EUROPA LEAGUE

Οι πιθανοί αντίπαλοι στο Europa League

The hand of UEFA General Secretary Gianni Infantino is photographed during the draw of the games for the UEFA Europa League 2010/11 third qualifying round, at the UEFA Headquarters in Nyon, Switzerland, Friday, July 15, 2011. (AP Photo/Keystone/Laurent Gillieron) GERMANY OUT - AUSTRIA OUT
The hand of UEFA General Secretary Gianni Infantino is photographed during the draw of the games for the UEFA Europa League 2010/11 third qualifying round, at the UEFA Headquarters in Nyon, Switzerland, Friday, July 15, 2011. (AP Photo/Keystone/Laurent Gillieron) GERMANY OUT - AUSTRIA OUT AP

Ο Ολυμπιακός προετοιμάζεται πλέον για την διοργάνωση του Europa League. Διαβάστε στο Sport24.gr τους πιθανούς αντιπάλους των "ερυθρόλευκων".

Στις 16 Δεκεμβρίου θα γίνει η κλήρωση του Europa League. Tην προηγούμενη ημέρα οι "ερυθρόλευκοι" θα γνωρίζουν το γκρουπ των υποψηφίων αντιπάλων του στην κλήρωση των "32" της διοργάνωσης καθώς τότε θα έχει ολοκληρωθεί η φάση των ομίλων.

Απόψε το βράδυ (7/12) θα ολοκληρωθούν οι υπόλοιπες αναμετρήσεις των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και θα γίνουν γνωστές οι ομάδες που θα προκριθούν ως τρίτες και θα συνεχίσουν στο Europa League.

Ο Ολυμπιακός περιμένει να δει σε τι θέση θα τερματίσει ο ΠΑΟΚ στον όμιλο του και ανάλογα θα μπει σε κληρωτίδα με 15 ή 16 αντιπάλους. Οι τρεις δεδομένες ομάδες μέχρι στιγμής είναι η Λέγκια Βαρσοβίας (2η στον όμιλο της), το Ανόβερο (2ο στον τρίτο όμιλο) και η Βικτόρια Πλζεν, η οποία τερμάτισε 3η στο Τσάμπιονς Λιγκ στον όγδοο όμιλο.

Ο Ολυμπιακός θα έχει την ρεβάνς στην έδρα του στις 26 Φεβρουαρίου ενώ στην κλήρωση της 16ης Δεκεμβρίου θα γνωρίσει τον αντίπαλο του στην φάση των "32" αλλά και τον "16", εφόσον προκριθεί. Στην φάση των "16" ο Oλυμπιακός μπορεί να κληρωθεί με τον ΠΑΟΚ.

Όμιλοι Europa League

Στον όμιλο του ΠΑΟΚ αν τερματίσει πρώτη η Ρούμπιν Καζάν την αποφεύγει ως αντίπαλο και αποκλείει κάθε πιθανότητα στην Τότεναμ να προκριθεί στην επόμενη φάση.

Στον 2ο και 3ο όμιλο οι υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού είναι το Ανόβερο και η Λέγκια Βαρσοβίας. Στον 4ο όμιλο της Λάτσιο του Σισέ, οι "ερυθρόλευκοι" δεν θα αντιμετωπίσουν την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, που τερμάτισε πρώτη και θέλουν νίκη της Βασλούι επί της αδιάφορης Ζυρίχη ώστε να αποφύγει την Λάτσιο που θα τερματίσει 3η σε αυτή την περίπτωση.

Η Μπεσίκτας είναι μία από τις πιθανές αντιπάλους του Ολυμπιακού από τον 5ο όμιλο του Europa League. Oι Τούρκοι αν δεν κερδίσουν την Στόουκ στην έδρα τους πιθανόν να βρεθούν στον δρόμο του Ολυμπιακού. Σε διαφορετική περίπτωση οι Άγγλοι είναι υποψήφιοι.

Από τον 6ο όμιλο η Σάλτσμπουργκ είναι ανάμεσα στους αντιπάλους που θα ήθελε ο Ολυμπιακός. Η αυστριακή ομάδα παίζει στην τελευταία αγωνιστική με την αδιάφορη Σλόβαν Μπρατισλάβας και θέλει νίκη για να αφήσει εκτός διοργάνωσης την Παρί Σεν Ζερμέν. Οι "ερυθρόλευκοι" δεν πρόκειται να κληρωθούν με την πρώτη του ομίλου Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Επίσης, μία καλοδεχούμενη κλήρωση θα είναι και αυτή εναντίον της Άλκμααρ από τον 7ο όμιλο. Πθανή αντίπαλος είναι και η Αούστρια Βιέννης που διεκδικεί την 2η θέση. Την πρωτιά έχει εξασφαλίσει η Μέταλιστ και δεν θα κληρωθεί με τον Ολυμπιακό.

Πιο πολύπλοκα είναι τα πράγματα στον 8ο όμιλο. Η Μπράγκα έχει προκριθεί ωστόσο την πρωτιά διεκδικεί και η Μπριζ. Πιθανή αντίπαλος του Ολυμπιακού είναι και η Μπέρμπιγχαμ που θα προσπαθήσει να προλάβει το τρένο και να περάσει στον επόμενο γύρο, αν και βρίσκεται τρεις βαθμούς πίσω από τις Μπριζ και Μπράγκα.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι το φαβορί για την πρώτη θέση τον 9ο όμιλο και δεν θα κληρωθεί με τον Ολυμπιακό. Για την 2η θέση φαβορί είναι η Ουντινέζε που αγωνίζεται στην έδρα της με την Σέλτικ και δεν πρέπει να χάσει.

Η Σάλκε είναι ήδη πρώτη στον 10ο όμιλο και πιθανές αντιπάλους του Ολυμπιακού είναι οι Μακάμπι Χάιφα (6β) αλλά και οι Στεάουα (5β) και ΑΕΚ Λάρνακας (5β).

Στον 11ο όμιλο η Τβέντε είναι ήδη πρώτη ενώ την δεύτερη θέση διεκδικεί η Φούλαμ (7β) και Βίσλα (6β) και αποτελούν υποψήφιες αντιπάλους του Ολυμπιακού. Στον τελευταίο όμιλο η Λοκομοτίβ Μόσχας θα είναι πιθανότατα υποψήφια αντίπαλος του Ολυμπιακού.

Πιθανοί αντίπαλοι

Λογικά οι τέσσερις χειρότεροι τρίτοι στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι μία εκ των Λυών, Πλζεν, Τραμπζονσπορ/Λιλ (ή ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Βασιλεία (ή Πόρτο αν δεν χάσει η Βασιλεία από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ). Λογικά οι χειρότεροι τρίτοι θα είναι μία από τις προαναφερόμενες ομάδες εκτός εάν απόψε χάσει η Σίτι από την Μπάγερν και πάει αυτή στην 3η θέση και μπει στις υποψήφιες ομάδες να αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός.

Από το Γιουρόπα Λιγκ υποψήφιες είναι οι: Λάτσιο ή Βασλούι, Ανόβερο, Λέγκια Βαρσοβίας, Ρούμπιν (αν βγει 2ος ο ΠΑΟΚ δεν γίνεται να κληρωθεί ο Ολυμπιακός μαζί του. Από τους "16" και μετά). Αλκμάαρ η Αούστρια, Μπράγκα η Μπριζ, Σάλτσμπουργκ η Παρί Σεν Ζερμέν, Μπεσίκτας, Ουντινέζε, Φούλαμ, Λοκομοτίβ Μόσχας, Μακάμπι ή Στεάουα.

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ