EUROPA LEAGUE

Οι αριθμοί των προημιτελικών του Γιουρόπα Λιγκ

Οι αριθμοί των προημιτελικών του Γιουρόπα Λιγκ

Εν όψει των αποψινών(16/4) αναμετρήσεων της προημιτελικής φάσης του Europa League δείτε στατιστικά στοιχεία των αγώνων. Ποια ομάδα αήττητη, ποια έχει την καλύτερη επίθεση, ποιος είναι ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης.

Επιστροφή στο Europa League με τις αναμετρήσεις της προημιτελικής φάσης της διοργάνωσης. Τα ζευγάρια είναι: Βόλφσμπουργκ - Νάπολι, Μπριζ - Ντνίπρο, Ντινάμο Κιέβου - Φιορεντίνα, Σεβίλλη - Ζενίτ. Λίγο πριν την έναρξη των πρώτων αγώνων δείτε αριθμούς και ενδιαφέροντα στατιστικά των αναμετρήσεων.

3: Στα προημιτελικά του Europa League έχουν προκριθεί τρεις πρώην νικήτριες της διοργάνωσης. Η Σεβίλλη (2006, 2007, 2014), η Ζενίτ (2008) και η Νάπολι (1989). Επίσης και τρεις προπονητές που έχουν κερδίσει την διοργάνωση με την μορφή που διεξάγεται τα τελευταία χρόνια: Ουνάι Έμερι (Σεβίλλη 2014), Αντρέ Βίλας-Μπόας (Πόρτο 2011) και Ράφα Μπενίτεθ (Τσέλσι 2013).

5: H Nτινάμο Κιέβου υποδέχεται την Φιορεντίνα στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων. Στις προηγούμενες πέντε αναμετρήσεις των γηπεδούχων στην διοργάνωση την φετινή σεζόν η ομάδα του Σεργκέι Ρεμπρόφ έχει ισάριθμες νίκες και γκολ 15 υπέρ - 4 κατά.

6: Ο Ιγκουαΐν της Νάπολι και ο Ραφαέλοβ της Μπριζ διεκδικούν την πρώτη θέση των σκόρερ. Αμφότεροι έχουν έξι γκολ και θέλουν να ξεπεράσουν τον Αλάν της Ζάλτσμπουργκ και τον Λουκακού της Έβερτον που έχουν 8 γκολ αλλά οι ομάδες τους έχουν αποκλειστεί από την διοργάνωση.

Οι αριθμοί των προημιτελικών του Γιουρόπα Λιγκ

8: Η Φιορεντίνα θα αντιμετωπίσει την Ντινάμο Κιέβου σε διπλές αναμετρήσεις. Η ιταλική ομάδα δεν έχει χάσει με αντίπαλο Ουκρανική ομάδα σε 8 αναμετρήσεις (5 νίκες, 3 ισοπαλίες). Οι "βιόλα" είναι αήττητοι σε 11 ευρωπαϊκά εκτός έδρας ματς.

10: Tρεις παίκτες έχουν συμμετοχή σε 10 γκολ των ομάδων τους. Ο Αντρέι Γιαρμόλενκο της Ντινάμο (4 γκολ, 6 ασίστ), ο Κέβιν ντε Μπράινε της Βόλφσμπουργκ (5 γκολ, 5 ασίστ) και ο Ραφαέλοβ της Μπριζ (6 γκολ, 4 ασίστ).

14: H Mπριζ είναι η μόνη αήττητη ομάδα στην διοργάνωση με 11 νίκες και 3 ισοπαλίες. Ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της το περασμένο καλοκαίρι στο τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.

Οι αριθμοί των προημιτελικών του Γιουρόπα Λιγκ

18: Στα τελευταία 18 ευρωπαϊκά ματς η Ζενίτ δεν έχει φέρει ισοπαλία (7 νίκες, 11 ήττες). Τελευταία ισοπαλία ήταν το 2001 με αντίπαλο την Πόρτο στην φάση των ομίλων του Champions League (0-0). Σε 11 αγώνες εκτός έδρας στο Europa League δεν έχει ισοπαλία (5 νίκες, 6 ήττες). Τελευταία της ισοπαλία ήταν την σεζόν 2007-08, με αντίπαλο την Μπάγερν στο Μόναχο (1-1).

22: H Nτινάμο Κιέβου είναι η ομάδα με την καλύτερη επίθεση στο Europa League. Σε δέκα αγώνες έχει 22 γκολ μ.ο 2.2 γκολ ανά ματς.

36: O Κονοπλιάνκα της Ντνίπρο έχει δεχτεί τα περισσότερα μαρκαρίσματα. Οι διαιτητές έχουν σφυρίξει 36 φάουλ υπέρ του, δέκα περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο παίκτη στην διοργάνωση.

45: O Ντανιέλ Καρίσο της Σεβίλλη έχει την ευκαιρία να ξεπεράσει τον Όσκαρ Καρντόσο στις συμμετοχές. Ο Καρίσο ισοφάρισε, στην φάση των "16", το ρεκόρ του Καρντόσο με 44 συμμετοχές.

Οι αριθμοί των προημιτελικών του Γιουρόπα Λιγκ

55: Ανήμερα του αγώνα Νάπολι - Βόλφσμπουργκ ο προπονητής της ιταλικής ομάδας Ράφα Μπενίτεθ, θα γίνει 55 ετών. Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του που την ημέρα των γενεθλίων του θα καθίσει στον πάγκο σε ευρωπαϊκό αγώνα.

60: H Bόλφσμπουργκ είναι η λιγότερο έμπειρη ομάδα στην διοργάνωση καθώς έχει παίξει 60 ευρωπαϊκά ματς στην ιστορία της.

133: O τερματοφύλακας της Ντινάμο Κιέβου Αλεξάντερ Σοβκόβσσκι, έχει τις περισσότερες συμμετοχές σε σύγκριση με τους παίκτες των ομάδων που συμμετέχουν στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Ο Σοβκόβσκι έχει 133 συμμετοχές. Μόλις 18 παίκτες έχουν παίξει περισσότερα ευρωπαϊκά ματς από αυτόν.

930: O τερματοφύλακας της Ντνίπρο Μπόικο και ο αμυντικός Ντάγκλας έχουν έκαστος 930 λεπτά συμμετοχής στην φετινή διοργάνωση.

Πήγη: UEFA.com

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ