EUROPA LEAGUE

Οι αριθμοί των ημιτελικών στο Europa League

Οι αριθμοί των ημιτελικών στο Europa League

Η Φιορεντίνα έχασε το αήττητο εκτός έδρας, ενώ η Σεβίλλη αύξησε το σερί νικών στην έδρα της. Οι αριθμοί των χθεσινών(7/5) ημιτελικών του Europa League.

H Σεβίλλη νίκησε 3-0 την Φιορεντίνα στο "Σάντσεθ Πιθχουάν" και πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό του Europa League. Προβάδισμα για τον τελικό απέκτησε και η Ντνίπρο μετά την ισοπαλία 1-1 με τη Νάπολι στην Ιταλία. Οι δύο ημιτελικοί εκτός από γκολ και θέαμα μας πρόσφεραν και νέα ρεκόρ. Διαβάστε ποια είναι αυτά.

- Η νίκη της Σεβίλλης επί της Φιορεντίνα ήταν η 9η σερί στο γήπεδο της στο Europa League. To ρεκόρ το έχει η Ατλέτικο Μαδρίτης μαζί με την Μπενφίκα με δέκα νίκες.

- Ήταν η πρώτη εκτός έδρας ήττα της Φιορεντίνα στο Europa League. Συνολικά ήταν η τρίτη της ήττα σε 23 ματς στην διοργάνωση. Οι δύο προηγούμενες ήταν από την Γιουβέντους 1-0 και από την Ντινάμο Μινσκ 2-1.

Οι αριθμοί των ημιτελικών στο Europa League

- Η νίκη της Σεβίλλης ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη σε σκορ στα ημιτελικά του Europa League. Η μεγαλύτερη νίκη είναι της Πόρτο επί της Βιγιαρεάλ με 5-1 την σεζόν 2010-11. Καμία άλλη ομάδα δεν έχει κερδίσει με περισσότερα από τρία γκολ στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

- Στον αγώνα με την Φιορεντίνα ο Ουνάι Έμερι κάθισε για 48η φορά στον πάγκο ομάδας στο Europa League. Δέκα ματς περισσότερα από κάθε άλλο προπονητή. Εχει την ευκαιρία να φθάσει τα 50 ματς αν η Σεβίλλη προκριθεί στον τελικό της διοργάνωσης.

- Μόνο μία ομάδα έχει ανατρέψει την εις βάρος της ήττα με 3-0 του πρώτου αγώνα στο Europa League. To έκανε η Βαλένθια με την Βασιλεία στα προημιτελικά της σεζόν 2013-14. Οι "νυχτερίδες" νίκησαν στον επαναληπτικό με 5-0 στην παράταση.

Οι αριθμοί των ημιτελικών στο Europa League

- Η Νάπολι ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Ντνίπρο. Ήταν η πρώτη ισοπαλία με σκορ στα ημιτελικά του Europa League. Δύο ματς είχαν λήξει ισόπαλα στο παρελθόν στην διοργάνωση στην συγκεκριμένη φάση αλλά χωρίς σκορ. Φούλαμ - Αμβούργο (2009-10) και Μπενφίκα - Γιουβέντους (2013-14).

- Το σκορ 1-1 είναι το πιο συνηθισμένο στην ιστορία του Europa League. Από την φάση των ομίλων μέχρι τον τελικό ισοπαλία 1-1 έχει έρθει σε 138 ματς. Το αμέσως επόμενο πιο συνηθισμένο σκορ είναι το 1-0 (137 φορές).

- Η Φιορεντίνα μαζί με την Νάπολι και την Λάτσιο έχουν έκαστος, δεκατρείς νίκες στην ιστορία της διοργάνωσης. Καμία ομάδα της Serie A δεν έχει συμμετάσχει στον τελικό του Europa League.

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ