EUROPA LEAGUE

Γκιουνές: "Να υπάρχει αλληλοϋποστήριξη και θα κερδίσουμε"

Γκιουνές: "Να υπάρχει αλληλοϋποστήριξη και θα κερδίσουμε"

Τι δήλωσε ο προπονητής της Μπεσίκτας, Σενιόλ Γκιουνές, στη συνέντευξη Τύπου ενόψει Ολυμπιακού και ο Ράιαν Μπάμπελ εκ μέρους των ποδοσφαιριστών.

Ο προπονητής της Μπεσίκτας, Σενιόλ Γκιουνές, κατ' αρχάς ευχήθηκε στις γυναίκες για τη σημερινή ημέρα, ενώ είπε πως η νίκη για την ομάδα του θα έρθει με αλληλοϋποστήριξη και καλή απόδοση σε άμυνα και επίθεση. Φυσικά, μίλησε και για τον Ολυμπιακό και την ατμόσφαιρα που θα συναντήσει στο Καραϊσκάκη το βράδυ της Πέμπτης (9/3, 22:05).

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ:

"Εύχομαι σε όλες τις γυναίκες ευτυχία, γιατί όλοι έχουμε μητέρες, κόρες και συζύγους. Αύριο θα παίξουμε με τον Ολυμπιακό, είμαστε γείτονες και έχουμε κοινές αντιλήψεις. Ο ολυμπιακός καλούς παίκτες και εμείς βέβαια καλό ρόστερ. Θέλουμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα για να έχουμε ένα πλεονέκτημα, ώστε στη ρεβάνς να πάρουμε την πρόκριση. Δύσκολο ματς, ο Ολυμπιακός έχει πολλούς καλούς παίκτες και ελπίζουμε να κερδίσει αύριο ο καλύτερος".

Εχετε φέρει όλους τους παίκτες στην Ελλάδα. Θα παίξει ο Ερκίν ή θα βρίσκεται έστω στη 18άδα;

"Ο Ερκίν μπορεί να βρεθεί στη 18άδα, γιατί πρέπει να μπει σιγά-σιγά στην ομάδα. Έχει μείνει πίσω. Όλοι θέλουν να παίξουν στην ομάδα. Εμείς είμαστε μία οικογένεια. Στις παοστολές έρχονται όλοι μαζί, γιατί είμαστε μία ομάδα. Αύριο θα αποφασίσουμε αν θα παίξει ή όχι".

Πιστεύετε ο διαιτητής θα επηρεάσει τον αγώνα, γιατί η Μπεσίκτας έχει τύχει σε κάποιους αγώνες όπως στο Κίεβο να μην έχει καλή διαιτησία;

"Εμείς δεν θέλουμε να προκαταβάλουμε εκ των προτέρων. Δεν θέλουμε να σχολιάσουμε κάτι από πριν. Εμείς θέλουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο και όλη την ενέργειά μας να την βγάλουμε στο γήπεδο. Ελπίζουμε να γίνει μία σωστή διαιτησία".

Ο Ολυμπιακός τους τελευταίους τρεις αγώνες έχει χάσει στο πρωτάθλημα και άλλαξε τον προπονητή. Αυτό θα αλλάξει τον σχεδιασμό σας;

"Δεν αλλάζει τίποτα. Ισως στον Ολυμπιακό να αλλάξουν δύο παίκτες ή κάποια κομμάτια στην τακτική. Παραμένουν μεγάλες και οι δύο ομάδες. Εμείς θα κοιτάξουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Ο Ολυμπιακός είναι πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα. Είναι διαφορετικά όμως τα παιχνίδια του πρωταθλήματος με αυτά της Ευρώπης. Εμείς θέλουμε να φύγουμε με θετικό αποτέλεσμα, ώστε στον επαναληπτικό να προκριθούμε".

Στην Τουρκία η Μπεσίκτας παίζει συνεχώς καλό ποδόσφαιρο και γίνεται ολοένα και καλύτερη. Στην Τουρκία τους διαιτητές τους ξέρουμε, ενώ στα ευρωπαϊκά όχι. Αυτό θα σας επηρεάσει; Εχετε κάνει κάποιες διεργασίες;

"Έχουμε κάνει κάποιες εργασίες ως προς το πώς θα παίξουμε. Δεν θέλουμε να σχολιάσουμε εκ των προτέρων τη διαιτησία. Ο διαιτητής είναι άνθρωπος και αυτός μπορεί να κάνει λάθη. Δεν θα επηρεάσει νομίζουμε τον αγώνα. Να γίνει ένα καλό ματς, είναι ομάδες από δύο φιλικές χώρες και μετά το ματς θα παραμείνουν φίλες. Και ο διαιτητής δεν θέλει να κάνει λάθη, αλλά ένα καλό παιχνίδι από τη δική του πλευρά".

Τι πρέπει να κάνετε για να κερδίσετε;

"Να παίξουμε καλά και στην άμυνα, και στην επίθεση. Να υπάρχει αλληλοβοήθεια στην ομάδα, να υπάρχει αλληλοϋποστήριξη και έτσι θα κερδίσουμε".

Πριν από τους αγώνες δεν μιλάτε πολύ. Σύμφωνα με την ΟΥΕΦΑ η Μπεσίκτας θα φτάσει στον τελικό. Πώς το σχολιάζετε;

"Εύχομαι σε όλους υγεία, δεν θέλω να σκέφτομαι πολύ μακριά, είναι δύσκολο τι θα συμβεί στο μέλλον. Θέλω να δούμε το αυριανό παιχνίδι και μετά τη ρεβάνς. Εχουμε κάποια σχέδια για το μέλλον, αλλά πρώτα απ' όλα βλέπουμε τι θα γίνει στο αυριανό παιχνίδι".

Ποια είναι η άποψή σας για το Καραϊσκάκη και επίσης ποια είναι η δική σας φιλοδοξία, μιας και εσείς είχατε οδηγήσει το 2002 την Εθνική Τουρκίας στην 3η θέση του Μουντιάλ;

"Ας αρχίσω από το τελευταίο. Ηταν μία υπέροχη εμπειρία, γιατί ήταν γεμάτη η αίθουσα Τύπου, αλλά όλο αυτό το βλέπω μέσα στα πλαίσια της φιλίας και της επιτυχίας. Οσον αφορά στους στόχους της Μπεσίκτας και τους δικούς μου, δεν υπάρχει διαφορά. Από τη στιγμή που οι δύο πλευρές πορεύονται μαζί, οι στόχοι είναι να πάρει το πρωτάθλημα η Μπεσίκτας και να προχωρήσουμε στην Ευρώπη. Το γήπεδο Καραϊσκάκη είναι πολύ ωραίο, έχουμε πολύ καλές σχέσεις οι δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός είχε έρθει στην Κωνσταντινούπολη και η Μπεσίκτας εδώ. Οι οπαδοί είναι θερμόαιμοι και καλοί. Εμείς εδώ αισθανόμαστε σαν στο σπίτι μας".

Το 2002 στο Μουντιάλ και αργότερα όταν ως προπονητής πήγατε στην Ασία πάντοτε κάνατε τη διαφορά. Υπάρχει διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων; Στην αυριανή ομάδα λόγω της ημέρας των γυναικών, θα βάλετε κάποια γυναικεία ομάδα;

"Κι εμείς και η Ελλάδα είμαστε μία ποδοσφαιρική χώρα. Και η Ελλάδα έχει επιτυχίες, είχε πάρει το Euro. Κι εμείς έχουμε επιτυχίες. Πρέπει να παίξουμε καλά, να αναπτύξουμε την ποδοσφαιρική κουλτούρα και οι δύο χώρες".

Ο Ολυμπιακός είχε αποκλείσει την Οσμάνλισπορ. Ισχύει ότι μιλήσατε με τον προπονητή της, Μουσταφά Ακτσάι; Κι επίσης, ποιον παίκτη θα ξεχωρίζατε από τον Ολυμπιακό;

"Εχει πολύ καλούς παίκτες ο Ολυμπιακός όπως τον Φορτούνη. Υπάρχουν και αρκετοί που ήρθαν από την Τουρκία όπως οι Καρντόσο, Μάριν και Ντα Κόστα. Τον προπονητή της Οσμάνλισπορ τον γνωρίζω. Είχαμε συνεργαστεί και στην Τράμπζονσπορ, αλλά δεν χρειάζομαι τη βοήθειά του. Στείλαμε ανθρώπους στην Ελλάδα για να δούμε τον Ολυμπιακό. Άλλωστε έχω και πολλούς γνωστούς στην Ελλάδα. Υπάρχει μία περιοχή δίπλα στην Τραπεζούντα που λέγεται Τόνια και έχω παίξει με τον Νίκο Κόβη!".

Ποια η άποψή σας για την απαγόρευση μετακινήσεων των φιλάθλων;

"Για τον κόσμο παίζεται το ποδόσφαιρο και θα πρέπει να επιτρέπονται οι μετακινήσεις".

ΜΠΑΜΠΕΛ: "Η ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ"

"Είναι πολύ ωραίο να παίζεις για τους “16” του Γιουρόπα Λιγκ και μάλιστα το πρώτο ματς να το δίνεις εκτός έδρας. Αν πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα στο Καραϊσκάκη, στη ρεβάνς πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε".

Εχεις εμπειρία στην Ευρώπη και ξέρεις πώς παίζουν οι ελληνικές ομάδες. Στην Μπεσίκτας σε έχουν αγαπήσει πολύ οι οπαδοί.

"Η Μπεσίκτας είναι μεγάλη ομάδα, σε κάθε γραμμή έχει πολλούς παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Θεωρώ ότι έχουμε βελτιωθεί στην πορεία της σεζόν και έχουμε αυτοπεποίθηση για τον αυριανό αγώνα".

Με τον Άγιαξ είχες παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πώς νιώθεις που παίζεις μετά από χρόνια στην Ευρώπη;

"Είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Νομίζω ότι τα ευρωπαϊκά ματς είναι τα πιο ωραία για να παίζει ένας ποδοσφαιριστής, είτε πρόκειται για Τσάμπιονς Λιγκ, είτε για Γιουρόπα Λιγκ. Κάθε παίκτης θα ήθελε να συμμετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις".

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ