EUROPA LEAGUE

Σουμ: "Στη Μπνέι ξεχωρίζει ο προπονητής"

Σουμ: "Στη Μπνέι ξεχωρίζει ο προπονητής"
INTIME SPORTS

Ο Γιτζάκ Σουμ ακτινογραφεί την προσεχή αντίπαλο του ΠΑΟΚ και μιλά με κοκευτικά λόγια για τον Ντρορ Κάσταν.

Αν αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ισραηλινός Γιτζάκ Σουμ, πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού, στα "ΣΠΟΡ":

Για την δυναμικότητα της Μπνέι: "Η Μπνέι Γιεχούντα είναι καλή ομάδα που δεν πρέπει να την υποτιμήσει κανείς. Τα τελευταία χρόνια τερματίζει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας στο Ισραήλ και καταφέρνει με αυτό τον τρόπο να διακρίνεται και να εξασφαλίζει τη συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Έχει μια σταθερή παρουσία και τερματίζει στην 3η, την 4η και την 5η θέση στο πρωτάθλημα. Η αλήθεια είναι πως δεν μπόρεσε να κατακτήσει κάποιον τίτλο τα τελευταία χρόνια και το τελευταίο της πρωτάθλημα το πήρε πριν από 20 χρόνια. Γενικά είναι μία ομάδα που δεν πρέπει να την υποτιμήσει ο ΠΑΟΚ"

Για τον κόσμο της ισραηλινής ομάδας: "Δεν θα το έλεγα. Στα περισσότερα εντός έδρας παιχνίδια της δεν βρέθηκαν περισσότεροι από 3000 φίλαθλοι στο γήπεδο για να την υποστηρίξουν. Το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ θα γίνει στο εθνικό στάδιο που έχει χωρητικότητα 35.000 θεατών και δεν πρόκειται να γεμίσει. Παρά το γεγονός ότι δεν βρίσκονται στο γήπεδο αρκετοί φίλαθλοι, δεν σημαίνει πως πρέπει να την υποτιμήσεις. Σεβασμός απαιτείται. Η Μπνέι δεν έχει υψηλό μπάτζετ, αλλά παίζει καλό ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν ξεκίνησε με θετικά αποτελέσματα στην Ευρώπη και στο πρωτάθλημα αλλά στη συνέχεια ανέβασε την απόδοσή της και κέρδισε αρκετά παιχνίδια".

Για την προσωπικότητα που ξεχωρίζει στην Μπνέι: "Ο προπονητής της, ο κ. Καστάν είναι μια μεγάλη προσωπικότητα στο ποδόσφαιρο του Ισραήλ. Πριν από τρία χρόνια ήταν ομοσπονδιακός προπονητής και έχει περάσει από όλες τις μεγάλες ομάδες στο Ισραήλ. Είναι 68 ετών και έχει μεγάλη εμπειρία".

Για τη διάταξη που χρησιμοποιεί η Μπνέι Γιεχούντα: "Την έχω δει να αγωνίζεται με το 4-4-2, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις παίζουν οι παίκτες της και το 4-3-3. Εκτός έδρας έχει παραταχθεί και με διάταξη 4-5-1. Οπως σας προανέφερα, αυτή η ομάδα δεν έχει τον μεγάλο παίκτη που θα κάνει τη διαφορά, αλλά το σύνολο είναι δεμένο, ομοιογενές και χρειάζεται να δείξει ο ΠΑΟΚ πολύ μεγάλη προσοχή".

Για το φαβορί του ζευγαριού: "Φυσιολογικά είναι ο ΠΑΟΚ το φαβορί, όμως ειδικά αυτή την περίοδο όπου και οι δύο ομάδες θα δώσουν τον πρώτο επίσημο αγώνα τους, δεν μπορώ να κάνω ξεκάθαρη πρόβλεψη. Αυτή την περίοδο κανείς δεν ξέρει. Μετά από 2 μήνες θα σας έλεγα με σιγουριά πως ο ΠΑΟΚ θα είχε τον πρώτο λόγο".

Για το τι γνωρίζει για τον τωρινό ΠΑΟΚ: "Γνωρίζω πως προπονητής της ομάδας είναι ο Γιώργος Δώνης που είναι νέος και αξιόλογος. Και ο ΠΑΟΚ έχει στο ρόστερ του, παίκτες όπως ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης που είναι από τους καλύτερους επιθετικούς στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ακόμη έχει τον Πάμπλο Γκαρσία που με την εμπειρία του μπορεί να βοηθήσει".

Για το πού θα κριθεί η πρόκριση: "Και στα δύο παιχνίδια. Για τον ΠΑΟΚ είναι θετικό το γεγονός ότι η ρεβάνς θα γίνει στην Τούμπα. Και θυμάμαι πολύ έντονα την Τούμπα και το πάθος που είχαν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ στις αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό. Είναι αξέχαστη η εμπειρία, γιατί θυμάμαι ότι κερδίσαμε στο φινάλε της αναμέτρησης με τον Ολισαντέμπε. Πάντως περιμένω να δω δύο καλά παιχνίδια ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Μπνέι Γιεχούντα".

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ