ΕΥΡΩΠΗ

"Όχι" της UEFA στους "κιτρινισμένους" του τελικού

"Όχι" της UEFA στους "κιτρινισμένους" του τελικού

Απορρίφθηκε από την UEFA, το αίτημα της Παγκόσμιας Ένωσης Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών προκειμένου να δείξει επιείκεια σε ότι αφορά τους έξι "κιτρινισμένους" ποδοσφαιριστές των δύο φιναλίστ.

Η UEFA ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να ανταποκριθεί στο αίτημα για διαγραφή των καρτών στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Επί της ουσίας η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία τονίζει πως ο κανονισμός δεν πρόκειται να διαφοροποιηθεί τουλάχιστον για την επόμενη τριετία.

Η FiFPro, η οποία εκπροσωπεί τους ποδοσφαιριστές έχει εντελώς διαφορετική άποψη, ζητώντας από την UEFA να επαναπροσδιορίσει την θέση της προκειμένου οι ποδοσφαιριστές να μην λείπουν από το "ματς της ζωής τους"!

Για παράδειγμα η UEFA στο EURO 2012 από την προημιτελική φάση και έπειτα διαγράφει τις κίτρινες κάρτες κάτι που έπραξε και στο Μουντιάλ 2010.

Αντίθετα οι ποδοσφαιριστές που μετέχουν στο Τσάμπιονς Λιγκ όταν συμπληρώνουν τρεις, πέντε, εφτά ή ακόμη και εννιά κίτρινες κάρτες από από το ξεκίνημα της φάσης των ομίλων των Σεπτέμβριο τιμωρούνται κανονικά.

Ο υπεύθυνος της UEFA σε θέματα κανονισμών του Τσάμπιονς Λιγκ, Μίκαελ Φαν Πράαγκ εξήγησε το σκεπτικό. " Είχαμε τρεις συναντήσεις όπου επιβεβαιώσαμε πως ο κανονισμός θα ισχύσει για ακόμη τρία χρόνια.

Δεν λάβαμε αίτημα ακύρωσης των κίτρινων καρτών ακόμη και από τους διοικούντες την Μπάγερν. Έτσι ο κανονισμός μένει ως έχει. Οι τωρινοί κανονισμοί είναι το αποτέλεσμα προσεκτικής και δημοκρατικής διαδικασίας".

Υπενθυμίζεται πως λόγω καρτών δεν θα ενισχύσουν την Τσέλσι οι Τέρι, Ραμίρες, Μεϊρέλες και Ιβάνοβιτς. Από την Μπάγερν Μονάχου θα απουσιάσουν οι Νταβίντ Αλάμπα, Λουίς Γκουστάβο και Χόλγκερ Μπαντστούμπερ.

TAGS ΕΥΡΩΠΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ