EUROPA LEAGUE

Το προφίλ της Μάιντς

Το προφίλ της Μάιντς

Διαβάστε το προφίλ της αντιπάλου του Αστέρα Τρίπολης (σε περίπτωση που αποκλείσει την Ροβανιέμι), Μάιντς στον Γ' Προκριματικό Γύρο του Champions League.

Την γερμανική Μάιντς θα αντιμετωπίσει ο Αστέρας Τρίπολης για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, σε περίπτωση που καταφέρει να περάσει το εμπόδιο της Ροβανιέμι. Το πρώτο παιχνίδι είναι την Πέμπτη 31 Ιουλίου με τον επαναληπτικό να διεξάγεται στις 7 Αυγούστου.

Κομβικό σημείο στην ιστορία της Μάιντς αποτελεί η πρόσληψη του Γιούργκεν Κλοπ (28/02/2001), ο οποίος αγωνίστηκε σε όλη την ποδοσφαιρική του καριέρα του στον σύλλογο.

Την σεζόν 2003-04 κατάφερε να προβιβαστεί στην Μπούντεσλιγκα, για πρώτη φορά στην ιστορία της, κατακτώντας την 3η θέση.

Η άπειρη στην Μπούντεσλιγκα Μάιντς ήταν υποψηφία για να υποβιβαστεί. Όμως κατέλαβε την 11η θέση, και μάλιστα κέρδισε το εισιτήριο για τον 1ο Προκριματικό Γύρο του Κυπέλλου UEFA.

Τη σεζόν 2006-07 υποβιβάστηκε στη Β' κατηγορία. Στις 30 Ιουνίου 2008, ο Κλοπ παραιτήθηκε και τη θέση του πήρε ο Γιορν Άντερσεν.

Τη σεζόν 2009-10 κατετάγη 9η και την επόμενη σεζόν στην 5η θέση, κερδίζοντας παράλληλα το εισιτήριο για τον Γ' Προκριματικό Γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Στο τελευταίο πρωτάθλημα κατέκτησε την 7η θέση της βαθμολογίας με απολογισμό 16 νίκες, 5 ισοπαλίες και 13 ήττες.

Στα κύπελλα Ευρώπης βγαίνει για 3η φορά, έχοντα συμμετάσχει στα προκριματικά του τότε κυπέλλου UEFA, όπου έφτασε μέχρι τον τελευταίο γύρο πριν τους ομίλους και αποκλείστηκε από τν Σεβίλλη. Τη σεζόν 2011-12 έπαιξε στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa Leauge (όπως και φέτος) και αποκλείστηκε από τη ρουμανική Γκαζ Μετάν.

Νέα πρόσωπα στο ρόστερ του γερμανικού συλλόγου αποτελούν ο Στέφανος Καπίνο (γκολκίπερ), ο μουντιαλικός δεξιός μπακ από την Χιλή, Χάρα και ο επίσης μπακ Ντάνιελ Μπροζίνσκι. Ο τελευταίος ήρθε από την Γκρόιτερ Φιρτ έναντι 1.500.000 ευρώ. Επίσης επέστρεψε από δανεισμός ο φορ Ρουκάβιτσα.

Μεγάλο αστέρι της Μάιντς, ο Ιάπωνας Σίνζι Οκαζάκι, ο οποίος πέρυσι σημείωσε 15 γκολ.

Παρελθόν από την γερμανική ομάδα αποτελεί ο Καμερουνέζος διεθνής και δεύτερος σκόρερ της Μάιντς την περυσινή σεζόν με 10 γκολ, Τσούπο-Μοτίνγκ, ο Γερμανός στράικερ Πάρκερ (στην Άουγκσμπουργκ) αλλά και ο άλλοτε γκολκίπερ του ΠΑΟΚ και του Πανιωνίου, Ντάριο Κρέσιτς που συνεχίζει στην Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Στο ρόστερ της συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι Νοτιοκορεάτες, Γιου-Χο Παρκ, Για-Σέολ Κου και ο Κοσταρικανός αριστερός μπακ Ντίας.

Η ταυτότητα της Μάιντς

Πλήρες όνομα: 1. Fußball- und Sport-Verein Mainz 05 e.V.

Ίδρυση: 1905

Γήπεδο: Coface Arena

Πρόεδρος: Χάρλαντ Στρουτζ

Προπονητής: Κρίστιαν Χάιντελ

Ιστοσελίδα: http://www.mainz05.de/

Το ρόστερ

Τερματοφύλακες:

Στέφανος Καπίνο, Λορίς Κάριους, ΡόμπινΖέντνερ

Αμυντικοί:

Νικόλτσε Νοβέσκι, Μπενεντίκτ Σάλερ, Στέφαν Μπελ, Ζούνιορ Ντίας, Τζούλιαν Κοχ, Παρκ Τζου-Χο, Νίκο Μπούνγκερτ, Γκονζάλο Xάρα

Μέσοι:

Τσινεντού Έντε, Γιοχάνες Γκέις, Κριστόφ Μορίτζ, Τόντορ Νεντέλεφ, Γιούνους Μάλι, Κου Χα-Τσεόλ, Τζούλιαν Μπαουμγκάρτλινγκερ, Ντάνιελ Μπροζίνσκι, Ελκίν Σοτό, Νικολάι Μίλερ

Επιθετικοί:

Σεμπάστιαν Πόλτερ, Νικίτα Ρουκάβτσγια, Ντάνι Σαχίν, Σίντζι Οκαζάκι, Πέταρ Σλίσκοβιτς

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ