ΕΥΡΩΠΗ

Πλουσιότερη ομάδα του κόσμου η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

EXTERNAL GENERAL VIEWS OF OLD TRAFFORD FOR STOCK (11/02/03) Pictures by Damien Maguire.
The main  entrance at Old Trafford.   DATE CREATED: 12/02/2003
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ DAMIEN MAGUIRE

Σύμφωνα με έρευνα του περιοδικού Forbes η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι η πλουσιότερη ομάδα του κόσμου. Διαβάστε ποιες συμπληρώνουν την πεντάδα και τι προβλέπει η εν λόγω έρευνα.

Μπορεί να διανύουμε περίοδο οικονομικής κρίσης σε όλον τον κόσμο, αλλά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δε φαίνεται να πτοείται.

Οι "κόκκινοι διάβολοι" σύμφωνα με έρευνα του περιοδικού Forbes παραμένουν ο πιο ισχυρός οικονομικά σύλλογος του κόσμου έχοντας αυξήσει τα έσοδά τους!

Αναλυτικότερα οι πρωταθλητές Αγγλίας κοστολογούνται στα 1.7 δισ. ευρώ μετά την πολύ καλή περσινή τους πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ, στο οποίο έφτασαν ως τον τελικό. Πίσω από τη Γιουνάιτεντ βρίσκεται η Ρεάλ Μαδρίτης με κύκλο εργασιών της τάξης του 1.43 δισ. ευρώ, ενώ τρίτη έρχεται η Μπαρτσελόνα με 998 εκατομμύρια ευρώ, έχοντας αυξήσει τον κύκλο εργασιών της κατά 34%.

Το ρεπορτάζ του Forbes.com αναφέρει: "Η παγκόσμια βάση οπαδών της επίσης τη βοηθάει να είναι η πιο πλούσια ομάδα στα σπορ, όντας 293 εκατομμύρια πάνω από την ομάδα μπέισμπολ New York Yankees και τους Dallas Cowboys, ομάδα ράγκμπι. Κατά τη σεζόν 2010-11 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε 146 εκατομμύρια από τις τηλεοπτικές μεταδόσεις, ποσό κατά 22% μεγαλύτερο από πέρυσι. Η πορεία του συλλόγου ως τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου ηττήθηκε από την Μπαρτσελόνα έφερε στα ταμεία του συλλόγου 61 εκατομμύρια ευρώ. Θα είναι πολύ ενδιαφέρον να καταφέρει και φέτος να αυξήσει τα έσοδά της η Γιουνάιτεντ, δεδομένου ότι αποκλείστηκε από νωρίς στο Τσάμπιονς Λιγκ από τη Βασιλεία".

Ακόμη, άξιο αναφοράς είναι πως μόνο άλλες δύο ομάδες κοστολογούνται πάνω από ένα 1 δισ. δολάρια (760 εκατομμύρια ευρώ). Ο λόγος για τις Μπάγερν Μονάχου και Άρσεναλ. Τέλος, η έρευνα του Forbes ισχυρίζεται πως μέσω της φύσης του Τσάμπιονς Λιγκ η ψαλίδα θα ανοίγει συνεχώς με τους πλούσιους να γίνονται πλουσιότεροι.

TAGS ΕΥΡΩΠΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ