EUROPA LEAGUE

Το προφίλ της Άντερλεχτ

Team of Rsc Anderlecht  pictured during the photoshoot session of RSC Anderlecht  on september 10 , 2015 in Anderlecht , Belgium. 
***ANDERLECHT,BELGIUM - 10/09/2015
(Photo by Jimmy Bolcina/Photonews***
Team of Rsc Anderlecht pictured during the photoshoot session of RSC Anderlecht on september 10 , 2015 in Anderlecht , Belgium. ***ANDERLECHT,BELGIUM - 10/09/2015 (Photo by Jimmy Bolcina/Photonews*** PHOTO NEWS

Το Sport24.gr παρουσιάζει το προφίλ της Άντερλεχτ που είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακού στους "32" του Europa League και θυμίζει την ιστορία των αναμετρήσεων με τους Πειραιώτες (VIDEOS).

Η Άντερλεχτ θα βρεθεί στον δρόμο του Ολυμπιακού στην φάση των 32 του Europa League, με τον πρώτο αγώνα να διεξάγεται στις 18 Φεβρουαρίου και η ρεβάνς μια εβδομάδα μετά στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης" (25/2). Το Sport24.gr παρουσιάζει το προφίλ της ομάδας του Βελγίου, που έχει ανταμώσει και στο παρελθόν με τους "ερυθρόλευκους".

Οι πρωτευουσιάνοι αγωνίζονται στο γήπεδο "Constant Vanden Stock" των Βρυξελλών και την φετινή αγωνιστική περίοδο βρίσκονται στην 4η θέση του πρωταθλήματος Βελγίου με 34 βαθμούς ύστερα από 19 αγωνιστικές, έχοντας πάντως ένα ματς λιγότερο.

Μετράει εννέα νίκες, επτά ισοπαλίες και δυο ήττες, αλλά αν πάρει το παιχνίδι που χρωστάει, ανεβαίνει δεύτερη και θα απέχει τρεις βαθμούς από την κορυφή, όπου φιγουράρει η Γάνδη. Χθες (13/12) ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Οστάνδη στην έδρα της, σκοράροντας με τον 27χρονο Αργεντινό επιθετικό, Ματίας Σουάρες.

Προπονητής της είναι ο Αλβανός, Μπέσνικ Χάσι. Ο 43χρονος κάθεται στον πάγκο της Άντερλεχτ από τις 10 Μαρτίου του 2014. Βέβαια, πρέπει να πούμε ότι βρίσκεται στην ομάδα από το 2008, πρώτα ήταν στις μικρές ομάδες και στη συνέχεια ανέβηκε στην πρώτη ομάδα. Στην πρώτη του σεζόν στον πάγκο, κατέκτησε το πρωτάθλημα και το Σούπερ Καπ.

Το προφίλ της Άντερλεχτ

Προτιμάει το 4-4-2 ως σύστημα για την ομάδα του, με τους Τίλεμανς και Ντεφούρ στη μεσαία γραμμή και μπροστά τους Σουάρες και Οκάκα. Αυτό χρησιμοποίησε στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος, ενώ σας παρουσιάζουμε πινακάκια με πως έπαιξε μέσα στο Μονακό, όπου και εξασφάλισε την πρόκριση για τους "32" του Europa, αλλά και με την Καραμπάγκ λίγες ημέρες πριν. Εκεί, βλέπουμε ότι χρησιμοποίησε 4-2-3-1.

Στο 1-1 με την Οστάνδη

Το προφίλ της Άντερλεχτ

Στο 0-2 με τη Μονακό

Το προφίλ της Άντερλεχτ

Στο 2-1 με την Καραμπάγκ

Το προφίλ της Άντερλεχτ

Η Άντερλεχτ τερμάτισε δεύτερη στον 8ο όμιλο του Europa League πίσω από την Τότεναμ, μετρώντας με 10 βαθμούς. Απέκλεισε τόσο την Καραμπάγκ όσο και την Μονακό και πρέπει να πούμε πως μέσα στην έδρα της είχε δυο νίκες και μια ισοπαλία, ενώ εκτός έδρας πήρε ένα ματς και έχασε τα άλλα δυο. Οι νίκες ήταν επί των Λονδρέζων (2-1) στις Βρυξέλλες, αλλά και επί της Μονακό (2-0). Η άλλη νίκη ήταν με 2-1 επί της Καραμπάγκ, από την οποία έχασε στο Αζερμπαϊτζάν (1-0), ενώ ήρθε ισόπαλη στις Βρυξέλλες με τη Μονακό (1-1) και έχασε με 2-1 από την Τότεναμ στο Λονδίνο.

Το αστέρι της ομάδας είναι ο 18χρονος μέσος, Γιούρι Τίλεμανς, ο οποίος θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα των ευρωπαϊκών γηπέδων. Αγωνίστηκε για πρώτη ομάδα με την ανδρική ομάδα στα 16 του και πλέον είναι βασικός. Φέτος έχει παίξει 24 παιχνίδια (16 στο πρωτάθλημα, 6 στο Europa League και 2 στο Κύπελλο) και έχει τέσσερα γκολ και δυο ασίστ. Αρκετοί μεγάλοι σύλλογοι τον κοιτάζουν και θέλουν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους.

Το προφίλ της Άντερλεχτ

Αναφορικά με τα τρόπαιά της (εγχώρια και ευρωπαϊκά), έχει 33 πρωταθλήματα, εννέα Κύπελλα, ένα Λιγκ Καπ, δώδεκα Σούπερ Καπ, δυο Κύπελλα Κυπελλούχων (1976, 1978), ένα Κύπελλο UEFA (1983) και δυο Σούπερ Καπ Ευρώπης (1976, 1978).

Το προφίλ της Άντερλεχτ

Το ρόστερ της Άντερλεχτ:

Τερματοφύλακες:

Σίλβιο Προτό (Βέλγος) 32 ετών

Φρανκ Μπεξ (Βέλγος) 29 ετών

Ντάνι Ρέφ (Βέλγος) 21 ετών

Λιάμ Μποσέν (Βέλγος) 19 ετών

Αμυντικοί:

Ολιβιέ Ντέσχαχτ (Βέλγος) 34 ετών

Μπραν Νούιτνικ (Ολλανδός) 25 ετών

Φαμπρίς Εν'Σακαλά (Γάλλος) 25 ετών

Μισέλ Χεϊλέν (Βέλγος) 21 ετών

Νέιθαν Ντε Μεντίνα (Βέλγος) 18 ετών

Ιβάν Ομπράντοβιτς (Σέρβος) 25 ετών

Ερβέ Ματίς (Βέλγος) 19 ετών

Μέσοι:

Σερινιέ Εμποτζί (Σενεγαλέζος) 26 ετών

Αντι Ναχάρ (Ολλανδός) 21 ετών

Ντένις Πρατ (Βέλγος) 21 ετών

Μαχμούντ Χασάν (Αιγύπτιος) 21 ετών

Στεφέν Ντεφούρ (Βέλγος) 27 ετών

Φρανκ Ατσεαμπόνγκ (Γκανέζος) 22 ετών

Μαχμούντ Χασάν (Αιγύπτιος) 22 ετών

Γκιγιόμ Ζιλέ (Βέλγος) 31 ετών

Γιούρι Τίλεμανς (Βέλγος) 18 ετών

Λεαντέρ Ντεντροκέρ (Βέλγος) 20 ετών

Επιθετικοί:

Ματίας Σουάρες (Αργεντινός) 27 ετών

Ιμπραΐμα Κοντέ (Γουινέα) 24 ετών

Οσβαλ Αλβαρες (Κολομβιανός) 20 ετών

Ιντρίσα Σιλά (Γουινέα) 25 ετών

Άαρον Λέγια Ισέκα (Βέλγος) 19 ετών

Ιμό Εζέκιελ (Νιγηριανός) 22 ετών

Άντι Καβάγια (Βέλγος) 19 ετών

Στέφανο Οκάκα (Ιταλός) 26 ετών

Ντοντί Λουκεμπακιό (Βέλγος) 18 ετών

Ο... Παλοτάι και οι τριάρες του 2013

Αναφορικά με την ιστορία των αναμετρήσεων με τον Ολυμπιακό, οι δυο ομάδες έχουν αναμετρηθεί τέσσερις φορές. Αρχικά το 1974-75, όταν οι δυο ομάδες αναμετρήθηκαν για το Κύπελλο Πρωταθλητριών. Οι Βέλγοι νίκησαν στον πρώτο αγώνα με 5-1 και όλα έδειχναν ότι θα έπαιρναν εύκολα την πρόκριση. Η ρεβάνς ήταν στην Πάτρα λόγω τιμωρίας του Ολυμπιακού και όλα έμοιαζαν τελειωμένα για τους Πειραιώτες. Ποιος να ήξερε ότι θα χρειαζόταν η διαιτητική βοήθεια για να περάσει η Άντερλεχτ. Ο λόγος για τον Ούγγρο ρέφερι, Κάρολι Παλοτάι.

Ο Ολυμπιακός νίκησε 3-0 χάρη σε χατ-τρικ του Μάικ Γαλάκου (18', 67' 82'), όμως ο ρέφερι ακύρωσε άλλα δυο τέρματά του στο 5' και στο 11' δεν έδωσε δίνει πέναλτι σε διπλό χέρι του Τίσεν, ενώ λίγο μετά το 1-0 ακυρώθηκε άλλο ένα τέρμα ως οφσάιντ. Στο 24', η ελληνική ομάδα ζήτησε ένα ακόμη πέναλτι όπως και πέντε λεπτά για χέρι του Βαν Μπινστ. Στο 40', ο Μπάμπης Σταυρόπουλος θα πετύχει άλλο ένα γκολ, το οποίο θα ακυρωθεί και πάλι ως οφσάιντ, αν και ο διεθνής τότε άσος είχε δεχθεί την μπάλα από λάθος πάσα αντιπάλου.

Στο 61', ο Λιόλιος βρίσκεται έξω από την μεγάλη περιοχή της Αντερλεχτ με τελευταίο εμπόδιο τον Βαν ντερ Νταλ, ο οποίος τον ανατρέπει πριν βρεθεί μόνος απέναντι στον τερματοφύλακα, όμως ο Παλοτάι όχι μόνο δεν δείχνει κόκκινη κάρτα στον Βέλγο αμυντικό, αλλά δεν σφυρίζει ούτε το φάουλ. Στο 64' ακυρώνεται άλλο ένα γκολ του Ολυμπιακού με σκόρερ τον Κώστα Δαβουρλή, όμως αυτή τη φορά η απόφαση είναι σωστή αφού βρισκόταν σε θέση οφσάιντ. Λίγο μετά το 2-0, ο διαιτητής απέβαλε τον Σταυρόπουλο για μια αψιμαχία με αντίπαλό του.

Για την ιστορία τότε ο Ολυμπιακός έπαιξε με τους Κελεσίδη, Κυράστα, Γκλέζο, Λιόλιο, Σιώκο, Περσίδη, Βιέρα, Καραβίτη, Δαβουρλή, Γαλάκο, Σταυρόπουλο και αλλαγή τον Δεληκάρη, με προπονητή τον Λάκη Πετρόπουλο.

Από 'κει και πέρα, ο Ολυμπιακός έπαιξε πριν δυο χρόνια με την Άντερλεχτ για την φάση των ομίλων του Champions League και τη νίκησε δυο φορές. Στον πρώτο αγώνα με 3-0 μέσα στις Βρυξέλλες, έχοντας σε μεγάλη βραδιά τον Κώστα Μήτρογλου με τρία γκολ και τον Ρομπέρτο να κάνει εκπληκτικές επεμβάσεις, ενώ στο ματς του β' γύρου επικράτησε με 3-1 χάρη σε δυο γκολ του Σαβιόλα και ένα του Ντομίνγκες με πέναλτι. Σε εκείνο το ματς, οι Πειραιώτες πήραν τρία πέναλτι (σωστές όλες οι υποδείξεις), αλλά έχασαν τα δυο. Με τη νίκη αυτή πέρασαν στην φάση των "16" της διοργάνωσης.

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ