EUROPA LEAGUE

Ρατσιστική επίθεση σε Μπαλοτέλι

Ρατσιστική επίθεση σε Μπαλοτέλι

Επίσημη καταγγελία έκανε η Μάντσεστερ Σίτι στην ΟΥΕΦΑ για ρατσιστικά σχόλια των οπαδών της Πόρτο προς τον Μάριο Μπαλοτέλι.

Η Μάντσεστερ Σίτι πέρασε νικηφόρα από το Οπόρτο επικρατώντας 2-1 της Πόρτο για τους "32" του Europa League. Aυτό όμως που σημάδεψε τον αγώνα ήταν τα ρατσιστικά σχόλια των οπαδών της Πόρτο προς τον επιθετικό της Σίτι, Μάριο Μπαλοτέλι.

Τρεις φορές κατά την διάρκεια του αγώνα, όπως υποστηρίζει ο άσος της Σϊτι, οι οπαδοί της Πορτογαλικής ομάδας έκαναν τους ήχους μιας μαϊμού με τους ιθύνοντες του αγγλικού συλλόγου να δηλώνουν έκπληκτη από το γεγονός. Ανάλογες αποδοκιμασίες προς το πρόσωπο του δέχτηκε και ο Γιάγια Τουρέ στο δεύτερο ημίχρονο, για διαμαρτυρία στον διαιτητή.

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, παραδέχτηκε ότι δεν άκουσε κάτι και εξήρε την στάση του Μπαλοτέλι, προσπαθώντας να αναπτερώσει το ηθικό του παίκτη του, αναγνωρίζοντας την καλή απόδοση που είχε στον αγώνα.

" Δεν άκουσα κάτι γιατί είχα την προσοχή μου στον αγώνα. Νομίζω ότι ο Μπαλοτέλι είναι σκληρός. Κανείς δεν μου μίλησε γι' αυτό το γεγονός. Ο Μπαλοτέλι έπαιξε πολύ καλά και ήταν ήρεμος. Είναι σημαντικό να συνεχίσει όπως έκανε αυτό το βράδυ.

Έχω μιλήσει μαζί του και του έχω ζητήσει να μην ακούει κανέναν και να είναι συγκεντρωμένος στο παιχνίδι του. Να ξεχνάει ότιδήποτε μπορεί να του χαλάσει την διάθεση. Αυτό πιστεύω είναι το σημαντικό".

Εμφανώς ενοχλημένος από το γεγονός, εμφανίστηκε ο Γιάγια Τουρέ: " Για αυτό όλοι οι μαύροι παίκτες προτιμούν την Πρέμιερ Λιγκ γιατί ποτέ δεν συμβαίνουν αυτά. Πιθανόν στο εξωτερικό, να μην περιμένουν μαύρους παίκτες. Νομίζω στο μέλλον θα είναι διαφορετικά, θα αλλάξουν τα μυαλά τους και το παιχνίδι θα είναι μεγαλύτερη απόλαυση για όσους το παρακολουθούν".

Η ΟΥΕΦΑ θα εξετάσει την καταγγελία και θα τιμωρήσει με πρόστιμο την Πόρτο σε περίπτωση που βρεθεί ένοχη.

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ