EUROPA LEAGUE

Έτσι θα προκριθείς, Ολυμπιακέ

Έτσι θα προκριθείς, Ολυμπιακέ

Ο Ολυμπιακός για πρώτη φορά αγωνίζεται σε όμιλο του Europa League και με αντιπάλους τις Γιουνγκ Μπόις, ΑΠΟΕΛ και Αστάνα φαντάζει το φαβορί για την κορυφή. Δείτε 10 στοιχεία που θα δώσουν την πρόκριση στην ελληνική ομάδα

Το βράδυ της Πέμπτης στην Ελβετία ξεκινά η περιπέτεια του Ολυμπιακού στο Europa League. Γιουνγκ Μπόις, ΑΠΟΕΛ, Αστάνα δεν φοβίζουν... όσο ο κακός εαυτός της ελληνικής ομάδας.

Δείτε 10 σημαντικά στοιχεία από τον όμιλο των "ερυθρολεύκων":

1. Ο προπονητής της Γιουβέντους, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, είπε την Τρίτη (στην συνέντευξη τύπου για την αναμέτρηση με την Σεβίλλη) πως πάντα το σημαντικότερο ματς σε έναν όμιλο είναι το πρώτο. Ο Ολυμπιακός παίζει στην Ελβετία με την Γιουνγκ Μπόις και είναι γνωστό πως μια νίκη στην πρεμιέρα σε κρατά ζωντανό μέχρι το τέλος, ενώ μία ήττα μπορεί και μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου να σε βγάλει νοκ-άουτ.

2. Στα προκριματικά του Champions League η Γιουνγκ Μπόις αποκλείστηκε από την Γκλάντμπαχ και μάλιστα δέχτηκε 3 γκολ στην έδρα της και 4 εκτός. Αν μία καλή ομάδα δεν πέσει στην παγίδα της πίεσης των Ελβετών μπορεί όχι απλά να τους νικήσει, αλλά να τους διαλύσει. Άλλωστε πρόσφατα δέχτηκαν 4 γκολ από την Γκρασχόπερς και 3 από την Βασιλεία.

Έτσι θα προκριθείς, Ολυμπιακέ

3. Το "Καραϊσκάκης" είναι το μεγάλο όπλο που πρέπει να εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός. Με ομάδες επιπέδου ΑΠΟΕΛ, Γιούνγκ Μπόις και Αστάνα σε μία γεμάτη έδρα οι 9 βαθμοί δεν θα είναι δύσκολη υπόθεση. Ακόμη και ισοπαλία στην πρεμιέρα της Ελβετίας ο Ολυμπιακός στα εντός έδρας ματς με ΑΠΟΕΛ και Αστάνα που ακολουθούν μπορεί να πάρει προβάδισμα πρόκρισης.

4. Το αφήσαμε 4ο, αλλά είναι το σημαντικότερο. Το θέμα είναι ο Ολυμπιακός να θέλει να παίξει μπάλα, να θέλει να διακριθεί στο Europa League. Μέχρι τώρα, προερχόμενος από αποκλεισμό στο Champions League, η απογοήτευση κυριαρχούσε. Και τώρα υπάρχει απογοήτευση, αλλά ίσως η συμμετοχή από τον όμιλο του Europa αλλάξει τα δεδομένα. Γενικά στο Europa League οι ομάδες που το θέλουν, έχοντας βέβαια και ένα επίπεδο, μπορούν να διακριθούν, καθώς κυριαρχεί η αδιαφορία.

Έτσι θα προκριθείς, Ολυμπιακέ
© GETTY IMAGES

5. Αυτό που πρέπει να ξεπεράσει ο Ολυμπιακός είναι το κυπριακό κόμπλεξ. Με Ερνέστο Βαλβέρδε και Φερνάντο Μπελούστσι στον πάγκο είχε καταφέρει να αποκλειστεί στα προκριματικά του Champions League το 2008 και γενικά οι σύλλογοι και η εθνική μας ομάδα έχουν ένα θέμα με τους Κύπριους. Πιθανότατα διότι τους υποτιμούν και οι Κύπριοι θέλουν περισσότερο τα ματς κόντρα στους Έλληνες.

6. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός παίζει σε όμιλο του Europa League. Το 2008 είχε παίξει σε όμιλο 5 ομάδων με Μεταλίστ Χάρκιβ, Γαλατάσαράι, Χέρτα και Μπενφίκα, με την διοργάνωση ακόμη να λέγεται UEFA Cup. Πέρασε στην επόμενη φάση με δύο εντός έδρας θριάμβους, 5-1 την Μπενφίκα και 4-0 την Χέρτα. Αυτό που χρειάζεται φέτος είναι ανάλογες εμφανίσεις στο "Καραϊσκάκης", όχι όμως ανάλογες μακριά από αυτό (είχε χάσει από Γαλατάσαράι και Μεταλίστ).

Έτσι θα προκριθείς, Ολυμπιακέ

7. Η Γιουνγκ Μπόις από 3 φορές που έχει βρεθεί σε όμιλο του Europa League, έχει προκριθεί τις 2, το ΑΠΟΕΛ έχει αποτύχει σε δύο συμμετοχές, ενώ η Αστάνα παίζει για πρώτη φορά, μία χρονιά μετά την παρθενική της συμμετοχή στο Champions League. Γενικά, αν ο Ολυμπιακός εκμεταλλευτεί την εμπειρία του θα πάρει εύκολη πρόκριση, με την πιο... έμπειρη Γιουνγκ Μποις (από ΑΠΟΕΛ & Αστάνα) να έχει 4 ήττες στα τελευταία 5 της ευρωπαϊκά ματς.

8. Προσοχή στην Γιουνγκ Μποις θέλουν οι Σουλεϊμάνι, Μίκαελ Φρε και Γκιγιόμ Οαρό, στην Αστάνα οι Κάνιας, Μακσίμοβιτς, Τουμάσι και Καμπαναγκά και στο ΑΠΟΕΛ οι Εφραίμ, Ντε Καμάργκο, Σωτηρίου και Γιαννιώτας. Άλλωστε έχουμε και το πρόσφατο παράδειγμα του Ταλίσκα που πλήγωσε την ομάδα στην οποία ανήκει, την Μπενφίκα με την φανέλα της Μπεσίκτας.

Έτσι θα προκριθείς, Ολυμπιακέ

9. Επιθετικούς όπως τους Μπράουν Ιντέγιε και Όσκαρ Καρντόσο, ή επιτελικούς μέσους όπως οι Τσόρι Ντομίνγκες, Φορτούνη και Μαρίν ή παίκτες της κλάσης του Καμπιάσο, δεν διαθέτει καμία άλλη ομάδα στον όμιλο. Αν ο Ολυμπιακός εκμεταλλευτεί την αξία και την εμπειρία τους έχει αυτόματα τον πρώτο για την κορυφή του ομίλου.

10. Το ταξίδι στην Αστάνα είναι πολύ σημαντικό. Ο Ολυμπιακός θα ταξιδέψει εκεί στις 3 Νοεμβρίου για την 4η αγωνιστική και πρέπει να αντιμετωπίσει την κούραση και το κρύο. Τυχερός που δεν παίζει εκεί 5η ή 6η αγωνιστική. Λίγες μέρες πριν παίξει ο Ολυμπιακός στην Αστάνα θα έχει ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα του Καζακστάν, το οποίο πιθανότατα θα έχει κατακτήσει η αντίπαλος του Ολυμπιακού. Αν το "Καραϊσκάκης" έχει... μιλήσει, τότε στην Αστάνα μπορεί μέχρι και να "σφραγιστεί" η πρόκριση.

Έτσι θα προκριθείς, Ολυμπιακέ
© SNS GROUP
TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ