EUROPA LEAGUE

ΠΑΟΚ-Μπνέι Γεχούντα 4-1

ΠΑΟΚ-Μπνέι Γεχούντα 4-1
INTIME SPORTS

Με αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ με γκολ των Αθανασιάδη (2), Ρομπέρ και Πέλκα έκανε την ανατροπή και επικράτησε με 4-1 της Μπνέι Γεχούντα. Με δύο νίκες ο "δικέφαλος του βορρά" πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για τα play off του Europa League. Videos

Ένα πολύ καλό ημίχρονο έφτανε για τον ΠΑΟΚ προκειμένου να πάρει πανηγυρικά την πρόκριση για τα play off του Europa League.

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη μπορεί να δέχθηκε γκολ από την Μπνέι Γεχούντα στην Τούμπα, ωστόσο με αντεπίθεση διαρκείας και πρωταγωνιστή τον Αθανασιάδη νίκησε με 4-1 την ομάδα του Ισραήλ και ζευγάρωσε τις νίκες της στην Γ' προκριματική φάση.

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο, είχε την κατοχή της μπάλας, δημιούργησε ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε να σημειώσει το γκολ που ήθελε. Από την άλλη η Μπνέι έπαιξε καλά το παιχνίδι των αντεπιθέσεων και εκμεταλλεύτηκε τα κενά στην άμυνα του "δικεφάλου" και σημείωσε το γκολ με τον Μαρίνκοβιτς.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ήταν επίσης καλύτερος, αλλά αυτή τη φορά και ουσιαστικός. Με "όπλο" τον Αθανασιάδη κατάφερε να πετύχει δύο τέρματα νωρίς νωρίς, κάνοντας την ανατροπή και με δύο νίκες επί της Μπνέι Γεχούντα να πάρει το "εισιτήριο" για τα play off του Europa League.

Γήπεδο: Τούμπας

Διαιτητής/ Βοηθοί: Μπαλάι (Ρουμανία)/ Σεκέλι (Ρουμανία), Ράντου (Ρουμανία)

ΠΑΟΚ (Δώνης): Γλύκος, Ετό, Κατσικάς (37' λ.τρ. Ιντζίδης), Κουμαλό, Λίνο, Φωτάκης (46' Κάτσε), Λάζαρ, Ρομπέρ, Γεωργιάδης, Σαλπιγγίδης (72' Πέλκας), Αθανασιάδης.

Μπνέι Γεχούντα (Καστάν): Εγενούγκμπα, Αζούζ, Γκαλ, Χαντάντ, Εντρί, Ιβασκεβίτσιους, Αμπού Ζαϊντ, Μαρίνκοβιτς, Μενάσε, Γκαλβάν (56' Ναούμ), Ντλοβού.

Κίτρινες κάρτες: Μενάσε (44', 50' Μπνέι), Αμπού Ζαϊντ (58', Μπνέι)

Κόκκινη κάρτα: Μενάσε (50' Μπνέι)

Σκόρερ: Αθανασιάδης (47', 53' ΠΑΟΚ), Ρομπέρ (79', ΠΑΟΚ), Πέλκας (92', ΠΑΟΚ) -Μαρίνκοβιτς (8', Μπνέι)

Καλύτερος ο ΠΑΟΚ αλλά...

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος και είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν είχε το γκολ το οποίο πέτυχαν οι φιλοξενούμενοι.

Στο 6' μετά από κόντρες η μπάλα έφτασε στον Γεωργιάδη μέσα στη μεγάλη περιοχή, ο οποίος έκανε το σουτ, όμως ο Εγενούγκμπα μπλόκαρε.

Δύο λεπτά αργότερα (8') η Μπνέι "πάγωσε" την Τούμπα. Μετά από τραγικό λάθος της άμυνας του ΠΑΟΚ ο Μαρίνκοβιτς έφυγε από τα δεξιά, μπήκε μέσα στη μεγάλη περιοχή και με ωραίο πλασέ νίκησε τον Γλύκο για το 0-1.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει και στο 11' από το σουτ του Ρομπερ η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 16' η Μπνέι είχε νέα ευκαιρία, όταν ο Μενάσε μπήκε στην περιοχή έκανε το σουτ με τον Γλύκο να διώχνει με τα πόδια.

Δύο λεπτά αργότερα (18') από το γυριστό σουτ του Αθανασιάδη η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Ρομπέρ στο 37'.

Από την άλλη η Μπνέι είχε δύο ακόμη καλά σουτ με τον Μενάσε, αλλά ο Γλύκος ήταν στην σωστή θέση και αποσόβησε τον κίνδυνο.

"Καθάρισε" ο Αθανασιάδης

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ εκτός από την κατοχή της μπάλας είχε και την ουσία, κάνοντας την ανατροπή νωρίς με τον Αθανασιάδη.

Μόλις στο 47', η ομάδα του Γιώργου Δώνη έφτασε στην ισοφάριση, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Λίνο ο οποίος σούταρε την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι και ο Αθανασιάδης με νέο σουτ την έστειλε στα δίχτυα για το 1-1.

Τρία λεπτά αργότερα (50') η Μπνέι έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς ο Μενάσε μάρκαρε από πίσω τον Γεωργιάδη και ο διαιτητής του έδειξε την δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Τα πράγματα για τον ΠΑΟΚ έγιναν πιο εύκολα μετά, καθώς έκλεισε στα καρέ της την Μπνέι και δημιούργησε ευκαιρίες, φτάνοντας στην ανατροπή πάλι με τον Αθανασιάδη.

Στο 53' ο Ετό μπήκε από δεξιά μέσα στην περιοχή γύρισε στον Αθανασιάδη και αυτός με τακουνάκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-1 για τον ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ έφτασε και σε τρίτο γκολ σε δύο περιπτώσεις με τον Γεωργιάδη στο 54' και στο 61', αλλά χωρίς αποτέλεσμα, ενώ άουτ έφυγε η μπάλα και στο 63' από την κεφαλιά του Σαλπιγγίδη.

Τελικά ότι δεν πέτυχαν οι Γεωργιάδης και Σαλπιγγίδης το κατάφερε ο Ρομπερ στο 79', ο οποίος με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 3-1 για τον ΠΑΟΚ.

Το κερασάκι στην τούρτα για την ομάδα του Γιώργου Δώνη έβαλε ο νεαρός Πέλκας στο 92' όπου με πλασέ από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ