ΕΥΡΩΠΗ

Πάντιτς: "Είχα πρόταση από την ΑΕΛ!"

Πάντιτς: "Είχα πρόταση από την ΑΕΛ!"

Ο Μίλινκο Πάντιτς αποκάλυψε στο Sport24.gr, ότι είχε πρόταση από την ΑΕΛ πριν από ένα μήνα, άφησε αιχμές για τον Αχιλλέα Μπέο, θυμήθηκε τις όμορφες στιγμές που έζησε με Πανιώνιο και Ατλέτικο Μαδρίτης και αναφέρθηκε στο ρεκόρ του απέναντι στην Μπαρτσελόνα! Απολαύστε τον ζωντανό θρύλο του "Ιστορικού".

Το 2001 ο μεγάλος σολίστας του Πανιωνίου είπε το τελευταίο "αντίο" στην ομάδα που αγάπησε, λατρεύτηκε όσο λίγοι και που γεύτηκε αμέτρητες χαρές, αλλά και... λύπες.

Ο Μίλινκο Πάντιτς 10 χρόνια μετά την αποχώρησή του από την Ελλάδα βρίσκεται στις ακαδημίες της Ατλέτικο Μαδρίτης και διδάσκει σε παιδιά τα μυστικά της μπάλας όπως μόνο αυτός γνωρίζει. Στην Πλατεία, αλλά και σε άλλες πλατείες στην χώρα μας δεν τον ξεχνούν - ειδικά όσοι τον έζησαν ως ποδοσφαιριστή. Μάλιστα, οι παραδοσιακοί "κυανέρυθροι" ακόμα τραγουδούν το σύνθημα: "Σε βλέπουν και παθαίνουν ίλιγκο, Μίλινκο".

Ειδικά στην Ατλέτικο, γνωρίζουν αρκετά καλά ότι ο "Σόλε" έχει με την μπάλα σχέση άρρηκτα συνδεδεμένη. Εξάλλου, οι "ροχιμπλάνκος" έχουν να γευτούν την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ισπανίας ή του Κυπέλλου, από τότε (1995-96) που ο Πάντιτς ζωγράφιζε μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου.

Για την ακρίβεια, ακόμα δεν ξεχνούν τον τελικό στη Σαραγόσα, στο γήπεδο "Λα Ρομαρέδα", με την Μπαρτσελόνα την περίοδο 1995-96. Σε αυτό το ιστορικό ματς ο Πάντιτς στο 102' σκόραρε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης, δίνοντας στην ομάδα του τον ένατό της τίτλο, μπροστά σε 32.500 θεατές. Έτσι το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι, Ντίας Βέγα βρήκε την ομάδα της Μαδρίτης νταμπλούχο Ισπανίας - χάρη στο γκολ του Πάντιτς.

Γι΄ αυτό δεν είναι τυχαία ούτε η προτομή του που δεσπόζει έξω από το "Βιθέντε Καλντερόν", ούτε το γεγονός ότι πριν από κάθε εντός έδρας αναμέτρηση υπάρχει πάντα στο σημείο του κόρνερ μια ανθοδέσμη προς τιμή αυτού του ξεχωριστού ποδοσφαιριστή και ανθρώπου.

Το Sport24.gr τον πέτυχε στο γήπεδο όπου προπονεί παιδιά στις ακαδημίες της Ατλέτικο, θυμίζοντάς του τις μεγάλες στιγμές που έζησε ως ποδοσφαιριστής με την Ατλέτικο και φυσικά τον Πανιώνιο. Απολαύστε τον πραγματικό κύριο, Μίλινκο Πάντιτς.

Λείπετε από την χώρα μας αρκετά χρόνια, παρακολουθείτε τις εξελίξεις στο ελληνικό πρωτάθλημα;

" Λίγα πράγματα ξέρω, όχι πολλά".

Στη συνέχεια μάς ζήτησε να του πούμε δυο πράγματα για τα δρώμενα στον Πανιώνιο. " Διοικητικά τα πράγματα είναι δύσκολα. Η ομάδα ανήκει στον Ερασιτέχνη, ο κύριος Τσακίρης έφυγε από το σύλλογο και πρόεδρος είναι ο Βεντούρης", του είπαμε σύντομα για να τον κατατοπίσουμε, με τον ίδιο να σχολιάζει:

" Τον θυμάμαι τον Βεντούρη είναι ο κύριος που ήταν πρόεδρος στο μπάσκετ, όταν εγώ έπαιζα στον Πανιώνιο. Θυμάμαι και την ιστορία με τον Χριστοδούλου (σ.σ ο Φάνης τότε είχε ζητήσει από τον Γεράσιμο Βεντούρη να φύγει από την ομάδα, με τον ίδιο να ζητά από τους Γιαννακόπουλους και τον Κόκκαλη πολλά λεφτά και αρκετά έμψυχα ανταλλάγματα). Με τον Τσακίρη μίλησα μια φορά στο τηλέφωνο πέρυσι, δεν τον ξέρω καλά. Δυστυχώς στον Πανιώνιο μια ζωή γίνονταν αλλαγές, αφού υπήρχε ο Μπέος...".

Προπονητής πλέον είναι ο Τάκης Λεμονής.

"Ο Λεμονής είναι φίλος μου. Ήξερα ότι συζητούσαν, αλλά όχι ότι τελικά πήγε. Είναι καλός άνθρωπος και εξαιρετικός προπονητής, όμως δεν ξέρω αν θα καταφέρει να βοηθήσει την ομάδα γιατί δε γνωρίζω τι γίνεται με τη διοίκηση".

Με την Ελλάδα ποια είναι η σχέση σας πια;

"Η Λάρισα είναι ακόμα τελευταία;", με το μυαλό μου να προσπαθεί να καταλάβει γιατί με ρώτησε κάτι τέτοιο απάντησα αμέσως: "ναι". "Πριν ένα μήνα με πήραν τηλέφωνο για να αναλάβω την ΑΕΛ, ευτυχώς που δεν ήρθα", συμπλήρωσε αμέσως, λύνοντας μου την απορία και δίνοντάς μας παράλληλα μια είδηση που οι περισσότεροι δεν γνωρίζαμε.

'Οταν ο Πανιώνιος έπεσε κατηγορία εσείς δεν φύγατε, προτιμήσατε να σταθείτε και να βοηθήσετε την ομάδας σας να ανέβει κατηγορία. Σήμερα δεν το βλέπουμε αυτό.

"Σήμερα δεν υπάρχει αυτό. Τότε με είχε προσεγγίσει ο Άρης, αλλά εγώ τους είπα ότι 'με τον Πανιώνιο έπεσα και με τον Πανιώνιο θα ανέβω'. Πλέον αν ο παίκτης δεν ρωτήσει το μάνατζερ του δεν κάνει τίποτα".

Στο ισπανικό πρωτάθλημα βλέπουμε να κυνηγούν τον τίτλο δυο ομάδες (Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης), όπως συμβαίνει στην Ελλάδα με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Μπορεί να αλλάξει αυτό κάποια στιγμή;

"Δυστυχώς τα τελευταία δύο χρονιά παρατηρούμε να γίνεται αυτό στην Ισπανία. Δεν μου αρέσει καθόλου αυτό. Μια ομάδα όταν τελειώνει το πρωτάθλημα 30-40 βαθμούς μπροστά από τον τρίτο μόνο κακό μπορεί να είναι. Στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη δεν υπάρχουν χρήματα. Οι τράπεζες σταμάτησαν να δίνουν ρευστό, η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει πολύ. Οι ομάδες αναγκάζονται να στηρίζονται σε παίκτες δικούς τους, από τις ακαδημίες. Και αυτό θα συμβαίνει μέχρι να σταματήσει η κρίση που υπάρχει".

Να πάμε στα πιο ευχάριστα τώρα. Πείτε μας για το γκολ στον τελικό με την Μπαρτσελόνα;

"Είχα σκοράρει στις καθυστερήσεις στον τελικό της Σαραγόσα και πήραμε το νταμπλ. Δυστυχώς από τότε η Ατλέτικο δεν έχει καταφέρει να το κερδίσει ξανά. Πέρυσι φτάσαμε στον τελικό με την Σεβίλλη, αλλά δεν τα καταφέραμε. Βεβαίως πήραμε το Europa League. Θα δούμε τι θα γίνει φέτος".

Πέρα από αυτό το ματς είχατε πετύχει επίσης τέσσερα γκολ (!) στο "Καμπ Νόου", αλλά η Ατλέτικο έχασε με 5-4. Πώς νιώθει ένας ποδοσφαιριστής να πετυχαίνει τέσσερα γκολ και τελικά να χάνει η ομάδα του;

"Ήταν η περίοδος 1996-97, στη δεύτερη μου χρονιά στην Ατλέτικο και πέτυχα τέσσερα γκολ. Πέρα από τον αποκλεισμό είμαι ευτυχισμένος, γιατί κανένας δεν έχει καταφέρει να βάλει τέσσερα γκολ σε αυτό το γήπεδο. Τότε χάσαμε από μια πολύ καλή ομάδα, που βοηθός προπονητής ήταν ο Ζοζέ Μουρίνιο".

Κατά τη γνώμη σας ποια ομάδα παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο;

"Πιστεύω ότι υπάρχουν δυο ομάδες: η Μπαρσελόνα και η Άρσεναλ. Μετά είναι η Ρεάλ και η Μίλαν. Αυτές είναι οι ομάδες που θέλει όλος ο κόσμος να βλέπει".

Ο Μέσι άξιζε να πάρει τον τίτλο του καλύτερου ποδοσφαιριστή;

"Εξαρτάται πώς το βλέπει κανείς. Όταν ο Καναβάρο κατέκτησε το Μουντιάλ του δώσανε τον τίτλο εξαιτίας αυτού του γεγονότος. Τώρα για τον Μέσι δεν συζητάμε ότι είναι ο καλύτερος παίκτης του κόσμου. Όμως έχουν αλλάξει τον τρόπο που δίνουν αυτό το βραβείο και κατά την γνώμη θα έπρεπε να το έχει πάρει ο Τσάβι και στην τριάδα να είναι οι Τσάβι, Ινιέστα και Κασίγιας".

Η ΑΕΛ δεν μπόρεσε να σας κάνει να γυρίσετε. Έχετε σκεφτεί ότι κάποια μέρα θα έρθετε να προσφέρετε πάλι στο ελληνικό πρωτάθλημα;

"Δεν νομίζω να γυρίσω. Υπήρχαν κάποιες ομάδες που με προσέγγισαν, αλλά δεν μου περνάει από το μυαλό. Πέρασα πολλά και πλέον σκέφτομαι διαφορετικά. Κάποιες φορές με πήραν κάποιοι που έλεγαν ότι είναι από τον Πανιώνιο, χωρίς να έχουν να μου παρουσιάσουν συγκεκριμένη πρόταση. Μου χρωστάνε κάποια χρήματα και το πρόβλημα μεταξύ μας ξεκινά και σταματάει εκεί. Όμως πέρασα τέσσερα υπέροχα χρόνια. Τον πέμπτο δεν έπρεπε να έρθω - όπως αποδείχθηκε. Ο κόσμος με βοήθησε και με στήριξε πολύ. Θέλω να μείνω με αυτό και να κρατήσω μόνο τα καλά".

* Οι φωτογραφίες είναι από το αρχείο του Θανάση Κρεκούκια.

Πάντιτς: "Είχα πρόταση από την ΑΕΛ!"

Δεξιά ο Πάντιτς σε εκδήλωση των φίλων της Ατλέτικο

Πάντιτς: "Είχα πρόταση από την ΑΕΛ!"

Ο "Σόλε" με τη φανέλα των "ροχιμπλάνκος"

CHAMPIONS POR AFRICA 10 AMIGOS DE SERGIO RAMOS CONTRA AMIGOS DE KANOUTE
CHAMPIONS POR AFRICA 10 AMIGOS DE SERGIO RAMOS CONTRA AMIGOS DE KANOUTE CHAMPIONS POR AFRICA 10 AMIGOS DE SERGIO RAMOS CONTRA AMIGOS DE KANOUTE

Ο Πάουλο Φούτρε ή αλλιώς "το παιδί του ανέμου", αγκαλιάζει τον γυρισμένο Ζοζέ Μουρίνιο υπό το βλέμμα του Πάντιτς στον αγώνα "Champions For Africa"


CHAMPIONS POR AFRICA 10 AMIGOS DE SERGIO RAMOS CONTRA AMIGOS DE KANOUTE
CHAMPIONS POR AFRICA 10 AMIGOS DE SERGIO RAMOS CONTRA AMIGOS DE KANOUTE CHAMPIONS POR AFRICA 10 AMIGOS DE SERGIO RAMOS CONTRA AMIGOS DE KANOUTE

Συνεχίζει να μαγεύει με το τόπι στα πόδια


Πάντιτς: "Είχα πρόταση από την ΑΕΛ!"

Πρωτοσέλιδο της "AS" μετά το 5-4 του "Κάμπ Νόου", όπου ο Πάντιτς πέτυχε τέσσερα γκολ!


Πάντιτς: "Είχα πρόταση από την ΑΕΛ!"

Ο κύριος με το νούμερο 10 στο μπλε σορτσάκι, το μαύρο φούτερ και την υψωμένη γροθιά, έχει χαρίσει στην Ατλέτικο το Copa del Rey και πρωταγωνιστεί στα πρωτοσέλιδα του ισπανικού Τύπου.

Πάντιτς: "Είχα πρόταση από την ΑΕΛ!"

Η ανθοδέσμη στο "Βιθέντε Καλντερόν" έχει θέση διαρκείας στο κόρνερ για τον Πάντιτς.
TAGS ΕΥΡΩΠΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ