EUROPA LEAGUE

Μπορούσε και τη νίκη ο Ολυμπιακός, έμεινε στο 1-1 με την Αστάνα

Μπορούσε και τη νίκη ο Ολυμπιακός, έμεινε στο 1-1 με την Αστάνα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με κορυφαίο παίκτη του και σκόρερ τον Σεμπά, ο Ολυμπιακός έμεινε στο 1-1 με την Αστάνα στο Καζακστάν. Ξεκάθαρα ανώτεροι στο β' μέρος οι "ερυθρόλευκοι", απώλεσαν σπουδαίες ευκαιρίες για να φύγουν με τη νίκη από την "Astana Arena".

Στο "Astana Arena" και απέναντι στην ομάδα που επικράτησε με σκορ 4-1 στο Φάληρο στην προηγούμενη ευρωπαϊκή του υποχρέωση, ο Ολυμπιακός έψαχνε ένα θετικό αποτέλεσμα για να πάει με καλύτερες προοπτικές στα δύο τελευταία ματς του 2ου ομίλου του Europa League.

Με το ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό να ακολουθεί (6/11, 19:30), ο Πάουλο Μπέντο αποφάσισε να προχωρήσει σε ένα... γενναίο ροτέισον.

Άφησε τους Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνη, Ντα Κόστα στον Πειραιά και τους Φιγκέιρας, Ελιουνούσι, Καπίνο και Ιντέγε στον πάγκο, δίνοντας φανέλα βασικού σε Λεάλι, Βιάνα, Μπουχαλάκη και Μανθάτη, χωρίς πάντως να αλλάξει τη διάταξη του 4-2-3-1.

Μπορούσε και τη νίκη ο Ολυμπιακός, έμεινε στο 1-1 με την Αστάνα

Ο τεχνικός των Καζάκων παρέταξε την ομάδα του ξανά με τρεις στόπερ, σε σύστημα 5-4-1, όπως και στο Φάληρο.

Μπορούσε και τη νίκη ο Ολυμπιακός, έμεινε στο 1-1 με την Αστάνα

Το τελικό 1-1 διαμορφώθηκε από το πρώτο μέρος, με τα γκολ των Ντεσπότοβιτς (8') και Σεμπά (29'), με τον Βραζιλιάνο να είναι ο κορυφαίος του Ολυμπιακού στο ματς. Οι Πειραιώτες θα περιμένουν το αποτέλεσμα ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και Γιουνγκ Μπόις στην Κύπρο για να δουν πώς θα διαμορφωθούν τα δεδομένα στον όμιλο και οι ανάγκες τους για τα παιχνίδια με τους Ελβετούς στο Φάληρο και τους Κύπριους εκτός έδρας.

Έριτς και δοκάρι στέρησαν τη νίκη

Γήπεδο: Astana Arena

Διαιτητής: Orel Grinfeld (ISR)

Επόπτες: Danny Krasikow (ISR), Roy Hassan (ISR)

Βοηθοί περιοχών: Liran Liany (ISR), Guy Berger (ISR)

Τέταρτος διαιτητής: David Elias Biton (ISR)

Αστάνα (Στοΐλοβ): Έριτς, Μακσίμοβιτς, Μουζίκοβ, Ντεσπότοβιτς (82' Κουλμπέκοβ), Σίτοβ, Μπεϊσεμπέκοβ, Τοουμάσι (90+4' Ναγιαριάν), Μάλι, Λογκβινένκο, Καμπανάγκα, Σόμκο.

Ολυμπιακός (Μπέντο): Λεάλι, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Βιάνα, Ρέτσος, Καμπιάσο (81' Ρομαό), Μπουχαλάκης, Μαρτίνς (90+1' Ανδρούτσος), Σεμπά, Μανθάτης (64' Ελιουνούσι), Καρντόσο.

Γκολ: 8' Ντεσπότοβιτς / 29' Σεμπά

Κάρτες: 57' Τοουμάσι, 72' Λογκβινένκο / 62' Μπουχαλάκης

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Προσπαθώντας να συνηθίσει τον πλαστικό χλοοτάπητα του "Astana Arena", μπορεί ο Ολυμπιακός να είχε την κατοχή της μπάλας από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, ωστόσο δυσκολευόταν να βρει ρυθμό και τα κατάλληλα πατήματα στο τρίτο μισό του γηπέδου προς την επίθεση, τη στιγμή που οι γηπεδούχοι μπήκαν με διάθεση να πιέσουν παίζοντας γρήγορα και στον χώρο τη μπάλα.

ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ ΣΤΑ ΖΟΡΙΑ

Η ανασταλτική λειτουργία των Πειραιωτών πήρε περίπατο στην φάση του 8ου λεπτού, όταν από κόρνερ και απομάκρυνση της μπάλας, ο Τοουμάσι (σε οριακή θέση) εντελώς ξεχασμένος μπήκε από δεξιά στην περιοχή και παρά την πίεση του Ρέτσου γύρισε στον εντελώς αμαρκάριστο Ντεσπότοβιτς που, εξ επαφής ουσιαστικά, δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει για το 1-0 της Αστάνα.

Μπορούσε και τη νίκη ο Ολυμπιακός, έμεινε στο 1-1 με την Αστάνα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σταδιακά ο Ολυμπιακός άρχισε να ξεπερνά το σοκ, πάτησε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και μετέφερε το παιχνίδι στο μισό γήπεδο προς την περιοχή της Αστάνα. Στο 21' ο Σεμπά βρέθηκε με στρωμένη την μπάλα στο αριστερό και απέναντι στον Έριτς, καθυστέρησε, κλείστηκε αλλά κατάφερε να γυρίσει στον Καρντόσο. Ο Παραγουανός φορ είδε όμως τον Μουζίκοβ να σταματά την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα, στερώντας του το πρώτο ευρωπαϊκό γκολ με τη ερυθρόλευκα.

Μπορούσε και τη νίκη ο Ολυμπιακός, έμεινε στο 1-1 με την Αστάνα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ΕΣΩΣΕ Ο ΛΕΑΛΙ, ΣΤΑ ΙΣΑ ΜΕ ΣΕΜΠΑ

Δύο λεπτά αργότερα, πάλι σε εκτέλεση κόρνερ, Μποτία και Βιάνα έχασαν στον χώρο τον Ντεσπότοβιτς αλλά την κεφαλιά του απέκρουσε ενστικτωδώς ο Λεάλι! Ο Ολυμπιακός συνέχισε να κερδίζει εδαφική υπεροχή (με πάνω από 65% κατοχή μπάλας μέχρι το 25') και στο 29ο λεπτό έφτασε στην ισοφάριση.

Μπορούσε και τη νίκη ο Ολυμπιακός, έμεινε στο 1-1 με την Αστάνα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σε φάση που ξεκίνησε από καταπληκτικό τάκλιν αναχαίτισης του Μπουχαλάκη, ο ιδιαίτερα δραστήριος Μανθάτης έκανε από δεξιά τη σέντρα και στο δεύτερο δοκάρι ο Σεμπά δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Έριτς σημειώνοντας το 1-1 με κεφαλιά.

ΓΛΙΤΩΣΕ ΑΠΟΒΟΛΗ, ΑΥΤΟΓΚΟΛ ΚΑΙ ΠΕΝΑΛΤΙ Η ΑΣΤΑΝΑ

Στο 32' η Αστάνα θα μπορούσε να μείνει με δέκα παίκτες στο ματς αλλά ο Γκρίνφελντ δεν είδε το πάτημα του Καμπανάγκα στον πεσμένο Μανθάτη και ένα λεπτό μετά σε αντεπίθεση και σέντρα του Μαρτίνς, για χιλιοστά ο Σίτοβ δεν σκόραρε στην εστία της ομάδας του.

Ο Ολυμπιακός διαμαρτυρήθηκε στο 39ο λεπτό για πέναλτι του Μπεϊσεμπέκοβ σε τσίμπημα της μπάλας του Σεμπά. Στη ζωντανή μετάδοση φάνηκε ότι υπάρχει παράβαση, το ριπλέι δεν ήταν διόλου διαφωτιστικό.

ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΤΟΥ ΕΛΕΙΨΕ ΤΟ ΓΚΟΛ

Στο 50' και το 53', οι Μποτία και Καρντόσο είχαν δύο καλές στιγμές να σκοράρουν, το ίδιο και ο Καμπανάγκα δύο λεπτά μετά. Κανείς δεν βρήκε στόχο και έτσι συμπληρώθηκε μια ώρα αγώνα με το ματς στο 1-1. Δεν ήταν κακός ο ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο, όμως το παιχνίδι είχε πάρει μάλλον έναν άναρχο χαρακτήρα, με βιαστικές επιλογές εκατέρωθεν και κάμποσους κενούς χώρους.

Και όσο περνούσε η ώρα, τόσο περισσότερο η μπάλα πήγαινε "πάνω - κάτω", κυρίως από τη στιγμή που η Αστάνα ήθελε μόνο τη νίκη για να ελπίζει και ανέβαζε ολοένα και ψηλότερα τις γραμμές της. Σλάλομ του Ελιουνούσι στο 70ο λεπτό και σουτ του Νορβηγού εξτρέμ από το ύψος της περιοχής απέκρουσε σωτήρια ο Έριτς, κάτι που επανέλαβε τρία λεπτά αργότερα ο γκολκίπερ των γηπεδούχων σε μονοκόμματο βολέ του ίδιου παίκτη.

Μπορούσε και τη νίκη ο Ολυμπιακός, έμεινε στο 1-1 με την Αστάνα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Έψαχνε και ο Ολυμπιακός ένα δεύτερο τέρμα, έφτασε κοντά στο 79ο λεπτό, αλλά το γύρισμα - μισό γκολ του Σεμπά, απομάκρυνε ο Μουζίκοβ. Τρομερό σουτ του Μαρτίνς στο 85ο λεπτό εκτός περιοχής σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε στην αγκαλιά του Έριτς, που προηγουμένως είχε βρει την μπάλα με τα ακροδάχτυλα!

Στην τελευταία φάση της αναμέτρησης, ο Σεμπά ελίχθηκε εξαιρετικά χαμηλά στην γραμμή του άουτ, γύρισε με το αριστερό στον Καρντόσο αλλά η κεφαλιά του Παραγουανού έφυγε άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Έριτς.

Δείτε τα highlights της αναμέτρησης:

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το γκολ του Ολυμπιακού, που συνδύασε την ουσία του ποδοσφαίρου. Τρομερό τάκλιν του Μπουχαλάκη σε προσπάθεια αντεπίθεσης της Αστάνα, άνοιγμα του Μαρτίνς δεξιά στον Μανθάτη που πήγε στο "1 εναντίον 1" και έκανε τη σέντρα για τον Σεμπά. Με τον Βραζιλιάνο να κάνει την κεφαλιά στην αντίθετη κίνηση του Έριτς και να σκοράρει.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Θα μπορούσε κάλλιστα να έχει δείξει την κόκκινη κάρτα στον Καμπανάγκα, αλλά και το σημείο του πέναλτι όπου ο Μπεϊσεμπέκοβ φαίνεται να "τρώει" το τσίμπημα της μπάλας από τον Σεμπά και να ανατρέπει τον Βραζιλιάνο. Σωστά τα περισσότερα από τα υπόλοιπα σφυρίγματα του, ελέγχεται για τις δύο συγκεκριμένες φάσεις. Χωρίς προβλήματα οι επόπτες και οι βοηθοί περιοχών.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Δεν είναι μόνο ότι σκόραρε για το 1-1, αλλά και το γεγονός ότι από τα δικά του πόδια ήρθαν και οι περισσότερες καλές στιγμές του Ολυμπιακού επιθετικά στο παιχνίδι. Αν οι προσπάθειες περικλείονταν από λίγη παραπάνω ποιότητα, θα μιλούσαμε για ιδανική περίπτωση παίκτη. Με τα καλά και τα άσχημα που τον συνοδεύουν ως χαρακτηριστικά ποδοσφαιριστή, ο Σεμπά ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού στο "Astana Arena".

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Γιώργος Μανθάτης προφανώς και έχει πολλά να βελτιώσει στο παιχνίδι του, όμως αν μη τι άλλο παίζοντας βασικός σε ένα εκτός έδρας ευρωπαϊκό αγώνα, έδειξε πως έχει την απαραίτητη "πρώτη ύλη" για να εξελιχθεί σε σημαντική μονάδα της πρώτης ομάδας τα επόμενα χρόνια. Θρασύς, χωρίς να φοβάται να ζητήσει μπάλα και να πάρει πρωτοβουλίες, με βοήθειες στο μπακ της πλευράς και την ασίστ στον Σεμπά για το 1-1. Ο ενθουσιασμός τον παρέσυρε σε κάποια λάθη, κάτι φυσιολογικό για την ηλικία του.

Μπορούσε και τη νίκη ο Ολυμπιακός, έμεινε στο 1-1 με την Αστάνα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Το εκτός φάσης πάτημα του Καμπανάγκα στον Μανθάτη. Όχι γιατί δεν αποβλήθηκε, αυτό είναι το λιγότερο, αλλά γιατί θα μπορούσε να προξενήσει ζημιά σε έναν 19χρονο παίκτη με παρόν αλλά και κυρίως μέλλον για τους "ερυθρόλευκους".

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ