EUROPA LEAGUE

Το προφίλ της Οσμάνλισπορ

Το προφίλ της Οσμάνλισπορ

Την Οσμάνλισπορ από την Τουρκία θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στους "32" του Europa League. Δείτε το προφίλ της τουρκικής ομάδας, η οποία τερμάτισε πρώτη στον όμιλό της μπροστά από Βιγιαρεάλ, Ζυρίχη και Στεάουα.

Στη γειτονική χώρα, Τουρκία, θα ταξιδέψει ο Ολυμπιακός καθώς η κληρωτίδα τον έθεσε αντιμέτωπο με την Οσμάνλισπορ στους "32" του Europa League.

Η ομάδα από την Άγκυρα πέρασε ως πρώτη από τον 12ο όμιλο του Europa League αφήνοντας πίσω της, τις Βιγιαρεάλ, Ζυρίχη και Στεάουα. Στη δεύτερη συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καθώς το 2005 έλαβε μέρος στο Κύπελλο Intertoto. Για να βρεθεί στους ομίλους της φετινής διοργάνωσης πέρασε το εμπόδιο της Ζίμπρου Τσισινάου από τη Μολδαβία στο δεύτερο προκριματικό γύρο, τις Νόμε Κάλιου από την Εσθονία στον τρίτο και της δανέζικης, Μίντιλαντ, στα play-offs. Πέρυσι τερμάτισε στην 5η θέση του πρωταθλήματος με 52 βαθμούς, έναν περισσότερο από τη Γαλατάσαράι.

Οσμάνλισπορ

Έτος ίδρυσης: 1978

Έδρα: Osmanlı Stadyumu (Άγκυρα)

Χωρητικότητα: 19.626

Τίτλοι: -

Τι έκανε πέρυσι στην Ευρώπη: Δε συμμετείχε σε ευρωπαϊκή διοργάνωση

Πώς προκρίθηκε στη φάση των "32" του Europa League: Προκρίθηκε ως πρώτη από τον 12ο όμιλο του Europa League. Συγκέντρωσε 10 βαθμούς, έναν περισσότερο από τη δεύτερη (κι επίσης προκριθείσα), Βγιαρεάλ, κι άφησε εκτός συνέχεια της διοργάνωσης, τις Ζυρίχη και Στεάουα. Τρεις νίκες με Ζυρίχη (2-0 εντός), Βιγιαρεάλ (1-2 εκτός) και Στεάουα (2-0 εντός). Δύο ήττες (2-1 στο Βουκουρέστι και με το ίδιο σκορ στη Ζυρίχη), ισοπαλία 2-2 εντός με Βιγιαρεάλ.

Τι κάνει τώρα: Μετά από 14 αγωνιστικές στην πρώτη κατηγορία του τουρκικού πρωταθλήματος έχει 22 βαθμούς και βρίσκεται στην 7η θέση της κατάταξης. Έχει δέκα βαθμούς λιγότερους από την πρωτοπόρο της κατάταξης, Ιστανμπούλ Μπασάκσεχίρ. Είναι στον πρώτο όμιλο του Κυπέλλου μαζί με τις Σανλιούρφασπορ, Γκαζιάντεπσπορ και Κιρκλαρέλισπορ. Την πρώτη αγωνιστική (σ.σ μία έχει διεξαχθεί) νίκησε με 2-1 την Γκαζιάντεπσπορ.

Φόρμα ομάδας (σε όλες τις διοργανώσεις): Ι-Ν-Ν-Ν-Ν

Το ρόστερ

Τερματοφύλακες

Χακάν Αρικάν (Τουρκία)

Αχμέτ Εγίπ Τουρκασλάν (Τουρκία)

Ζιντρούνας Καρτσεμάρσκας (Λιθουανία)

Αμυντικοί

Αβντίγια Βρσάγεβιτς (Βοσνία)

Λούκας Σουκάλα (Πολωνία)

Κοράι Αλτινάι (Τουρκία)

Αϊκούτ Ντεμίρ (Τουρκία)

Τιάγκο Πίντο (Πορτογαλία)

Βάτσλαβ Προχάτζκα (Τσεχία)

Μουχάμεντ Μπαγίρ (Τουρκία)

Νουμάν Τσουρούσκου (Τουρκία)

Ταχά Αγιάν (Τουρκία)

Αλασανέ Ντιαμπί (Σενεγάλη)

Μέσοι

Μεχμέτ Γκιουβέν (Τουρκία)

Εντζίν Μπεκντεμίρ (Τουρκία)

Μπαντού Εντιάγ (Σενεγάλη)

Ερτνάλ Κιλιτσασλάν (Γερμανία)

Αντριάν Ρεγκατέν (Μαρόκο)

Σινάν Κουρτ (Τουρκία)

Αμινού Ουμάρ (Νιγηρία)

Ντζον Ντελάρζ (ΛΔ Κονγκό)

Μουσά Τσαγκιράν (Τουρκία)

Άνταμ Μαχέρ (Ολλανδία)

Επιθετικοί

Πιέρ Γουεμπό (Καμερούν)

Σεΐκ Ντιαμπατέ (Σενεγάλη)

Ραούλ Ρουσέσκου (Ρουμανία)

Προπονητής

Μουσταφά Ακτσάι

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ