ΕΥΡΩΠΗ

Πήρε το ντέρμπι του ομίλου η Ιταλία

Lorenzo Insigne of Italy celebrates after scoring his side's first goal against England during their UEFA European Under-21 Championship Group A match
Lorenzo Insigne of Italy celebrates after scoring his side's first goal against England during their UEFA European Under-21 Championship Group A match SPORTSFILE

Η Ιταλία ήταν η νικήτρια στο μεγάλο παιχνίδι της πρώτης μέρας του Euro K21 χάρη σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λορέντζο Ινσίνιε. Ισόπαλη (2-2) η άλλη αναμέτρηση του ομίλου μεταξύ του Ισραήλ και της Νορβηγίας.

Με τον καλύτερο τρόπο άρχισε τις υποχρεώσεις της στο Euro K21 η Ιταλία, η οποία έγινε από την πρώτη αγωνιστική επικεφαλής του Α' Ομίλου.

Η "σκουάντρα ατζούρα" ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και πήρε τελικά τους τρεις βαθμούς στο παιχνίδι με την Αγγλία χάρη σε ωραία εκτέλεση φάουλ του Λορέντζο Ινσίνιε.

Τα "τρία λιοντάρια" είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν ακριβώς πριν από τη λήξη της αναμέτρησης με τον ίδιο τρόπο. Το φάουλ του Χέντερσον ήταν αρκετά καλό, αλλά ακόμα καλύτερη ήταν η επέμβαση του Μπάρντι. Αξίζει να σημειωθεί πως στο 0-0 ακυρώθηκε κανονικό γκολ του Ντόουσον. Το μπέρδεμα, μάλιστα, ήταν τέτοιο που αρχικά ο εκφωνητής του γηπέδου θεώρησε πως το γκολ μετράει.

Όσο για το παιχνίδι με το οποίο άνοιξε η αυλαία της διοργάνωσης, οι Νορβηγοί έκλεψαν στις καθυστερήσεις τον βαθμό της ισοπαλίας. Δύο φορές προηγήθηκαν οι διοργανωτές με τους Μπίτον και Τούργκεμαν και ισοφαρίστηκαν ισάριθμες φορές από τις Πέντερσεν και Σινγκ. Άξιο αναφοράς πως η Νορβηγία έπαιζε με 10' από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου λόγω αποβολής του Χέντενσταντ.

ΑΓΓΛΙΑ: Μπάτλαντ, Κλάιν, Κόλκερ, Ντόουσον, Ρόμπινσον, Λόου, Χέντερσον, Σέλβεϊ (ΜακΈχραν 75'), Ρέντμοντ, Σορντέλ (Τσαλόμπα 65'), Γουίγκαμ (Ντελφουνέζο 82')

ΙΤΑΛΙΑ: Μπάρντι, Ντονάτι, Μπιράτζι, Καλντιρόλα, Μπιανκέτι, Βεράτι, Μαρόνε (Ρόσι 87'), Ιμόμπιλε (Γκαμπιαντίνι 60'), Ινσίνιε, Μπορίνι (Ντέστρο 78')

TAGS ΕΥΡΩΠΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ