Ο Ινσίνιε δείχνει αυτή τη στιγμή ένα κλικ πιο έτοιμος, ενώ είναι ο επιθετικός που εμπιστεύεται περισσότερο ο Ντέβις Μάντζια.

Χάβαρντ Νόρντβαϊτ

Είναι ο πιο ταλαντούχος παίκτης της Νορβηγίας σε αυτό το τουρνουά. Μπορεί από την Άρσεναλ να έφυγε χωρίς να έχει ούτε μία συμμετοχή, όμως, όλα δείχνουν πως αυτό ήταν απλά μία κακή παρένθεση. Οι εμφανίσεις του, άλλωστε, με την Γκλάντμπαχ το αποδεικνύουν. Είχε μία γεμάτη σεζόν με τα "πουλάρια" και είναι ο παίκτης γύρω από τον οποίο έχει δομηθεί η ομάδα των Βίκινγκς.

Μπερντ Λένο

Είναι ένας ακόμη από τους αρκετούς ταλαντούχους τερματοφύλακες που έχει βγάλει η Γερμανία τα τελευταία χρόνια. Εδώ και δύο σεζόν αγωνίζεται βασικός στη Μπάγερ Λεβερκούζεν, η οποία αρχικά τον είχε πάρει δανεικό. Έχει πολύ καλά στοιχεία και παρά το νεαρό της ηλικίας του (21) έχει ήδη αγωνιστεί σε Champions League και Europa League με τις "ασπιρίνες".

Πάτρικ Χέρμαν

Γέννημα θρέμμα της Γκλάντμπαχ είναι ο Πάτρικ Χέρμαν, ο οποίος από πέρυσι εντυπωσιάζει στην Bundesliga. Φέτος έκανε το παραπάνω βήμα παίζοντας σε όλα σχεδόν τα παιχνίδια της ομάδας του ενώ πήρε και τις πρώτες του εμπειρίες από ευρωπαϊκές διοργανώσεις παίζοντας στα πλέι οφ του Champions League και στη συνέχεια στο Europa League. Μπορεί στα τελευταία παιχνίδια της Γερμανίας να μην αγωνίστηκε, όμως, είναι ένας παίκτης που θα δώσει ποιότητα μεσοεπιθετικά στα "πάντσερ".

Λιούις Χόλτμπι

Είναι αναμφίβολα το αστέρι αυτής της Γερμανίας. Οι εμφανίσεις του με τη Σάλκε έκαναν πολλούς συλλόγους να εξετάσουν την περίπτωσή του. Τελικά η Τότεναμ ήταν εκείνη που τον απέκτησε τον Ιανουάριο, έξι μήνες πριν εκπνεύσει το συμβόλαιό του με τους "βασιλικούς μπλε". Είναι ο παίκτης που θα παίρνει τις περισσότερες φάσεις πάνω του, προκειμένου να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του ή να τελειώσει με κάποιο μακρινό σουτ.

Κέβιν Στρόοτμαν

Το όνομά του ήδη βρίσκεται στη λίστα των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ και Άρσεναλ και σε περίπτωση που κάνει καλές εμφανίσεις στη διοργάνωση οι μνηστήρες θα πληθύνουν. Τζόρντι Κλάσι, Άνταμ Μάχερ, Λερόι Φερ, Όλα Τζον είναι όλοι τους πολύ μεγάλα ταλέντα, αλλά ο παίκτης της Αϊντχόφεν μοιάζει πιο έτοιμος για το επόμενο βήμα στην καριέρα του.

Λουκ Ντε Γιονγκ

Είναι ο πρώτος από αυτή τη φουρνιά των Ολλανδών που πέρασε τα σύνορα παίρνοντας μεταγραφή για ένα από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα υπογράφοντας στη Γκλάντμπαχ. Δαπανήθηκαν για χάρη του περίπου 15 εκατομμύρια, το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που είχαν πάρει τα "πουλιάρια" από την πώληση του Μάρκο Ρόις. Στην πρώτη του χρονιά δε δικαίωσε τις προσδοκίες, αλλά δεν παύει να είναι ο επιθετικός, που θα ψάχνουν όλοι οι ταλαντούχοι μεσοεπιθετικοί των "οράνιε".

Άλαν Τζαγκόεφ

Είναι από τα μεγαλύτερα ονόματα της διοργάνωσης. Έναν χρόνο πριν αγωνιζόταν με την ανδρών της Ρωσίας στο Euro, στο οποίο σημείωσε και τρία γκολ σε ισάριθμα παιχνίδια. Συνολικά έχει φορέσει τη φανέλα της ανδρών 27 φορές, ενώ με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει παίξει -και- στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Πέρυσι συνδέθηκαν αρκετές ομάδες με την απόκτησή του λόγω των εμφανίσεων στο Euro και μία ακόμα καλή διοργάνωση ενδέχεται να του εξασφαλίσει μία πολύ καλή μεταγραφή.

Νταβίντ Ντε Χέα

Τα τελευταία δύο χρόνια είναι ο φύλακας άγγελος της εστίας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Παρά τη μέτρια πρώτη χρονιά και την κριτική που συνεχίζει να δέχεται, δείχνει ό,τι έχει τα απαραίτητα προσόντα προκειμένου να γίνει ένας από τους καλύτερους στη θέση του. Επιπλέον, ήταν μέλος της εθνικής Ισπανίας Κ21 που κατέκτησε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 2011, ενώ ήταν και στην ομάδα του τουρνουά.

Τιάγκο Αλκάνταρα

Η Ισπανία έχει πιθανότατα το καλύτερο ρόστερ απ' όσες συμμετέχουν στη διοργάνωση. Κόκε, Σέρχιο Κανάλες και Ιγνάσιο Καμάτσο μερικοί από τους πολύ καλούς μέσους που διαθέτει. Ωστόσο, σημείο αναφοράς στο κέντρο της αναμένεται να είναι και σε αυτό το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ο Τιάγκο Αλκάνταρα, ο οποίος είχε πανηγυρίσει μαζί με τον Ντε Χέα την κατάκτηση της διοργάνωσης δύο χρόνια πριν, έχοντας σημειώσει και γκολ στον τελικό.

Ίσκο

Αναδείχτηκε ο καλύτερος νέος του 2012 στα ευρωπαϊκά γήπεδα και είναι ένα από τα πιο hot ονόματα του καλοκαιριού. Έφτασε με τη Μάλαγα ως τα προημιτελικά του Champions League και αποτελούσε βασικό γρανάζι της μηχανής του Μανουέλ Πελεγκρίνι. Ο τελευταίος φημολογείται πως θέλει να τον πάρει μαζί του στη Μάντσεστερ Σίτι (σ.σ. αν επιβεβαιωθεί η απόκτησή του), ενώ ενδιαφέρον για τον βιρτουόζο μεσοεπιθετικό έχουν εκδηλώσει και άλλες ομάδες. Σε αυτή τη διοργάνωση θα έχει την ευκαιρία να βάλει το κερασάκι στην τούρτα σε μία πολύ καλή χρονιά.

TAGS ΕΥΡΩΠΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ