EUROPA LEAGUE

Βάσκοι αυτονομιστές στο "θέατρο των ονείρων"

Βάσκοι αυτονομιστές στο "θέατρο των ονείρων"

Η ποδοσφαιρική Ευρώπη παραμιλάει με το δημιούργημα του Μαρσέλο Μπιέλσα. Η Αθλέτικ Μπιλμπάο εξέθεσε τον Σερ Άλεξ Φέργιουσον επιβάλοντας το νόμο της στο "Ολντ Τράφορντ". Ο απόηχος της σπουδαίας νίκης με 2-3 (vids).

Το κέντρο των Βάσκων "έπνιξε" τους Άγγλους που έδειξαν να αιφνιδιάζονται από τη δυναμική των φιλοξενούμενων.

Το κοντέρ έγραψε τρία με τον Ντε Χέα να αναδεικνύεται σε πρωταγωνιστή της ομάδας του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Ο πρώην γκολκίπερ της Ατλέτικο Μαδρίτης μπορεί να δέχθηκε τρία γκολ, όμως εξουδετέρωσε οχτώ σουτ προς την εστία του, δείγμα των άγριων διαθέσεων της Μπιλμπάο.

Οι Βάσκοι όχι μόνο δεν περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο, αλλά έκαναν αυτό που ξέρουν καλά. Κυκλοφόρησαν σωστά την μπάλα με τον Φερνάντο Γιορέντε να εξελίσσεται σε απόλυτο εφιάλτη των γηπεδούχων.

Ο πολυνίκης τεχνικός των πρωταθλητών Αγγλίας παραδέχθηκε την ανωτερότητα της Αθλέτικ. " Μας νίκησαν δίκαια. Ήταν ένα πολύ διασκεδαστικό παιχνίδι. Η Μπιλμπάο ήταν καλύτερη και εμείς δεν είχαμε καλή αμυντική λειτουργία. Αν δεν είχαμε τον Ντε Χέα, ίσως να δεχόμασταν τέσσερα ή πέντε γκολ.

Ήταν εξαιρετικός . Ήμασταν διαρκώς σε κίνδυνο, παρότι κατά διαστήματα επιθετικά είχαμε καλές στιγμές", τόνισε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ενώ αναφέρθηκε και στη ρεβάνς.

"Πιστεύω πως μπορούμε να κερδίσουμε στον επαναληπτικό και να προκριθούμε, δεν αμφιβάλω γι’ αυτό. Αποδείξαμε πως μπορούμε να κάνουμε ευκαιρίες, αλλά θα πρέπει να αμυνθούμε καλύτερα την επόμενη εβδομάδα".

Στην αντίπερα όχθη, ο πρωτομάστορας του θριάμβου, Μαρσέλο Μπιέλσα διατήρησε χαμηλούς τόνους.

"Υπάρχει ακόμη ένα παιχνίδι και αυτό που καταφέραμε στο πρώτο ματς, θα πρέπει να το επαναλάβουμε και στην έδρα μας.

Ο αντίπαλος που αντιμετωπίζουμε μας αφήνει την εντύπωση πως θα χρειαστεί πολύ λίγες ευκαιρίες για να καταφέρει να σκοράρει δυο γκολ".

Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε και το βαρύ πυροβολικό της Μπιλμπάο, Φερνάντο Γιορέντε. "Είναι απίστευτο. Ένα ματς που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Παίξαμε όπως ακριβώς επιθυμούσαμε.

Αποκτήσαμε την κατοχή και κάναμε ένα σπουδαίο παιχνίδι. Είναι κρίμα πάντως που μετά το 1-3 δεχθήκαμε γκολ με πέναλτι. Πρόκειται για ένα καλό αποτέλεσμα πάντως".

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ