ΕΥΡΩΠΗ

Από το κακό στο χειρότερο ο Μπελέκ

Από το κακό στο χειρότερο ο Μπελέκ
Μπελέκ INTIME SPORTS

Ο Στιβ Μπελέκ εντυπωσίασε με τον Πανθρακικό, έφτασε μία ανάσα από την Τότεναμ, υπέγραψε στην Ουντινέζε όμως τρία χρόνια μετά βολοδέρνει δανεικός σε ομάδες της Ευρώπης.

Πριν λίγα χρόνια οι άνθρωποι του Πανθρακικού εντόπισαν και έκλεισαν από νωρίς έναν νεαρό ποδοσφαιριστή που λεγόταν Λέο Μπελέκ, ο οποίος εντάχθηκε στις ακαδημίες του συλλόγου.

Ο Μπελέκ αμέσως ξεχώρισε και λίγους μήνες αργότερα ανέβηκε στην πρώτη ομάδα των "κροκοδείλων" πραγματοποιώντας εντυπωσιακές εμφανίσεις (17εμφ/5γκλ).

Όπως είναι λογικό αρκετές ομάδες της Ευρώπης εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την απόκτηση του, αφού στην ηλικία των 17 ετών θεωρούνταν "ακατέργαστο διαμάντι", όμως ένα πρόβλημα με το διαβατήριο του καθυστέρησε αρκετά τις όποιες διαπραγματεύσεις.

Έτσι είχαμε αρκετά ταξίδια σε Γαλλία και Καμερούν, ταξίδι στην Αγγλία για λογαριασμό της Τότεναμ για να καταλήξει τελικά ο ποδοσφαιριστής στην Ουντινέζε υπογράφοντας συμβόλαιο μέχρι το 2015.

Ταξίδι στο... άγνωστο

Τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περίμενε ο Μπελέκ. Στην Ιταλία έμεινε για ένα χρόνο παίζοντας στη δεύτερη ομάδα, ενώ στη συνέχεια δόθηκε δανεικός στην ΑΕΚ. Ούτε στην Ένωση στέριωσε όμως με την Ουντινέζε να τον δίνει αρχικά στην Γουότφορντ και στη συνέχεια στην Στίβενεϊτζ.

Στην ηλικία των 21 ετών πλέον ο Μπελέκ αποφάσισε να πάει στο Βέλγιο, έναν προορισμό που θεωρείται για πολλούς ως ποδοσφαιρικός παράδεισος (ειδικά για Αφρικανούς παίκτες).

Κι εκεί όμως η τύχη του γύρισε την πλάτη. Η Μονς όπου παίζει πάει από το κακό στο χειρότερο ( καμία νίκη μετά από 15 ματς βρίσκεται στην τελευταία θέση με 3 πόντους), ενώ ο ίδιος μετρά 7 εμφανίσεις με 1 γκολ και 1 ασίστ (η τελευταία εμφάνιση στις 9/11).

Το όνομα του 21άχρονου άσου ακούγεται ήδη για κάποιες ομάδες της Superleague που ψάχνουν μία καλή λύση στην επίθεση, ενώ και ο ίδιος θέλει επιτέλους να του χαμογελάει η τύχη.

Λέτε να επιστρέψει πίσω στην Ελλάδα μήπως και "αναστήσει" την καριέρα του;

TAGS ΕΥΡΩΠΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ