ΕΥΡΩΠΗ

Έρχεται στην Αθήνα για τις εκλογές της UEFA ο Πλατινί

Έρχεται στην Αθήνα για τις εκλογές της UEFA ο Πλατινί

O Mισέλ Πλατινί έλαβε ειδική άδεια απ' την UEFA και θα ταξιδέψει στην Αθήνα για τις εκλογές της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, παρά την απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο.

Κανονικά θα δώσει το παρών στις εκλογές της UEFA που διεξάγονται την προσεχή Τετάρτη (14/09) στο Grand Resort Lagonissi Hotel ο Μισέλ Πλατινί. Ο πρώην πρόεδρος της UEFA έλαβε ειδική άδεια απ' την Επιτροπή Δεοντολογίας της FIFA προκειμένου να παρεβρεθεί στις εκλογές, αλλά και στη Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (15/09) στον Αστέρα Βουλιαγμένης, παρά την τετραετή ποινή απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο.

Ο Γάλλος παράγοντας θα συμμετέχει στις εκλογές ως ομιλητής, καθώς δεν είναι ξεκάθαρο απ' τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας αν μπορεί να δώσει το χρίσμα στον επόμενο πρόεδρο της UEFA λόγω της τιμωρίας του.

Θυμίζουμε πως τόσο ο Μισέλ Πλατινί όσο και ο πρόεδρος της UEFA, Ζεπ Μπλάτερ κρίθηκαν ένοχοι για παράνομη συναλλαγή 3 μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές στην Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία το 2011. Συγκεκριμένα, 2.000.000 ελβετικά φράγκα (1.800.000 ευρώ) μεταφέρθηκαν απ' τους λογαριασμούς της FIFA στον Γάλλο πρόεδρο της UEFA. Αρχικά, ο Πλατινί τιμωρήθηκε με απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για 8 έτη.

Όμως, ύστερα από την προσφυγή του στο CAS η ποινή μειώθηκε στα 4 έτη. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Πλατινί είχε ζητήσει ειδική άδεια για να βρεθεί και στο Euro 2016, με την UEFA να κάνει αποδεκτό το αίτημά του και τον Γάλλο να παρακολουθεί τις αναμετρήσεις ως θεατής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Μείωση ποινών για Πλατινί και Μπλάτερ
TAGS ΕΥΡΩΠΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ