EUROPA LEAGUE

Ο θρύλος της Αυστρίας στον δρόμο του ΠΑΟΚ

Ο θρύλος της Αυστρίας στον δρόμο του ΠΑΟΚ

Το προφίλ της Ραπίντ Βιέννης που θα αντιμετωπίσει ο "Δικέφαλος" στα πλέι οφ του Europa League (vids)

Μία ομάδα που εδρεύει στην Βιέννη θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Europa League.

Ο λόγος για την Ραπίντ Βιέννης η οποία απέκλεισε την Βοϊβοντίνα (ήττα 2-1 και νίκη 2-0) και προκρίθηκε από τον 3ο προκριματικό γύρο στα πλέι οφ της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Κατ' αρχήν να αναφέρουμε ότι χρησιμοποιεί για έδρα το "Gerhard Hanappi Stadium"χωρητικότητας 17.500 θέσεων, πέρσι τερμάτισε στην 2η θέση στην Μπουντεσλίγκα της Αυστρίας και αγωνιζεται με στολή πράσινου χρώματος. Πάμε, όμως, να δούμε αναλυτικά το προφίλ Ραπίντ Βιέννης.

Ξεκίνημα από τον 3ο προκριματικό

Το πρωτάθλημα Αυστρίας βρίσκεται σε εξέλιξη και η Ραπίντ έχει δώσει ήδη τρεις αγώνες. Μετράει δύο νίκες επί της Βάκερ Ινσμπρουγκ και της Νέουσταντ και μία ήττα από την Αούστρια Βιέννης. Στο Europa League ξεκίνησε από τον 3ο προκριματικό γύρο, αποκλείωντας με νίκη-θρίλερ στον αγώνα ρεβάνς που έγινε στην Αυστρία την Βοϊβοντίνα.

Τα στιγμιότυπα από τα δύο παιχνίδια της Ραπίντ στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League

Πρώτη σε πρωταθλήματα

Η Ραπίντ Βιέννης είναι η πλέον ιστορική και δημοφιλής ομάδα της Αυστρίας. Κατέχει το ρεκόρ σε εγχώριους τίτλους, με δεδομένο πως έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα Αυστρίας 32 φορές.

Οι τίτλοι

32 Πρωταθλήματα

14 Κύπελλα

4 Σούπερ Καπ Αυστρίας

2 Ιντερτότο

Η προϊστορία με ΠΑΟΚ

Απέναντι στον ΠΑΟΚ υπάρχει και προϊστορία. Οι δύο σύλλογοι είχαν τεθεί αντιμέτωποι τη σεζόν 1972-1973 στον 1ο γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων, με τις δύο ομάδες να έρχονται ισόπαλες δίχως σκορ στο "Πράτερ" και τη Ραπίντ να αποσπά ισοπαλία 2-2 στην Τούμπα, προχωρώντας λόγω των εκτός έδρας τερμάτων.

Ο προπονητής

Ο 45χρονος Αυστριακός, πρώην αμυντικός της Ραπίντ, Πέτερ Σίτελ, γεννημένος στις 26 Μαρτίου 1967, και 63 φορές διεθνής παίκτης είναι ο προπονητής της αντιπάλου του ΠΑΟΚ. Στα μάτια των οπαδών της Ραπίντ είναι ήρωας, αφού έπαιξε μόνο στην Ραπίντ για 16 συνεχόμενα χρόνια. Στο παρελθόν κάθισε για δύο σεζόν στον πάγκο της Νέουσταντ.

Το αστέρι

Ο Αμερικανογερμανός επιθετικός, Τέρενς Μπόιντ, γεννημένος στις 16 Φεβρουαρίου 1991, είναι το αστέρι της Ραπίντ. Ο Μπόιντ έχει πετύχει, έως τώρα, φέτος, δύο τέρματα, ενώ μέχρι πέρσι άνηκε στο ρόστερ της πρωταθλήτριας Γερμανίας, Ντόρτμουντ. Παλαιότερα πέρασε και από την δεύτερη ομάδα της Χέρτα.

Ο Μπόιντ ήταν αυτός που κέρδισε το πέναλτι στις καθυστερήσεις του επαναληπτικού με τη Βοϊβοντίνα, που έδωσε την πρόκριση για τα πλέι οφ στους Αυστριακούς (και σημείωσε το 2-0 στο 98'). Μαζί με τον Αυστριακό μέσο Τόμας Πράγκερ από τη Λουκέρνη και το Βραζιλιάνο αμυντικό Ζέρσον από τη Κάπφενμπεργκ, αποτελούν την τριπλέτα με την οποία η Ραπίντ ευελπιστεί να κάνει το βήμα παραπάνω από πέρυσι.

Το ρόστερ

Τερματοφύλακες

Γιαν Νοβότα (Σλοβακία, έχει περάσει και από τον Πανσερραϊκό)

Τόμας Ντάου (Αυστρία)

Λούκας Κένιγκσόφερ (Αυστρία)

Αμυντικοί

Μπράιαν Μπέρεν (Αυστρία)

Μάριο Σονλέιτνερ (Αυστρία)

Μάρκους Κάτζερ (Αυστρία)

Χάραλντ Πίτσλερ (Αυστρία)

Ζέρσον (Βραζιλία)

Μάικλ Σιμπελμπέργκερ (Αυστρία)

Μέσοι

Τόμας Σράμελ (Αυστρία)

Στέφαν Κούλοβιτς (Αυστρία)

Μάρκους Χεικίνεν (Φινλανδία)

Στέφεν Χόφμαν (Γερμανία)

Μπόρις Πρόκοπιτς (Αυστρία)

Κρίστοφερ Ντράζαν (Αυστρία)

Μοχάμεντ Ιλντίζ (Αυστρία)

Λουίς Σαούμπ (Αυστρία)

Τόμας Πράγκερ (Αυστρία)

Ντομινίκ Βύντρα (Αυστρία)

Γκουίντο Μπεργκστάλερ (Αυστρία)

Επιθετικοί

Τέρενς Μπόιντ (ΗΠΑ-Γερμανία)

Λούκας Γκρόζουρεκ (Αυστρία)

Κρίστοφερ Τρίμελ (Αυστρία)

Ντένι Αλάρ (Αυστρία)

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ