EUROPA LEAGUE

Πολεμική ατμόσφαιρα στο Μπεσίκτας-Μακάμπι

Πολεμική ατμόσφαιρα στο Μπεσίκτας-Μακάμπι

Κολασμένη ατμόσφαιρα στην Κωνσταντινούπολη συνάντησε η αποστολή της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Διαμαρτυρίες Τούρκων πολιτών εναντίον του Ισραήλ!

Η διπλωματική αντιπαράθεση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ δείχνει να μην έχει τέλος.

Η αναμέτρηση ανάμεσα στη Μπεσίκτας και τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (5-1) στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League αποτέλεσε την αφορμή για νέες διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις Τούρκων πολιτών εναντίον του Ισραήλ.

Ο τεχνικός "της ομάδας του λαού", Μόρντεχαϊ Ίβανιρ είχε διαχωρίσει τη θέση του: "ήρθαμε εδώ για να παίξουμε ποδόσφαιρο. Η πολιτική δεν μας αφορά".

Οι Τούρκοι ωστόσο είχαν διαφορετική άποψη. Η πλατεία Ταξίμ πλημμύρισε από κόσμο που διαμαρτύρονταν για την δολοφονία συμπατριωτών τους ακτιβιστών που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια σε τουρκικό πλοίο στη Γάζα από Ιραηλινούς κομάντο.

Πολεμική ατμόσφαιρα στο Μπεσίκτας-Μακάμπι

Με σημαίες της Παλαιστίνης σε κεντρικά σημεία της Κωνσταντινούπολης αλλά και πορεία μέχρι το γήπεδο της Μπεσίκτας "Ισμέτ Πασά Ινονού" οι Τούρκοι έστειλαν το μήνυμα τους.

Οι αστυνομικές αρχές έλαβαν "δρακόντεια μέτρα" προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή του αγώνα με τουλάχιστον 2.300 αστυνομικούς να βρίσκονται σε επιφυλακή.

Δεν έλειψαν και οι προκλήσεις των Τούρκων που βρήκαν την κατάλληλα αφορμή για να εκφράσουν την αντίθεση τους στην ισραηλινή πολιτική.

Κρατώντας πανό της Χαμάς και της Χεζμπολάχ, φώναξαν αντισημιτικά συνθήματα ενώ επιχείρησαν να προσεγγίσουν το ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει η αποστολή της Μακάμπι Τελ Αβίβ προκαλώντας ηχορύπανση!

Οι εντολές των αρχών για την αποστολή της Μακάμπι Τελ Αβίβ ήταν σαφείς. Καμία κίνηση εκτός ξενοδοχείου μέχρι την αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης!


TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ