EUROPA LEAGUE

Κλάασεν στο Sport24.gr: "Ο Ζέκα έτρεχε ασταμάτητα"

Κλάασεν στο Sport24.gr: "Ο Ζέκα έτρεχε ασταμάτητα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο 23χρονος Ολλανδός μέσος του Άγιαξ, Ντέιβι Κλάασεν, παραδέχθηκε στο Sport24.gr ότι του αρέσει να παίζει σε γήπεδα όπως το "Απόστολος Νικολαΐδης" ξεχωρίζοντας τον Ζέκα ως καλύτερο παίκτη των "πρασίνων".

Ο Άγιαξ νίκησε με 2-1 τον Παναθηναϊκό, την Πέμπτη το βράδυ στο "Απόστολος Νικολαΐδης" για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League. O Ντέιβι Κλάασεν, μίλησε με τη λήξη του ματς στην κάμερα του Sport24.gr, υποστήριξε ότι ο Ρίντεβαλντ τον "έσωσε" μετά την απόκρουση της εκτέλεσης πέναλτι από τον Στιλ, ενώ ξεχώρισε τον Ζέκα ως καλύτερο παίκτη του "τριφυλλιού"

- Ξεκίνημα με νίκη, εκτός έδρας μάλιστα επί του Παναθηναϊκού. Ανακουφισμένος;

"Όντως, σπουδαία νίκη. Κάναμε τα πάντα για να κάμψουμε την αντίσταση του Παναθηναϊκού, ωστόσο στο τέλος τα καταφέραμε και πήραμε τους τρεις βαθμούς".

- Το ματς δεν ξεκίνησε καλά για εσάς. Βρεθήκατε πίσω στο σκορ κι όμως φθάσατε στην ανατροπή. Πόσο δύσκολο ήταν;

"Ήταν δύσκολο να ανατρέψουμε το εις βάρος μας σκορ, ειδικά το πρώτο τέταρτο. Αλλάξαμε κάποια πράγματα, καταφέραμε να κάνουμε το 1-1. Στο δεύτερο ημίχρονο, βέβαια, ανεβάσαμε την απόδοσή μας. Παίξαμε πιο σωστά γι' αυτό και κάναμε την ανατροπή".

- Είναι δύσκολη έδρα η Λεωφόρος;

"Ναι πράγματι είναι δύσκολη έδρα, γιατί έχει οι φίλοι του Παναθηναϊκού έχουν δημιουργήσει εξαιρετική ατμόσφαιρα. Μου αρέσει, ως ποδοσφαιριστής, να παίζω σε τέτοια γήπεδα, γεμάτα από κόσμο".

- Φοβηθήκατε σε κάποιο σημείο ότι μπορείτε να χάσετε το ματς;

"Φυσικά και σκεφτήκαμε ότι θα μπορούσαμε να έχουμε χάσει αυτό το ματς. Αλλά, δώσαμε τα πάντα για την νίκη, γι' αυτό το λόγο και το πετύχαμε".

- Πιστεύεις ότι ο Άγιαξ απέδειξε ότι είναι καλύτερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό;

"Πιστεύω ότι τα πρώτα 25 λεπτά ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος. Δεν ξέρω αν στα άλλα παιχνίδια παίζει καλά ή όχι ο Παναθηναϊκός, αλλά σε γενικές γραμμές σήμερα (σ.σ Πέμπτη) δείξαμε ότι είμαστε καλύτερη ομάδα".

- Ο Στιλ απέκρουσε το πέναλτι που εκτέλεσες. Ήταν θέμα ψυχολογίας η αστοχία; Περίμενες ότι κάποιος συμπαίκτης σου, ο Ρίντεβαλντ εν προκειμένω, θα έπαιρνε το ριμπάουντ για να σκοράρει;

"Η εκτέλεση μου δεν ήταν καλή, αλλά ήμουν τυχερός που ο Ρίντεβαλντ πήρε το ριμπάουντ έβαλε το γκολ και με έσωσε!"

- Ποιον παίκτη του Παναθηναϊκού θεώρησες καλύτερο στον αγωνιστικό χώρο;

"Το νούμερο 10 (σ.σ Ζέκα) ήταν δύσκολος αντίπαλος, γιατί έτρεχε ασταμάτητα και έπαιρνε πολλές κόντρες".

- Πριν από τον Παναθηναϊκό έπαιξες και με άλλη μία ελληνική ομάδα, τον ΠΑΟΚ, για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Ποια είναι καλύτερη ομάδα, κατά τη γνώμη σου, ο Παναθηναϊκός ή ο ΠΑΟΚ;

"Νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός μας δυσκόλεψε περισσότερο απ' ότι ο ΠΑΟΚ πριν από λίγο καιρό".

- Πρεμιέρα με νίκη στη διοργάνωση. Έγινε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση;

"Δεν το γνωρίζω αυτό. Κάναμε καλό ματς με τον Παναθηναϊκό, αλλά και πάλι είναι ένα παιχνίδι. Έχουμε άλλα πέντε που πρέπει να τα προσέξουμε πάρα πολύ".

- Έτσι όπως είδες τον Παναθηναϊκό σήμερα, μπορεί να περάσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης;

"Είναι καλή ομάδα, αλλά γενικά δεν με απασχολεί ιδιαίτερα ποιος θα περάσει. Εμένα με νοιάζει να περάσει η ομάδα μου".

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ