ΕΥΡΩΠΗ

Μπαρτσελόνα-Πόρτο 2-0

Μπαρτσελόνα-Πόρτο 2-0

Το τέταρτο τίτλο Σούπερ Καπ κατέκτησε η Μπαρτσελόνα που νίκησε 2-0 με γκολ των Μέσι, Φάμπρεγας την Πόρτο στο κατάμεστο "Λουί Ντε" του Μονακό. Διαβάστε πως οι Καταλανοί ξεπέρασαν την Ρεάλ Μαδρίτης σε τίτλους...

Την κούπα του Σούπερ Καπ κατέκτησε στο "Λουί Ντε" η Μπαρτσελόνα που νίκησε 2-0 την Πόρτο. Η "αρμάδα" του Γκουαρδιόλα προσφέροντας και πάλι εξαιρετικό ποδόσφαιρο πήρε έναν ακόμα... και σημαντικό τίτλο.

Μέσι και Φάμπρεγας οι σκόρερ των Καταλανών που ξεπέρασαν σε κούπες την "μισητή" αντίπαλο Ρεάλ Μαδρίτης. Οι δύο μεγάλες ομάδες της Ισπανίας μέχρι πριν το ματς είχαν από 76 σε εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις, ωστόσο με αυτή στο Μονακό η Μπαρτσελόνα πήρε κεφάλι στου κούρσα.

Ξεκίνημα με τρελό ρυθμό

Το πρώτο δεκάλεπτο ξεκίνησε σε εξαιρετικό ρυθμό κυρίως για τους παίκτες της Πόρτο που απείλησαν δύο φορές την εστία του Βαλντές. Στο δίλεπτο 6'-7' πρώτα ο Χουλκ με απευθείας εκτέλεση φάουλ και εν συνεχεία ο Μουτίνιο με σουτ προσπάθησαν να απειλήσουν τον πορτιέρο της Μπάρτσα.

Η απάντηση της Μπαρτσελόνα ήρθε στο 11', όταν μετά από πάσα του Ινιέστα και κόντρες στους αμυντικούς της Πόρτο, η μπάλα στρώθηκε στον αμαρκάριστο Πέδρο, αλλά το ψηλοκρεμαστό πλασέ που επιχείρησε πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Έλτον. Ο Χουλκ στην επόμενη επίθεση των "Δράκων" απείλησε μετά από ατομική ενέργεια ωστόσο το σουτ που έκανε πέρασε μόλις άουτ.

Στα επόμενα 20 λεπτά που ο ρυθμός έπεσε παρόλο που η μπάλα ήταν πάνω-κάτω στις δύο περιοχές η μόνη αξιόλογη στιγμή ήταν στο 29' όταν ο εξαιρετικός Μέσι πέρασε με εντυπωσιακή ενέργεια όποιον βρήκε μπροστά του αλλά η σέντρα του μετά από κόντρα έφτασε στην αγκαλιά του Έλτον.

Μπαρτσελόνα-Πόρτο 2-0

Στα τελευταία περίπου δέκα λεπτά του πρώτου μέρους, οι παίκτες του Γκουαρδιόλα έδειχναν να έχουν πάρει τα ηνία του ματς και στο 37', ο Τσάβι σε υποδειγματική αντεπίθεση σούταρε με τον τερματοφύλακα της Πόρτο να απομακρύνει σε κόρνερ.

Το σκορ ωστόσο άνοιξε στο ματς για τους πρωταθλητές Ευρώπης, με τον Λιονέλ Μέσι στο 39' να εκμεταλλεύεται στο έπακρο το "δώρο" του Γκουαρίν και αφού πέρασε και τον Ελτον άνοιξε το σκορ για τους Καταλανούς, μέσα σε έξαλλα πανηγύρια των χιλιάδων οπαδών τους.

Ανάλογο ξεκίνημα από "Δράκους"

Όπως και στο ξεκίνημα του ματς έτσι και στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Περέιρα μπήκαν πιο δυνατά στο ματς αναζητώντας ένα γρήγορο γκολ προκειμένου να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα. Στο 52' μετά από ωραίο συνδιασμό των Πορτογάλων, ο Μουτίνιο από πλάγια θέση σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, (56') μια βολίδα του Γκουαρίν αρκετά έξω από την μεγάλη περιοχή ανάγκασε τον Βαλντές σε εντυπωσιακή απόκρουση.

Οι "μπλαουγκράνα" ανέβασαν ταχύτητα ειδικά μετά τις αλλαγές του Γκουαρδιόλα με τους Σάντσες και Μπουσκέτς να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 72' οι παίκτες του Γκουαρδιόλα λίγο έλειψε να επιστρέψουν... το "δώρο" γκολ στην Πόρτο. Σε μια μακρινή μπαλιά από την άμυνα των "Δράκων" ο Μασεράνο γύρισε την μπάλα χωρίς να δει ότι εκτός περιοχής είχε βγει ο Βαλντές ωστόσο ο Αμπιντάλ έσωσε την κατάσταση και απομάκρυνε σωτήρια πριν τον Χουλκ.

Οι δύο τεχνικοί στα τελευταία λεπτά έκαναν τις διορθωτικές τους αλλαγές ενισχύοντας όσο μπορούσαν τις ομάδες τους από τον πάγκο, ωστόσο οι παίκτες της Πόρτο διαμαρτυρήθηκαν στο 81', όταν μετά από λάθος του Αμπιντάλ στην πίεση του Χουλκ, ο Γκουαρίν πήρε την μπάλα στην περιοχή και ο Γάλλος αμυντικός τον σταμάτησε με τους "Δράκους" να θεωρούν πως ήταν με αντικανονικό τρόπο.

Αποβολές... και γκολ σφραγίδα Μπάρτσα

Τέσσερα λεπτά πριν την λήξη του ματς ο Ρολάντο ανέτρεψε τον Μέσι και αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα του Κούιπερς, και η Πόρτο ολοκλήρωσε το ματς με παίκτη λιγότερο. Η αποβολή αυτή αποσυντόνισε την ομάδα των "Δράκων" και στο 88' ο Μέσι "έσκαψε" την μπάλα στον επερχόμενο Φάμπρεγας και με εξαιρετικό κοντρόλ και πλασέ διαμόρφωσε το 2-0.

Τα νεύρα των Πορτογάλων και του Γκουαρίν δεν σταμάτησαν και στο 89' ο Γκουαρίν με "δολοφονικό" τάκλιν αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα του Ολλανδού ρέφερι.

Διαιτητής: Μπιορν Κούιπερς (Ολλανδία)

Κίτρινες: Ινιέστα / Ροντρίγκεζ, Ρολάντο (2), Γκουαρίν

Κόκκινες: Ρολάντο, Γκουαρίν

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Μπαρτσελόνα (Πεπ Γκουαρδιόλα): Βαλντές, Αμπιντάλ, Αντριάνο (63' Μπουσκέτς), Μαστσεράνο, Άλβες, Κεϊτά, Ινιέστα, Τσάβι, Βίγια (61' Σάντσες), Μέσι, Πέδρο (80' Φάμπρεγας).

Πόρτο (Βίκτορ Περέιρα): Έλτον, Φουτσίλε, Οταμέντι, Ρολάντο, Μουτίνιο, Σαπουνάρου, Σόουζα (77' Φερνάντο), Γκουαρίν, Ροντρίγκες (69' Βαρέλα), Χουκ, Κλέμπερ (77' Μπελούτσι).

TAGS ΕΥΡΩΠΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ