ΕΥΡΩΠΗ

Απεβίωσε ο "θρυλικός" Μίλιανιτς

Απεβίωσε ο "θρυλικός" Μίλιανιτς

Ο επίτιμος πρόεδρος της Σερβικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και παλιός τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης, "θρυλικός" Μίλαν Μίλιανιτς απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών.

Το χαμό της θρυλικής ποδοσφαιρικής προσωπικότητας της Σερβίας, Μίλαν Μίλιανιτς θρηνούν στην πατρίδα του σε ηλικία 81 ετών.

Ο Μίλιανιτς γεννήθηκε στις 4 Μαίου το 1930 και τις τελευταίες μέρες είχε παρουσιάσει πολλά προβλήματα υγείας με τα ΜΜΕ της χώρας του να αναφέρουν πως την Παρασκευή έχασε την τελευταία του μάχη.

Ο θρυλικός Σέρβος ποδοσφαιρικός παράγοντας είχε αρκετά καρδιακά προβλήματα τα τελευταία χρόνια και τις τελευταίες μέρες δεν μπορούσε να μιλήσει, είχε απώλεια μνήμης και δύσκολα οι γιατροί μπορούσαν να τον διατηρούν στην ζωή. Έτσι ήταν στο σπίτι του αφού δεν μπορούσε να σηκωθεί από το κρεβάτι και τον φρόντιζε η γυναίκα του η Ολιβέιρα.

Το 1997 ο Μίλιανιτς υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο Χιούστον εμφυτεύοντας πέντε στεφανιαία μοσχεύματα και παρόλο που η κατάστασή του παρουσίασε βελτίωση οι γιατροί λίγο καιρό μετά του συνέστησαν να αποχωρήσει από τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις αφού όπως έλεγε ο γιατρός δεν μπορούσε ούτε ματς να παρακολουθήσει για να μην αγχωθεί.

Έτσι αποχώρησε από την θέση του Πρόεδρου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Γιουγκοσλαβίας (Σερβία και Μαυροβούνιο) μετά από τη συμβουλή του γιατρού του ενώ στο πέρασμά του από την θέση αυτή είχε προσλάβει και τον γνώριμό μας Ίβιτσα Όσιμ ως τεχνικό.

Ο Μίλιανιτς υπήρξε προπονητής τόσο στην Εθνική Γιουγκοσλαβίας (1965-66, 1973-74, 1979-82), τον Ερυθρό Αστέρα (1966-74, ενώ διετέλεσε και παίκτης την χρονιά (1951-52), την Ρεάλ Μαδρίτης (1974-77) και την Βαλένθια (1982-1983). Από το 1992 εώς το 2001 ήταν τεχνικός της Σερβίας.

Έχει κατακτήσει πολλούς τίτλους με όλες τους τις ομάδες τόσο σε συλλογικό επίπεδο τόσο με τον Ερυθρό Αστέρα όσο και με την "Βασίλισσα της Ευρώπης" Ρεάλ Μαδρίτης.

TAGS ΕΥΡΩΠΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ