ΕΥΡΩΠΗ

Επιστρέφει στην ενεργό δράση ο Ζέτερμπεργκ

Επιστρέφει στην ενεργό δράση ο Ζέτερμπεργκ

Εφτά χρόνια μετά την απόσυρση του ο Περ Ζέτερμπεργκ σκέφτεται να επιστρέψει στο ποδόσφαιρο.

Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού το 2008 εγκαταστάθηκε στο Φάλκενμπεργκ την πόλη δηλαδή που εγκατέλειψε όταν ήταν 16 ετών.

Στα 42 του χρόνια ο άλλοτε Σουηδός διεθνής ασχολείται με τα κοινά του τοπικού συλλόγου ενώ διδάσκει την τελευταία πενταετία τα μυστικά του ποδοσφαίρου στο σχολείο Västerhavsskolan.

Ο Ζέτερμπεργκ παράλληλα βοηθάει τον συνάδελφο του, Στέφαν Κάρλσον μεταλαμπαδεύοντας τις γνώσεις του. Ο τελευταίος καθοδηγεί την Γκλόμενς, ομάδα 5ης κατηγορίας

Το τελευταίο διάστημα η Γκλόμενς αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα. Ο Κάρλσον ζήτησε βοήθεια από τον φίλο του. Έτσι, έπειτα από εφτά χρόνια ο Ζέτερμπεργκ εξετάζει το ενδεχόμενο να επανέλθει στην ενεργό δράση.

"Αντιμετωπίζουν προβλήματα και μου ζήτησαν αν μπορώ να τους βοηθήσω. Πρέπει πρώτα να δω αν αντέχουν τα γόνατα μου", παραδέχθηκε ο παλαίμαχος μέσος.

Ο Ζέτερμπεργκ όπως ομολόγησε υποβλήθηκε κατά την διάρκεια της καριέρα του σε οχτώ χειρουργικές επεμβάσεις στο δεξί γόνατο και έξι στο αριστερό.

"Δεν ξέρω εάν μπορώ να προσφέρω κάτι. Ελπίζω όμως πως θα βοηθήσω τα νέα παιδιά της ομάδας".

Ο Σκανδιναβός, ο οποίος αγωνίστηκε για τρεις σεζόν στον Ολυμπιακό (2000-2003) εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την αναγνώριση του κόσμου για όσα πέτυχε ως ποδοσφαιριστής.

"'Εχω λάβει την αναγνώριση που αξίζω. Είμαι χαρούμενος για όλα όσα πέτυχα".

Ο Ζέτερμπεργκ αναφέρθηκε και στον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς αναφορικά με την επίδραση του στο παιχνίδι της εθνικής Σουηδίας.

"Είμαστε σε μεγάλο βαθμό εξαρτημένοι από τον Ζλάταν. Εάν ανατρέξετε στο παρελθόν θα δείτε πως για πολλά χρόνια στηριζόμασταν στους Μέλμπεργκ, Λάρσον και Λιούνγκμπεργκ.

Τώρα είναι ο Ζλάταν. Είναι πολύ σημαντικός για εμάς και οι εμφανίσεις του καθοριστικές για τα αποτελέσματα μας".

TAGS ΕΥΡΩΠΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ