EUROPA LEAGUE

Εστορίλ - Παναθηναϊκός 2-0

Εστορίλ - Παναθηναϊκός 2-0
INTIME SPORTS

Ένας αγνώριστος Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα από την Εστορίλ με 2-0 στην Πορτογαλία και έμεινε χωρίς βαθμό στον όμιλο μετά από δυο παιχνίδια. Πολύ κακοί οι πράσινοι που απείλησαν ελάχιστα και κυρίως μετά τα δυο γκολ που δέχτηκαν.

Την ήττα με 2-0 από μια ομάδα που στις προηγούμενες παρουσίες των πράσινων στην Ευρώπη θα έχανε και θα έλεγε και ευχαριστώ γνώρισε ο Παναθηναϊκός στην Πορτογαλία από την Εστορίλ. Το τριφύλλι παρουσιάστηκε αγνώριστο και έπιασε πολύ κακή απόδοση κόντρα στην ομάδα που όλοι θεωρούσαν για χειρότερη στον όμιλο.

Οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου ασύνδετοι και ακίνδυνοι ελλείψει της παρουσίας του Μπεργκ αλλά και ενός στράικερ που θα έχει το εύκολο γκολ δεν μπόρεσαν να απειλήσουν μέχρι τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

Παράλληλα ο κόουτς των πράσινων παρέταξε τον Παναθηναϊκό χωρίς καθαρόαιμο αμυντικό χαφ και αυτό στοίχισε από ότι φάνηκε στους φιλοξενούμενους με τους Πορτογάλους να κερδίζουν την μάχη του κέντρου και να υπερισχύουν.

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο με τέσσερις αλλαγές σε σχέση με το ματς κόντρα στην Νίκη Βόλου καθώς ο Γιάννης Αναστασίου επανέφερε κάτω από τα γκολπόστ τον Κοτσόλη ενώ έβαλε και τον Τριανταφυλλόπουλο στόπερ αντί του Κουτρουμπή. Επίσης άφησε εκτός τον Λαγό βάζοντας τον Μπαϊράμι και έχοντας ως δίδυμο στην μεσαία γραμμή τους Ζέκα και Πράνιτς ενώ στην επίθεση δεν χρησιμοποίησε τον Καρέλη και τοποθέτησε στην κορυφή τον Πέτριτς. Οι πράσινοι παρατάχθηκαν με ένα σύστημα 4-2-3-1.

Από την άλλη ο Κουσέιρο είχε και αυτός αρκετές αλλαγές στην σύνθεση του σε σχέση με την αναμέτρηση με την Μπενφίκα έχοντας επτά αλλαγές και αφήνοντας πέντε βασικούς ποδοσφαιριστές του στον πάγκο.

Στο πρώτο ημίχρονο οι δυο ομάδες έδωσαν βάση στην άμυνα τους και το παιχνίδι περιορίστηκε μέχρι έξω από τις δυο περιοχές και χωρίς την μεγάλη ευκαιρία μπροστά από τις δυο εστίες. Ένα παιχνίδι τακτικής από Παναθηναϊκό και Εστορίλ που κρατούσαν πως θα κρατήσουν το μηδέν και όχι πως θα σκοράρουν.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους οι δυο προπονητές θέλησαν να κάνουν πιο επιθετικές τις ομάδες τους για να βρουν το γκολ. Από την πλευρά του ο Αναστασίου έριξε στην μάχη τον Καρέλη αντί του Μπαϊράμι και ο Κουζέιρο τον Κλέμπερ αντί του Λόπες.

Οι Πορτογάλοι όμως ήταν αυτοί που πάτησαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, απείλησαν πρώτοι, σκόραραν στο 52' με τον Κλέμπερ και διατήρησαν το υπέρ τους προβάδισμα.

Ο Παναθηναϊκός δεν αξιοποίησε την πιο καλή στιγμή που είχε στο 54' με τον Πέτριτς και μετά δέχτηκε ένα ακόμα γκολ στο 66' που ουσιαστικά τελείωσε την αναμέτρηση.

Η ταυτότητα του

Γήπεδο: "Antonio Coimbra Da Mota"

Διαιτητής: Γκουμιενί

Βοηθοί: Μπλέγεν, Μιρς

ΕΣΤΟΡΙΛ (Κουζέιρο): Βάγκνερ, Ταβάρες, Άντερσον, Λόπες (46' Κλέμπερ), Είτι, Καμπρέρα, Σέμπα, Ραφαέλ, Αμάντο (78' Φελόπε Γκονσάλβες), Νασιμέντο, Τόζε (62' Κούκα).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αναστασίου): Κοτσόλης, Μπούρμπος, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Νάνο, Ζέκα, Πράνιτς (74' Λαγός), Ντίνας (58' Δώνης), Ατζαγκούν, Μπαϊράμι (46' Καρέλης), Πέτριτς.

Γκολ: 52' Κλέμπερ, 66' Αμάντο

Κάρτες: 33' Νάνο

Θυμηθείτε εδώ το LIVE της αναμέτρησης

Καλύτερη η Εστορίλ, μια από τα ίδια ο Παναθηναϊκός

Η Εστορίλ ως γηπεδούχος προσπάθησε να πάρει τα ηνία του αγώνα στα πρώτα λεπτά και την υπεροχή του ματς με τους Πορτογάλους να κλείνουν την άμυνα τους αρχικά και να χτυπούν στις αντεπιθέσεις. Σε μια από αυτές στο 10' ο Λόπες έφυγε κάθετα σε θέση για σουτ αλλά ο Σίλντενφελντ παρενέβη και τον ανέκοψε. Στο 15' μάλιστα ο ίδιος παίκτης πέρασε τον Κροάτη αμυντικό και σούταρε από το ημικύκλιο με την μπάλα να φεύγει έξω.

Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός είχε μόνο ένα σουτ στο 12' με τον Ατζαγκούν το οποίο όμως μπλόκαρε ο Βάγνερ. Οι πράσινοι ήταν προβλέψιμοι στις επιθέσεις τους με αποτέλεσμα οι παίκτες της Εστορίλ να τους κόβουν συνέχεια. Μάλιστα οι περισσότερες προσπάθειες του τριφυλλιού έμεναν ημιτελείς.

Επίσης οι πράσινοι αμυντικά έπαιζαν χωρίς κάποιο καθαρόαιμο αμυντικό χαφ και αυτό έκανε πιο εύκολη την δουλειά των παικτών της Εστορίλ καθώς παρά την πίεση των Ζέκα και Ατζαγκούν δεν υπήρχε άλλος ποδοσφαιριστής που να βγάζει πίεση.

Οι γηπεδούχοι είχαν την ελαφρά υπεροχή και απείλησαν και πάλι με σουτ του Τόζε στο 34' το οποίο μπλόκαρε ο Κοτσόλης χωρίς να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα στην τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους.

Ανέβηκαν και σκόραραν οι γηπεδούχοι

Οι Πορτογάλοι στο δεύτερο μέρος με την είσοδο του Κλέμπερ έγιναν ποιο απειλητικοί και εκμεταλλεύτηκαν περισσότερο τα κενά στην άμυνα του Παναθηναϊκού ενώ ευτύχησαν να προηγηθούν στην πρώτη τους καλή στιγμή. Ήταν το 52' όταν ο Νάνο στα αριστερά έχασε την μπάλα από τον Σέμπα, αυτός μπήκε στην περιοχή, ξεπέρασε την πίεση του Σίλντενφελντ και γύρισε από πλάγια στον Κλέμπερ ο οποίος έκανε το 1-0 από κοντά σε κενή εστία καθώς ο Κοτσόλης είχε βγει λανθασμένα να κλείσει τον Σέμπα.

Οι πράσινοι θα μπορούσαν να φέρουν το ματς στα ίσια δυο λεπτά αργότερα αλλά σε μια βαθιά μπαλιά ο Πέτριτς έγινε κάτοχος της μπάλας όμορφα μέσα στην περιοχή αλλά έχασε την ισορροπία του και προσπάθησε με ένα τακουνάκι να πλασάρει από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά ο γκολκίπερ των γηπεδούχων έπιασε την μπάλα. Στο 59' το πολύ καλό σουτ του Καρέλη έφυγε και αυτό έξω.

Στη συνέχεια η Εστορίλ πήρε και πάλι τα ηνία του αγώνα και στο 61' ο Κλέμπερ μετά από κόρνερ έκανε την προβολή με τον Πράνιτς να διώχνει πάνω στην γραμμή.

Δεν τον κυνήγησε κανείς

Το τριφύλλι δέχτηκε ένα ακόμα αστείο γκολ όταν μετά από εκτέλεση πλάγιο από τα αριστερά στο 66' ο Καμπρέρα έγινε κάτοχος της μπάλας, είδε την κίνηση του Αμάντο από το κέντρο μέχρι το πέναλτι του έκανε την σέντρα και αυτός με κεφαλιά νίκησε για δεύτερη φορά τον Κοτσόλη. Σε όλη την διάρκεια της κίνησης του μάλιστα ο άσος της Εστορίλ ήταν ανενόχλητος με τους πράσινους απλά να κοιτάζουν.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να μπει και πάλι στο ματς στο 70' αλλά η σέντρα του Μπούρμπου από τα δεξιά πέρασε ανεκμετάλλευτη από τους Καρέλη και Πέτριτς. Ο Αναστασίου στο 75' έκανε και μια αναγκαστική αλλαγή με τον Λαγό αντί του Πράνιτς αλλά δεν άλλαξε τίποτα.

Οι παίκτες του τριφυλλιού θα μπορούσαν να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω αν στο 88' ο Ατζαγκούν μετά την φανταστική μπαλιά του Καρέλη δεν πλάσαρε πάνω στον γκολκίπερ της Εστορίλ στην καλύτερη πράσινη στιγμή.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ

1) Ντινάμο Μόσχας 6 (3-1)
2) Αϊντχόφεν 3 (1-1)
3) Εστορίλ 3 (1-1)
4) Παναθηναϊκός 0 (1-3)

Η φάση του αγώνα

Η ευκαιρία του Πέτριτς. Ο Παναθηναϊκός είχε ελάχιστες στιγμές να απειλήσει και μια εξ αυτών ήταν στο 54' μετά το γκολ που δέχτηκε με τον Πέτριτς. Ο Κροάτης άσος ενώ πήρε ωραία την μπάλα στα πόδια του μέσα στην περιοχή δεν κατάφερε να την φέρει όπως θα ήθελε στα πόδια του με αποτέλεσμα να κάνει ένα τακουνάκι το οποίο μπλόκαρε εύκολα ο γκολκίπερ της Εστορίλ. Αν εκεί ο Παναθηναϊκός έκανε το 1-1 ίσως άλλαζαν τα πράγματα.

Ο διαιτητής

Ο Γκουμιενί. Έβγαλε την αναμέτρηση χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα σε ένα ματς που δεν είχε και κάποια μεγάλη φάση για να επέμβει.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Σέμπα. Ο άσος των Πορτογάλων ήταν πολύ καλός και απειλεί για την άμυνα του Παναθηναϊκού σε όλη την διάρκεια του ματς. Η κίνηση του στο πρώτο γκολ της Εστορίλ ήταν πολύ καλή και ουσιαστικά εξέθεσε τόσο τον Σίλντενφελντ όσο και τον Κοτσόλη και φυσικά του ανήκει το μισό τέρμα.

Μας άρεσε

Ο τρόπος με τον οποίο έπαιξε η Εστορίλ. Παρά το γεγονός ότι ήξερε ότι είναι πιο αδύναμη από τον Παναθηναϊκό δεν κλείστηκε και δεν περίμενε στην άμυνα της τους πράσινους. Έπαιξε το ματς στα ίσια και πήρε αυτό που δικαιούταν την νίκη.

Δεν μας άρεσε

Η εικόνα του Παναθηναϊκού. Ουσιαστικά οι πράσινοι δεν εμφανίστηκαν ποτέ στο γήπεδο του Εστορίλ και γνώρισαν την ήττα από μια ομάδα που στα χαρτιά ήταν κατώτερη του τριφυλλιού όχι όμως και μέσα στο γήπεδο.

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ