ΕΥΡΩΠΗ

"Όχι σε μαύρους και γκέι"

"Όχι σε μαύρους και γκέι"

Ο μεγαλύτερος σύνδεσμος φιλάθλων της Ζενίτ ζήτησε από τον σύλλογο να μην αποκτά ποδοσφαιριστές μαύρους και ομοφυλόφιλους

Σάλο έχει προκαλέσει στην Ρωσία και όχι μόνο, η ανοικτή επιστολή του μεγαλύτερου συνδέσμου φιλάθλων της Ζενίτ, με την οποία ζητάει από τον σύλλογο να μην αποκτήσει ποτέ μαύρο ή ομοφυλόφιλο ποδοσφαιριστή.

Η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης είναι η μόνη που δεν είχε ποτέ στο ρόστερ της Αφρικανό ποδοσφαιριστή και ο σύνδεσμος, "Landscrona", θέλει αυτό να μην αλλάξει ποτέ.

"Δεν είμαστε ρατσιστές, απλά για εμάς η απουσία μαύρων παικτών είναι μία παράδοση, με έμφαση στην διατήρηση της ταυτότητας του συλλόγου και τίποτα παραπάνω", αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστολή.

"Θέλουμε μόνο παίκτες από αδελφικά σλαβικά κράτη, όπως η Ουκρανία και η Λευκορωσία, όπως και από την Βαλτική και την Σκανδιναβία. Έχουμε με αυτούς ίδια νοοτροπία και ίδιες ιστορικές και πολιτιστικές καταβολές".

"Εμείς, όπως και οι περισσότεροι μεγάλοι σύλλογοι της Βόρειας Ευρώπης, δεν είχαμε ποτέ σχέσεις με Αφρική, Νότιο Αμερική, Αυστραλία ή Ωκεανία. Δεν έχουμε τίποτα απολύτως εναντίον αυτών των ανθρώπων ή οποιουδήποτε άλλους, απλά θέλουμε τους παίκτες της Ζενίτ ενωμένους".

"Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί η προσέγγιση της Μπιλμπάο, η οποία δεν θέλει μη Βάσκους παίκτες, δεν χαρακτηρίζεται ρατσιστική. Φοβόμαστε πως ο σύλλογός μας θα ακολουθήσει το μονοπάτι των Άρσεναλ, Μάντσεστερ Σίτι και Ανζί".

Από τον σύλλογο αντίδραση δεν υπάρχει, ενώ ο βετεράνος επιθετικός της Ζενίτ, Αλεκσάντερ Πανόβ, είπε: "Τι θα κάνουμε αν δεν έχουμε αρκετούς παίκτες από την Αγία Πετρούπολη; Δεν νομίζω ότι οι οπαδοί έχουν το δικαίωμα να ζητούν την αγορά συγκεκριμένων παικτών. Αν δεν τους αρέσει, μπορούν να μείνουν σπίτι".

Η ισορροπίες στην Ζενίτ άλλαξαν όταν αποκτήθηκαν με 90.000.000 ευρώ οι Χουλκ και Αλέξ Βιτσέλ, με τον Βραζιλιάνο ήδη να έχει δηλώσει πως θέλει να φύγει τον Ιανουάριο.

TAGS ΕΥΡΩΠΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ