EUROPA LEAGUE

Πρότυπο... Μοντέλα

Πρότυπο... Μοντέλα
Μοντέλα

Η ζωή του Βιτσέντζο Μοντέλα μοιάζει σαν παραμύθι. Παραμύθι που θέλησε να μοιραστεί με τον πολύ κόσμο μέσω του βιβλίου του. Διαβάστε το ενδιαφέρον θέμα για την άλλοτε σταρ της Ρόμα και νυν προπονητή της Φιορεντίνα.

Ο Βιτσέντζο Μοντέλα δεν χρειάζεται συστάσεις. Άλλωστε, τι να πεις για τον παίκτη που έχει συνδέσει το όνομά του με τις χρυσές σελίδες μιας εκ των μεγαλύτερων ιταλικών ομάδων.

Ο "αεροπλανίνο" έζησε με την Ρόμα όσα άλλοι θέλουν να για να τα ζήσουν δυο ζωές. Τα102 γκολ σε 251 ματς που έχει πετύχει με την φανέλα των "λύκων", όμως, είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι της ζωής του, μιας ζωής που μεταφέρθηκε με μαεστρία στις σελίδες του βιβλίου-βιογραφία, "Πρότυπο... Μοντέλα", που κυκλοφόρησε τον περασμένο Μάιο.

Ζωή σαν παραμύθι...

Η συγγραφέας του βιβλίου, Μικέλα Λάντσα, φρόντισε στις 227 σελίδες του να "αποκαλύψει" όσα θα ήθελαν να μάθουν οι χιλιάδες θαυμαστές του απ' όλο τον κόσμο. Από τη γέννησή του σε μία περιοχή 15 χλμ. από τη Νάπολη, μέχρι την ημέρα που θέλησε να γίνει νούμερο ένα στο ιταλικό ποδόσφαιρο κι αργότερα την δεύτερή του αγάπη, την προπονητική. Ιστορίες που δείχνουν πως ήταν η ζωή του "αεροπλανίνο" πριν κατακτήσει την κορυφή με την Ρόμα και γίνει παγκοσμίως γνωστός.

Όπως το πρώτο του κινητό, που ήταν δώρο του νυν προέδρου της Έμπολι, όταν ο Μοντέλα έκανε στα 16 του χρόνια τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα στην ομάδα. Η εμπιστοσύνη του, αείμνηστου προέδρου της Σαμπντόρια, τον επόμενο σταθμό της καριέρας του Μοντέλα δηλαδή, Ενρίκο Μαντοβάνι, που του έβαλε φτερά στα πόδια και αργότερα... τον έντυσε με την φανέλα της Ρόμα.

Τέλος, εντύπωση προκάλεσαν και τα κομμάτια της βιογραφίας που δεν έχουν να κάνουν με την αθλητική ζωή του Μοντέλα, αλλά όσα έγιναν όταν έβγαζε τα αθλητικά. Μέρες και νύχτες κάνοντας παρέα με διάσημους Ιταλούς τραγουδιστές και ηθοποιούς παρουσιάζουν μία εντελώς διαφορετική πλευρά του Ιταλού επιθετικού.

"Ο κατάλληλος τίτλος για τον κατάλληλο άνθρωπο"

Με μία πρόχειρη έρευνα στο διαδίκτυο και διαβάζοντας κάμποσες κριτικές για το συγκεκριμένο βιβλίο, αλλά και όσα έγιναν στην παρουσίαση του, (το παρών έδωσαν πολλές μεγάλες μορφές του ιταλικού ποδοσφαίρου όπως οι Ντίνο Τζοφ, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, Τζιοβάνι Τραπατόνι και Ντανιέλε Ντε Ρόσι) καταλήγει κανείς σ' ένα συμπέρασμα.

Ο Μοντέλα δεν είχε καμία σχέση με... τα κακά παιδιά που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε να βγάζουν μάτια στα γήπεδα και εκτός να κάνουν άσωτη ζωή.

Για τον "αεροπλανίνο" δεν είχε κανείς να πει κακή κουβέντα και σύμφωνα με όσα γράφτηκαν στην "corrieredellosport"για το συγκεκριμένο εγχείρημα του Μοντέλα; "Πρότυπο... Μοντέλα"(σ.σ ο τίτλος του βιβλίου) , ο πιο ταιριαστός τίτλος γι' αυτόν τον άνθρωπο..."

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ