ΕΥΡΩΠΗ

Η βοήθεια του Σαββίδη στην Ροστόφ

Η βοήθεια του Σαββίδη στην Ροστόφ
Ιβάν Σαββίδης MOTION TEAM - ()

Τι δηλώνει ο ομογενής επιχειρηματίας για τα χρήματα που διέθεσε ώστε η Ροστόφ να καλύψει τρέχουσες υποχρεώσεις.

Ο Ιβάν Σαββίδης έχει έντονη παρουσία στην περιοχή του Ροστόφ, τόσο λόγω της επιχειρηματικής του δραστηριότητας, όσο και της ενασχολησής του παλαιότερα με την τοπική ομάδα.

Οπως παρουσιάζεται, μάλιστα, σε ρωσικές ιστοσελίδες ο ομογενής επιχειρηματίας διέθεσε το τελευταίο διάστημα 15 εκ. ρούβλια (περίπου 400.000 ευρώ) για να αντιμετωπίστούν επείγοντες υποχρεώσεις του συλλόγου.

Ο Σαββίδης δεν βρίσκεται, πλέον, στην διοίκηση της Ροστόφ, ωστόσο, αυτό δεν τον εμπόδισε να ενισχύσει το ταμείο της, δείγμα του ότι είναι ενεργός στον ποδοσφαιρικό χώρο.

Σε συντονισμό με τις περιφερειακές αρχές, όπως γίνεται γνωστό, τα χρήματα έχουν πιστωθεί στο λογαριασμό της Ροστόφ.

Ταυτόχρονα ο Σαββίδης τόνισε ότι η κινησή του δεν έχει καμία πολιτική σημασία, και διέπεται αποκλειστικά από την αγάπη του για αθλητισμό. Προέτρεψε, ακόμη, και άλλους πλούσιους ανθρώπους να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

Ο ίδιος μεταξύ άλλων δήλωσε: "Δεν είναι φιλανθρωπική συμβολή. Έδωσα τα χρήματα επειδή θα ξεκινούσε μεγάλο πρόβλημα για τον σύλλογο μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος και το Ροστόφ χρειάζεται μια μεγάλη ποδοσφαιρική ομάδα. Αποδείχθηκε ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, έχουν καθυστερήσει μισθοί σε αρκετούς παίκτες του συλλόγου".

Ο Σαββίδης σχολίασε και τις εξελίξεις στο θέμα προπονητή στην Ροστόφ: "Επιστρέφοντας στην ομάδα ο Μπαϊντάτσνι, αυτό είναι βήμα προς τα πίσω. Κάποια στιγμή, ήρθε ο προπονητής στην Ροστόφ. Μίλησα μαζί του και τον ρώτησα: "Τι φοβάσαι;". Μου απάντησε: "Το ποδόσφαιρο".

Πώς μπορεί ένας άνθρωπος που φοβάται το ποδόσφαιρο να συνεργαστεί με ποδοσφαιρική ομάδα; Ο Μπαϊντάτσνι δεν έφερε τίποτα νέο στο ποδόσφαιρο. Στη συνέχεια αποφάσισε να φύγει. Είμαι βέβαιος ότι η επιστροφή του δεν είναι ένα εποικοδομητικό βήμα".

"Επέλεξα να προπονώ το μυαλό μου"

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν παλαιότερες δηλώσεις του ομογενή επιχειρηματία στην εφημερίδα "Φουτμπόλνιι Κουριέρ" μέσω των οποίων αποκαλύπτει την σχέση του με το ποδόσφαιρο και το διάστημα που ανέλαβε την Ροστόφ.

"Μικρός έπαιζα μπάλα στην αυλή, αλλά όταν έφτασε η ώρα να αποφασίσω, αντί για το σώμα μου, επέλεξα να προπονώ το μυαλό μου".

Με το ποδόσφαιρο ο Ιβάν Σαββίδης έμπλεξε επιχειρηματικά το 2002. "H ενασχόλησή μου με το ποδόσφαιρο από τη θέση του προέδρου μιας ομάδας κατά μία άποψη είχε πολιτικό χαρακτήρα.

Ο κυβερνήτης της περιοχής του Ροστόφ Βλαντίμιρ Φεντορίτσεφ μου ανέθεσε να διατηρήσω την ομάδα στην κατηγορία.

Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι το 90% των θεμάτων που αφορούν την ομάδα λύνεται σε συνεργασία με τον κυβερνήτη" παραδέχεται.

H Ροστόφ απέφυγε τον υποβιβασμό, αλλά ο Σαββίδης δεν περίμενε ότι το ποδόσφαιρο θα κυριαρχούσε στη ζωή του. "Οταν ανέλαβα την ομάδα υπέθετα ότι θα διοικούσα από κάποια απόσταση. Σύντομα κατάλαβα ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι χόμπι ούτε αθλητισμός αλλά αρρώστια...

Οταν αντιλήφθηκα ότι κάποιοι ποδοσφαιριστές κορόιδευαν τους οπαδούς, τους έβαλα στη λίστα των υπό μεταγραφή. Οσο είμαι εγώ στην ομάδα δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα στημένο παιχνίδι.

Δεν ήρθα στο ποδόσφαιρο για να λερώσω το όνομά μου. Επιπλέον ή θα παλέψουμε για την κορυφή ή η ομάδα θα συνεχίσει χωρίς εμένα" υπογράμμισε.

TAGS ΕΥΡΩΠΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ