EUROPA LEAGUE

Preview: Οι πρώτοι ημιτελικοί του Europa League

Preview: Οι πρώτοι ημιτελικοί του Europa League

Το βράδυ της Πέμπτης η Ατλέτικο υποδέχεται την Βαλένθια και η Σπόρτινγκ την Μπιλμπάο, στους πρώτους ημιτελικούς του Europa League. Δείτε στοιχεία και πιθανές 11άδες

Μετά τις ήττες των Ρεάλ και Μπαρτσελόνα στο Champions League, ήρθε η σειρά για τους πρώτους ημιτελικούς του Europa League, όπου 3 στις 4 ομάδες είναι από την Ισπανία.

Στον "εμφύλιο", η Ατλέτικο υποδέχεται την Βαλένθια στην Μαδρίτη, ενώ στην Λισαβόνα η Σπόρτινγκ φιλοξενεί την Μπιλμπάο, με αμφότερα τα ματς να ξεκινούν στις 22:05.

Γενικά στοιχεία

Ατλέτικο και Βαλένθια έχουν συναντηθεί άλλη μία φορά στην Ευρώπη, επίσης για το Europa League την περίοδο 2009-2010, με τους "ροχιμπλάνκος" να προκρίνονται στα ημιτελικά, ενώ εν συνεχεία κατέκτησαν το τρόπαιο (τελικό με Φούλαμ).

Η ομάδα της Μαδρίτης έχει 8 συνεχόμενες νίκες στην Ευρώπη μέσα στο "Βιθέντε Καλντερόν", με τελευταία της αποτυχία την ήττα από τον Άρη.

Η Βαλένθια είναι η μόνη στα ημιτελικά που προέρχεται από το Champions League, ενώ η Ατλέτικο έχει την καλύτερη επίθεση στην διοργάνωση με 2η την Μπιλμπάο.

Οι Βάσκοι την μοναδική φορά που έχουν αντιμετωπίσει την Σπόρτινγκ στην Ευρώπη έχουν αποκλειστεί, στον 3ο γύρο του UEFA Cup την περιόδο 1985-86.

Τα αγωνιστικά νέα

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε θα στερηθεί των υπηρεσιών του Ντιέγκο Γκοντίν λόγω τιμωρίας, ενώ Αντόνιο Λόπεθ και Σίλβιο δεν πήραν μέρος στην τελευταία προπόνηση της Ατλέτικο.

Από την άλλη ο Ουνάι Έμερι για την Βαλένθια έχει ξανά στην διάθεσή του τους Μαντούρο και Κανάλες, αλλά είναι ανέτοιμοι για 11άδα. Ο Βίκτορ Ρουΐθ θα επιστρέψει από τραυματισμό και πιθανότατα ο Ρικάρντο Κόστα θα παίξει δεξί μπακ αντί του τιμωρημένου, Αντόνιο Μπαραγκάν, ενώ νοκ-άουτ είναι ο Μπανέγκα με σπασμένο πόδι.

Από τραυματισμό επέστρεψαν και για τον Σα Πίντο στην Σπόρτινγκ οι Ογκούτσι Ονιέγου και Χεφρέν, αλλά επίσης δεν είναι 100% για το βασικό σχήμα. Ακόμη αναρρώνουν οι Ρινάουντο και Αλμπέρτο Ροντρίγκες, ενώ ο Ελίας δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην διοργάνωση.

Στην Μπιλμπάο είναι τιμωρημένος ο Χάβι Μαρτίνεθ, αλλά ο Μαρσέλο Μπιέλσα είδε με ευχαρίστηση τον Ίκερ Μουνιαΐν να επιστρέφει από τραυματισμό, ενώ μετά από εξάμηνη απουσία ταξίδεψε στην Λισαβόνα ο Κάρλος Γουρπέγκι, αλλά λογικά δεν θα είναι ούτε στον πάγκο.

Οι πιθανές συνθέσεις

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Κουρτουά, Περέα, Μιράντα, Άλβαρο Ντομίνγκεθ, Φιλίπε Λουΐς, Γκάμπι, Μάριο Σουάρεθ, Ντιέγκο, Αντριάν Λόπεθ, Αρντά Τουράν, Φαλκάο.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Γκουαΐτα, Ρικάρντο Κόστα, Ραμί, Βίκτορ Ρουΐθ, Ματιέ, Τίνο Κόστα, Μεχμέτ Τοπάλ, Φεγκουλί, Τζόρντι Άλμπα, Ζόνας, Σολδάδο.

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ: Ρουΐ Πατρίσιο, Ζοάο Περέιρα, Σαντάο, Πόλγκα, Εμιλιάνο Ινσούα, Ντανιέλ Καρίσο, Σχάαρς, Ματίας Φερνάντες, Ιζμαΐλοβ, Ντιέγκο Καπέλ, Φαν Βόλφσβινκελ.

ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Ιραϊθόθ, Ιραόλα, Σαν Χοσέ, Αμορεμπιέτα, Αουρτενέτσε, Ιτουράσπε, Ντε Μάρκος, Αντέρ Ερέρα, Σουσαέτα, Μουνιαΐν, Φερνάντο Γιορέντε.

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ