ΕΥΡΩΠΗ

Οι Βόρειοι προετοιμάζονται στην Ισπανία

Οι Βόρειοι προετοιμάζονται στην Ισπανία

Περισσότερες από 50 ομάδες της Βόρειας Ευρώπης προετοιμάζονται αυτές τις μέρες σε αθλητικά κέντρα της Νότιας Ισπανίας. Ανάμεσά τους και η αντίπαλος του Ολυμπιακού, Ρουμπίν Καζάν. Από τη Μαρμπέγια και τη Βαλένθια, μέχρι τα Κανάρια και το Αλικάντε, η «κάθοδος των Βορείων» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στα παράλια της ισπανικής Μεσογείου (φωτογραφίες & videos)

Τα περισσότερα πρωταθλήματα της Βόρειας Ευρώπης έχουν σταματήσει λόγω του χειμώνα και οι ομάδες τους προετοιμάζονται ενόψει της επανέναρξης.

Οι άρτιες εγκαταστάσεις και ο ήλιος της Ισπανίας αποτελούν πόλο έλξης δεκάδων ομάδων που πραγματοποιούν στα μεσογειακά παράλια της Ιβηρικής χειμερινά stage.

Είναι πλέον παράδοση εδώ και αρκετά χρόνια, ομάδες της Βόρειας Ευρώπης, τα πρωταθλήματα των οποίων έχουν σταματήσει λόγω του χειμώνα, να βρίσκονται στην Ισπανία για να πραγματοποιήσουν εκεί την προετοιμασία τους, εκμεταλλευόμενες τις καλές κλιματολογικές συνθήκες αλλά και τα υπερσύγχρονα αθλητικά κέντρα που διαθέτουν αρκετές πόλεις στα μεσογειακά παράλια.

Από την Ανδαλουσία μέχρι τα Κανάρια Νησιά και από τη Μούρθια μέχρι το Λεβάντε, η καρδιά του ποδοσφαιρικού βορρά χτυπά αυτόν τον καιρό σε τρεις – κυρίως – γεωγραφικές ζώνες της Νότιας Ισπανίας. Το Sport24.gr σας ξεναγεί με φωτογραφίες και βίντεο σε μερικές από τις σημαντικότερες αθλητικές εγκαταστάσεις των Ισπανών και σας παρουσιάζει την «κάθοδο των Βορείων»!

Κατά μέσο όρο οι ομάδες που ταξιδεύουν μέχρι τα ισπανικά παράλια της Μεσογείου, παραμένουν εκεί από μια εβδομάδα έως δέκα μέρες, κάνοντας όχι μόνο την προετοιμασία τους, αλλά και συμμετέχοντας σε ποδοσφαιρικά τουρνουά, τα οποία διοργανώνονται ακριβώς για αυτόν το λόγο, για να καλύψουν δηλαδή τις ανάγκες των «φιλοξενούμενων». Όλα αυτά κάτω από τον ήλιο, σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και με εξυπηρέτηση πέντε αστέρων.

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Οι Βόρειοι προετοιμάζονται στην Ισπανία

Το Marbella Football Center της Μαρμπέγια είναι το πιο γνωστό αθλητικό κέντρο χειμερινής προετοιμασίας σε ολόκληρη την Ισπανία.

Υπάρχουν πολλές χώρες που εκπροσωπούνται σε αυτά τα χειμερινά «stage». Σύσσωμη η Σκανδιναβία, πολλές ομάδες από τη Ρωσία και τη Γερμανία και γενικότερα από κράτη της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης. Τρεις είναι οι προορισμοί που προτιμούν οι επισκέπτες. Πρώτη και καλύτερη η Costa del Sol, στα παράλια της Ανδαλουσίας με την Μαρμπέγια, την Εστεπόνα και την Μίχας.

Στο θέρετρο της Μπαρμπέγια υπάρχει το περίφημο Marbella Football Center (πρώην Marpafut), το οποίο διαχειρίζεται η εταιρεία Football Impact. Το κέντρο καλύπτει έκταση 60.000 τ.μ. και διαθέτει 4 γήπεδα κανονικών διαστάσεων, 4 γήπεδα 7Χ7, 4 γήπεδα για football tennis, γήπεδα για μικρά παιδιά, 4 αποδυτήρια για παίκτες και τεχνικούς, πλήρως εξοπλισμένο επαγγελματικό γυμναστήριο, αίθουσα spa, σάουνα, καφετέρια, ποδοσφαιρικό μουσείο με πολλά ενθύμια από τους κατά καιρούς επισκέπτες, αίθουσα Τύπου, κερκίδα 1.000 θέσεων στο κεντρικό γήπεδο, VIP κερκίδα, καθώς και τη δυνατότητα βιντεοσκόπησης τόσο των προπονήσεων όσο και των φιλικών αγώνων.

Βίντεο: Το Marbella Football Center βρίσκεται στο θέρετρο της Costa del Sol.

Στο Marbella Football Center θα φιλοξενηθούν φέτος μεταξύ άλλων, η ολλανδική Φέγενορντ, η ουκρανική Ντνίπρο του Χουάντε Ράμος και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, προσεχής αντίπαλος της Ρεάλ στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Μοσχοβίτες μάλιστα θα επισκεφθούν κατά σειρά την La Manga στη Μούρθια (11 Ιανουαρίου), το Campoamor στο Αλικάντε (14 Ιανουαρίου) και τέλος την Μαρμπέγια (26 Ιανουαρίου). Μαζί τους και η Ρουμπίν Καζάν, η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Europa League.

Στη ζώνη του Λεβάντε τα σημαντικότερο κέντρο είναι το La Manga Club, ένα από τα πιο γνωστά γήπεδα γκολφ της Ισπανίας, το οποίο όμως τα τελευταία χρόνια έχει ενσωματώσει στις εγκαταστάσεις του και ποδοσφαιρικά γήπεδα μαζί με όλες τις απαραίτητες υποδομές. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας από τους συν-διαχειριστές του κέντρου είναι η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Νορβηγίας. Φέτος ο σημαντικότερος φιλοξενούμενος εκεί θα είναι η Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Οι Βόρειοι προετοιμάζονται στην Ισπανία

Αεροφωτογραφία των εγκαταστάσεων του La Manga Club.

Εκτός από την La Manga, στην περιοχή του Λεβάντε υπάρχουν ακόμα τα πολύ γνωστά Campoamor στο Αλικάντε (όπου θα προετοιμαστεί η ρωσική Ανζί των Ρομπέρτο Κάρλος και Σαμουέλ Ετό) και Oliva στη Βαλένθια (όπου συχνά προετοιμάζεται η Εθνική Ισπανίας και από όπου κατάγεται ο Νταβίδ Φουστέρ). Άλλος αγαπημένος προορισμός των Βόρειων είναι το Maspalomas (Gran Canaria) στα Κανάρια Νησιά. Τέλος, το Κάντιθ στην Costa Ballena και η Πάλμα στη Μαγιόρκα διαθέτουν επίσης ανάλογα αθλητικά κέντρα, αν και όχι τόσο δημοφιλή στις ευρωπαϊκές ομάδες του Βορρά.

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

Όπως αναφέραμε και στην αρχή του κειμένου, τα αθλητικά κέντρα της Ισπανίας που φιλοξενούν τις ευρωπαϊκές ομάδες το χειμώνα, διοργανώνουν και ποδοσφαιρικά τουρνουά μετά από συνεννόηση με τους συλλόγους, οι οποίοι θέλουν μέσα στο πρόγραμμα της προετοιμασίας τους να εντάξουν και φιλικά παιχνίδια. Τρία είναι τα πιο γνωστά τουρνουά του χειμώνα.

Οι Βόρειοι προετοιμάζονται στην Ισπανία

Φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας στο Marbella Football Center.

Το παλαιότερο από αυτά είναι το Torneo Maspalomas που διεξάγεται εδώ και περίπου 30 χρόνια στην Μασπαλόμας, ένα από τα σπουδαιότερα τουριστικά θέρετρα των Καναρίων Νήσων. Τα υπόλοιπα δυο είναι αρκετά πιο πρόσφατα, όμως συγκεντρώνουν και αυτά την προτίμηση των σημαντικότερων ευρωπαϊκών ομάδων που ξεχειμωνιάζουν στην Ισπανία. Πρόκειται για το La Copa del Sol που διεξάγεται στην La Manga και το Marbella Cup που διεξάγεται στην Μαρμπέγια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι διοργανωτές αυτών των χειμερινών τουρνουά, συνεργάζονται με τις συμμετέχουσες ομάδες, έτσι ώστε μαζί με αυτές να επισκέπτονται τις περιοχές των αθλητικών κέντρων και πολλοί φίλαθλοι με τις οικογένειές τους, συνδυάζοντας τον τουρισμό με το ποδοσφαιρικό θέαμα. Διοργανώνονται έτσι – εκτός από τα φιλικά παιχνίδια – και διάφορα happenings στα οποία οι φίλαθλοι συνυπάρχουν με τους παίκτες. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι φυσικά η αύξηση των εσόδων για τους τοπικούς επιχειρηματίες που ζουν από τον τουρισμό.

ΟΙ ΦΕΤΙΝΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ

Περισσότερες από 50 ομάδες έχουν κλείσει ήδη θέσεις στα αθλητικά κέντρα της Ισπανίας και αναμένονται τις επόμενες μέρες και εβδομάδες στα παράλια της Μεσογείου. Ας τις δούμε αναλυτικά:

Οι Βόρειοι προετοιμάζονται στην Ισπανία

1. Μαρμπέγια / Εστεπόνα / Μίχας (Ανδαλουσία)

- Μονπελιέ (Γαλλία)

- Μπριζ (Βέλγιο)

- Αμβούργο (Γερμανία)

- Φέγενορντ (Ολλανδία)

- Εθνική Μαρόκου (Μαρόκο)

- Βασιλεία (Ελβετία)

- Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία)

- Διναμό Κιέβου (Ουκρανία)

- Διναμό Τιφλίδας (Γεωργία)

- Στρόμσγκοντσετ (Νορβηγία)

- Βιντεότον (Ουγγαρία)

- Εκράνας (Λιθουανία)

- Φορτούνα Ντίσελντορφ (Γερμανία)

- ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)

- Λεχ Πόζναν (Πολωνία)

- Ζεσταφόνι (Γεωργία)

- Κρίλια Σοβετόφ (Ρωσία)

- Γκουάνγκζιου (Κίνα)

- Ρουμπίν Καζάν (Ρωσία)

- Ζούλτε Βάρεγκεμ (Βέλγιο)

2. Λα Μάνγκα (Μούρθια)

Βίντεο: Το La Manga Club είναι από τους δημοφιλέστερους προορισμούς των βορειο-ευρωπαϊκών ομάδων και βρίσκεται στο διαμέρισμα της Μούρθια.

- Οντ Γκρένλαντ (Νορβηγία)

- Σαχτάρ (Ουκρανία)

- Κάλμαρ (Σουηδία)

- Κοπεγχάγη (Δανία)

- Όλεσουντ (Νορβηγία)

- Τρόμσο (Νορβηγία)

- Σταντάρ Λιέγης (Βέλγιο)

- Μπορούσια Ντόρτμουντ (Γερμανία)

- ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)

- Βασλούι (Ρουμανία)

- Γκρασχόπερ (Ελβετία)

- Χάγη (Ολλανδία)

- Βόλγκα (Ρωσία)

- Σπαρτάκ Μόσχας (Ρωσία)

- Ναϊμέγκεν (Ολλανδία)

Οι Βόρειοι προετοιμάζονται στην Ισπανία

Αεροφωτογραφία των εγκαταστάσεων του Marbella Football Center.

3. Καμποαμόρ (Αλικάντε)

- Καϊζερσλάουτερν (Γερμανία)

- ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)

- Ανζί (Ρωσία)

- Ντνίπρο (Ουκρανία)

4. Ολίβα (Βαλένθια)

- Γάνδη (Βέλγιο)

- Νανσί (Γαλλία)

- Βίσλα Κρακοβίας (Πολωνία)

- Ρόζενμποργκ (Νορβηγία)

5. Μασπαλόμας (Κανάρια)

- Τβέντε (Ολλανδία)

- Λοζάνη (Ελβετία)

- Μπρόντμπι (Δανία)

- Άλεσουντς (Νορβηγία)

- Σλάβια Πράγας (Τσεχία)

Οι Βόρειοι προετοιμάζονται στην Ισπανία

Το ξενοδοχείο του αθλητικού κέντρου La Manga Club.

Πηγή: Marca

TAGS ΕΥΡΩΠΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ