EUROPA LEAGUE

Ο ΠΑΟΚ στο καναβάτσο, έχασε 0-1 από την Καραμπάγκ

Ο ΠΑΟΚ στο καναβάτσο, έχασε 0-1 από την Καραμπάγκ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σε κακή βραδιά επιθετικά ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από την Καραμπάγκ (0-1) με φοβερό σουτ του Μίτσελ στο 69' και πλέον είναι με το ενάμιση πόδι εκτός συνέχειας Europa League. (video)

Μία κακή ευρωπαϊκή βραδιά έζησε ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα το βράδυ της Πέμπτης αφού όχι μόνο δεν κατάφερε να κερδίσει την Καραμπάγκ, αλλά έχασε κιόλας, αποτέλεσμα που τον φέρνει πολύ μακριά πλέον από την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.

Ο Δικεφαλος ήταν πολύ μέτριος ως κακός επιθετικά, χωρίς εμπνεύσεις και απόλυτα προβλέψιμος για την πολύ καλά διαβασμένη Καραμπάγκ και τον εξαιρετικό προπονητή της Γκουρμπάν Γκουρμπάνοφ.

Με ένα-δύο "αχ" δεν γίνεται

Σε όλο το ματς υπήρχαν μόνο ένα δύο αχ της κερκίδας, σε ένα σουτ του Μυστακίδη (κακώς αντικαταστάθηκε) και του Περέιρα προς το φινάλε και αυτό δείχνει την επιθετική ένδεια του ΠΑΟΚ. Η Καραμπάγκ προηγήθηκε με φοβερό σουτ του Μίτσελ στο 69’ και στο τέλος που το ματς άνοιξε είχε και αυτή τις ευκαιρίες της να κάνει και δεύτερο γκολ.

Ο ΠΑΟΚ έχει παράπονα από τον διαιτητή, Τζον Μπίτον μόνο για τη φάση του 56’ όταν θα μπορούσε να δώσει δεύτερη κίτρινη στον Μεντβέντεφ σε φάουλ στον Μυστακίδη, όμως, αυτό δεν αλλάζει την γενική εικόνα του που ήταν κακή. Πλέον οι Αζέροι με 7 βαθμούς (έναντι 4 του ΠΑΟΚ) και αδιάφορη την Φιορεντίνα την τελευταία αγωνιστική στην έδρα τους έχουν απόλυτα το πάνω χέρι.

Στα αξιοσημείωτα και οι αποδοκιμασίες του κόσμου στο φινάλε που έδειξαν τη δυσφορία για την εμφάνιση της ομάδας του Ίβιτς.

Γήπεδο: Τούμπα

Διαιτητής: Τζον Μπίτον (Σκωτία)

Βοηθοί: Άλαστερ Μάθερ (Σκωτία),Ντάγκλας Πότερ (Σκωτία)

Τέταρτος διαιτητής: Σον Καρ

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Τζαβέλλας, Βαρέλα, Λέοβατς, Μάτος, Κάνιας, Τσίμιροτ (81΄ Σάκχοφ), Μπίσεσβαρ (73΄ Τιάμ), Μυστακίδης (61΄ Περέιρα), Ροντρίγκες, Αθανασιάδης.

ΚΑΡΑΜΠΑΓΚ (Γκουρμπάν Γκουρμπάνοβ): Σέχιτς, Μεντβέντεφ, Αγκόλι, Σαντίγκοφ, Χουσεΐνοφ, Γκαράγιεφ, Αμιργκουλίγιεφ (64΄ Μίτσελ), Αλμέιδα, Μουαρέμ (88΄ Ισμαΐλοφ), Κιντάνα, Εντλόβου (76΄ Ρεϊνάλντο).

Γκολ: 69΄ Μίτσελ

Κάρτες: 4΄ Αθανασιάδης, 56΄ Τζαβέλλας, Περέιρα 82΄/ 4΄ Μεντβέντεφ

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με σχηματισμό 4-2-3-1, όπως συνηθίζει ο Βλάνταν Ίβιτς, με τους Τζαβέλλα και Βαρέλα να επιστρέφουν στο κέντρο της άμυνας, με Μάτος και Λέοβατς στα άκρα, αμυντικά χαφ τους Κάνιας και Τσίμιροτ, δεκάρι τον Μπίσεσβαρ, Μυστακίδη δεξιά, Ροντρίγκες αριστερά και Αθανασιάδη στην κορυφή της επίθεσης. Η Καραμπάγκ ξεκίνησε με σύστημα 4-3-3 με τον Εντλόβου στην κορυφή της επίθεσης και τους Κιντάνα και Μουαρέμ στα άκρα.

Το παιχνίδι άρχισε με νεύρα, καθώς μόλις στο 3ο λεπτό απειλήθηκε γενική σύρραξη μεταξύ των παικτών μετά από αψιμαχία του Ροντρίγκες με τον Μεντβέντεφ. Ο ΠΑΟΚ είχε την πρώτη καλή φάση της αναμέτρησης στο 10΄, με σέντρα του Μυστακίδη και γυριστό σουτ του Αθανασιάδη στην κίνηση που έφυγε άουτ. Η Καραμπάγκ είχε την πρώτη τελική της προσπάθεια στο 14΄ με συρτό σουτ του Εντλόβου έξω από την περιοχή που δεν ανησύχησε τον Γλύκο.

Το ματς ήταν ισορροπημένο στο πρώτο 20λεπτο, με τον ΠΑΟΚ να επιδιώκει να γίνει επικίνδυνος στο 21΄ με ωραία επέλαση του Κάνιας που ξεκίνησε λίγο πιο μπροστά από το κέντρο και έφτασε μέχρι την περιοχή, όμως ο Χουσεΐνοφ τον πρόλαβε πριν "εκτελέσει". Από εκείνο το σημείο ο "Δικέφαλος" ανέβασε "στροφές" και πίεσε αναζητώντας το γκολ. Στο 22ο λεπτό ο Μυστακίδης έπιασε ένα φοβερό σουτ με τον Σέχιτς να αποκρούει με δύσκολη επέμβαση.

Μετά το 25΄ ο ΠΑΟΚ "κατέβασε" ταχύτητα με την Καραμπάγκ να παίρνει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, δίχως όμως να απειλεί. Μετά το 30΄ οι γηπεδούχοι έλεγξαν ξανά τον ρυθμό κυκλοφορώντας την μπάλα, με τους φιλοξενούμενους ωστόσο να έχουν πολύ καλά αμυντική λειτουργία και να ψάχνουν τις αντεπιθέσεις δίνοντας χώρο. Στο 34΄ η μπάλα στρώθηκε στον Τσίμιροτ μετά από απομάκρυνση, όμως ο Βόσνιος δεν έπιασε καλά το σουτ και η μπάλα έφυγε αρκετά άουτ.

Ο ΠΑΟΚ φαινόταν μπλοκαρισμένος στο πρώτο ημίχρονο, δίχως εμπνεύσεις και φαντασία στο επιθετικό παιχνίδι, με τους Αζέρους να δείχνουν καλά διαβασμένοι και να διατηρούν με άνεση το μηδέν.

Η ομάδα του Ίβιτς είχε την κατοχή της μπάλας στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου, κυκλοφορώντας την καλά με σωστές πάσες, όμως δεν έβρισκε τρόπους να δημιουργήσει ουσιαστικές ευκαιρίες.

Στο 61΄ ο Σέρβος τεχνικός πέρασε στο ματς τον Περέιρα και έβγαλε τον Μυστακίδη, αλλάζοντας τον σχηματισμό της ομάδας του σε 3-4-2-1, με τριάδα στην άμυνα τους Βαρέλα, Τζαβέλλας και Λέοβατς, τετράδα στα χαφ από τα αριστερά προς τα δεξιά τους Ροντρίγκες, Τσίμιροτ, Κάνιας και Μάτος, και τους Μπίσεσβαρ και Περέιρα πίσω από τον Αθανασιάδη. Πάντως και ο Μυστακίδης που αντικαταστάθηκε ήταν από τους λίγους παίκτες του ΠΑΟΚ που απειλούσαν μέχρι εκείνο το σημείο. Ο "Δικέφαλος" εξακολουθούσε να μη βρίσκει λύσεις επιθετικά και μετά την αλλαγή συστήματος.

Η Καραμπάγκ "πάγωσε" την Τούμπα ανοίγοντας το σκορ στο 69΄ με ένα πολύ όμορφο γκολ του Μίτσελ. Ο Ισπανός πρώην παίκτης της ΑΕΚ που είχε μπει ως αλλαγή στο ματς στο 64΄, πέντε λεπτά μετά την είσοδό του έπιασε ένα εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή με το αριστερό, νικώντας τον Γλύκο.

Μετά το γκολ της Καραμπάγκ ο ΠΑΟΚ φαινόταν αρκετά επηρεασμένος και δεν έδειξε σημάδια αντίδρασης. Προσπαθούσε με ανορθόδοξους τρόπους να δημιουργήσει ευκαιρίες με συνέπεια να μην μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά την αντίπαλη εστία παρότι είχε την ανούσια υπεροχή. Η πρώτη καλή στιγμή μετά το γκολ σημειώθηκε στο 86΄ με σέντρα του Λέοβατς και σουτ του Περέιρα από κοντά που έφυγε ψηλά άουτ.

Στο 87΄ η Καραμπάγκ έχασε σπουδαία ευκαιρία για να τελειώσει το παιχνίδι, με τον Τζαβέλλα αρχικά να κόβει παράλληλο γύρισμα στη μικρή περιοχή και στη συνέχεια τον Βαρέλα να σώζει τελευταία στιγμή πριν ο επερχόμενος Αλμέιδα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 90΄ οι Αζέροι έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία, με τον Ρεϊνάλντο να κάνει εκπληκτική ντρίμπλα "αδειάζοντας" όλους τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ, όμως να μην μπορεί να νικήσει τον Γλύκο, ενώ απείλησαν και πάλι αμέσως μετά. Στις καθυστερήσεις δεν άλλαξε κάτι και ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 0-1.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το σουτ του Περέιρα στο 85΄. Ο Λέοβατς σέντραρε από αριστερά στο ύψος της μικρής περιοχής μετά από κάθετη πάσα του Κάνιας και ο Αργεντινός δεν έπιασε καλά του σουτ στην κίνηση στέλνοντας τη μπάλα ψηλά άουτ. Ήταν η καλύτερη ευκαιρία του ΠΑΟΚ για να ισοφαρίσει.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Σκωτσέζος, Τζον Μπίτον. Δεν είχε προβλήματα στη διαχείριση του αγώνα με εξαίρεση ένα σοβαρό λάθος στο 56΄, όταν θα μπορούσε να δώσει δεύτερη κίτρινη στον Μεντβέντεφ για σκληρό φάουλ στον Μυστακίδη. Σωστά έδωσε κίτρινη για θέατρο στον Περέιρα, όταν "βούτηξε" στην περιοχή και ζήτησε πέναλτι.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Ρίσαρντ Αλμέιδα. Ξεχώρισε από την πολύ καλή τριάδα μέσων της Καραμπάγκ. Εκοβε, μοίραζε και ήταν πανταχού παρών.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Το άψογο κοουτσάρισμα του προπονητή της Καραμπάγκ, Γκουρμπάν Γκουρμπάνοφ, όπως και στο πρώτο παιχνίδι στο Μπακού. Κατάφερε να μπλοκάρει απόλυτα την ανάπτυξη του "Δικεφάλου" και με την αλλαγή του Μίτσελ οδήγησε την ομάδα του σε μια νίκη που την φέρνει αγκαλιά με την πρόκριση.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Το χωρίς φαντασία και ρυθμό επιθετικό παιχνίδι του ΠΑΟΚ, ο οποίος ήταν απόλυτα προβλέψιμος για τον αντίπαλο. Το ίδιο και η αλλαγή του Μυστακίδη που ήταν ο μόνος παίκτης που απειλούσε, χωρίς αυτό να σημαίνει πως ήταν λάθος η είσοδος του Περέιρα στο ματς.

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ