EUROPA LEAGUE

Κατασκήνωση στο "Σαν Μαμές"!

Κατασκήνωση στο "Σαν Μαμές"!

Επί τρεις μέρες εκατοντάδες φίλαθλοι της Μπιλμπάο κατασκήνωσαν έξω από το Σαν Μαμές περιμένοντας να κυκλοφορήσουν τα εισιτήρια της ρεβάνς με την Μάντσεστερ. Τελικά έφυγαν άπραγοι αφού δεν περίσσεψε ούτε ένα χαρτάκι για τα μη μέλη, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της Αθλέτικ! (φωτογραφίες & videos)

Από το απόγευμα της περασμένης Κυριακής φίλαθλοι της Αθλέτικ Μπιλμπάο κατασκήνωσαν έξω από το Σαν Μαμές.

Μετά από τρεις μέρες παραμονής έξω από το γήπεδο, ενημερώθηκαν ότι δεν περίσσεψε ούτε ένα εισιτήριο για τα μη μέλη της ομάδας.

Η «Athleticmanía» έχει χτυπήσει κόκκινο στο Μπιλμπάο. Αν πριν τον πρώτο αγώνα με την Μάντσεστερ ήταν σχεδόν όλη η πόλη που ήθελε να δει τον επαναληπτικό με τους Άγγλους στο «Σαν Μαμές», φανταστείτε τί συμβαίνει στην πρωτεύουσα των Βάσκων μετά την εκπληκτική εμφάνιση των «λεόντων» στο «Ολντ Τράφορντ» και τη νίκη της περασμένης Πέμπτης με 2-3! Έχει ξεσπάσει πραγματικός πόλεμος χωρίς την παραμικρή υπερβολή!

Από το απόγευμα της Κυριακής άρχισαν να συγκεντρώνονται έξω από τον «Καθεδρικό» οι πρώτοι φίλαθλοι που δεν έχουν διαρκείας, για να περιμένουν τα – ελάχιστα – εισιτήρια που υποτίθεται ότι θα κυκλοφορούσαν το πρωί της Τετάρτης για όσους δεν είναι μέλη. Αποφασισμένοι να εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα, κατασκήνωσαν κυριολεκτικά δίπλα στα εκδοτήρια του «Σαν Μαμές», φέρνοντας μαζί τους όλα τα απαραίτητα για την τριήμερη παραμονή τους.

Κατασκήνωση στο "Σαν Μαμές"!

Εκπληκτική φωτογραφία από τον περιβάλλοντα χώρο του «Σαν Μαμές» τη Δευτέρα το μεσημέρι (12-3-2012)

Στήθηκαν σκηνές, τραπεζάκια και καρεκλάκια από αμέτρητες παρέες που παρέμειναν εκεί μέχρι το βράδυ της Τρίτης, όταν ο σύλλογος ανακοίνωσε ότι δεν περίσσεψε ούτε ένα εισιτήριο για όσους δεν έχουν διαρκείας, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της Αθλέτικ! Το «Σαν Μαμές» έχει χωρητικότητα 40.000 θέσεων, οι οποίες μοιράστηκαν ως εξής: 35.500 εισιτήρια πήραν τα μέλη (διαρκείας) και άλλα 2.000 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Παρά το γεγονός ότι οι Άγγλοι δεν θα καλύψουν τις θέσεις που τους αναλογούν, η συγκεκριμένη θύρα θα έχει ζώνη περιφρούρησης, οπότε όσα εισιτήρια περισσέψουν, δεν μπορούν να διατεθούν σε Βάσκους φίλαθλους. Από εκεί και μετά, υπάρχουν και οι Socios Barria, τα περίπου 6.000 μέλη δηλαδή που έχουν προπληρώσει θέση διαρκείας για το νέο γήπεδο της Μπιλμπάο. Σε αυτούς διατέθηκαν μόλις 940 εισιτήρια, ένα ανά άτομο και με προτεραιότητα σε όσους βρέθηκαν στις ατελείωτες ουρές του γηπέδου της Αθλέτικ.

Κατασκήνωση στο "Σαν Μαμές"!

Οι κατασκηνωτές του «Σαν Μαμές» την Τρίτη το πρωί! (13-3-2012)

Τα υπόλοιπα 1.500 μαγικά χαρτάκια που περίσσεψαν, διατέθηκαν αποκλειστικά από τη διοίκηση της Μπιλμπάο σε επίσημους της ΟΥΕΦΑ, σε χορηγούς και λοιπές υποχρεώσεις του συλλόγου. Έτσι για όσους δεν είναι μέλη, δεν έμεινε εισιτήριο ούτε για δείγμα και οι «κατασκηνωτές» εγκατέλειψαν τον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου γνωρίζοντας ότι δεν θα μπορέσουν να δουν από κοντά τον επαναληπτικό των «λεόντων» με τους «κόκκινους διάβολους».

Πάντως, παρόμοιες σκηνές γνώρισε το «Σαν Μαμές» και πριν δυο εβδομάδες, όταν ο σύλλογος είχε μοιράσει τα 4.138 εισιτήρια που αναλογούσαν στους Βάσκους για τον πρώτο αγώνα στο «Ολντ Τράφορντ». Ατελείωτες ουρές είχαν δημιουργηθεί και τότε με φίλαθλους κάθε ηλικίας που ήθελαν να ταξιδέψουν στο Μάντσεστερ και να ζήσουν από κοντά την πρώτη αναμέτρηση της ομάδας τους με την Γιουνάιτεντ, 55 χρόνια μετά τον προημιτελικό του 1957.

Πηγές: Deia & Marca

Βίντεο: Ουρές έξω από το «Σαν Μαμές» πριν τον πρώτο αγώνα της Μπιλμπάο με την Γιουνάιτεντ στο Μάντσεστερ.

Βίντεο: Highlights από την πρώτη αναμέτρηση των δυο ομάδων στο «Ολντ Τράφορντ» (8-3-2012)

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ