EUROPA LEAGUE

Ένας Μπόλονι, όλοι οι Σάμροκ Ρόβερς

Ένας Μπόλονι, όλοι οι Σάμροκ Ρόβερς
Σάμροκ Ρόβερς

Οι Ιρλανδοί της Σάμροκ έκαναν υπέρβαση βουτώντας στο χρυσάφι με τη συμμετοχής στους ομίλους του Europa League.

Η πρόκριση των Σάμροκ Ρόβερς επί της Παρτιζάν δεν ήταν απλά ένα αγωνιστικό θαύμα, αλλά και μια απίστευτη ευκαιρία που δίνεται στον ιρλανδικό σύλλογο να ξεπεράσει μια και καλή τα οικονομικά τoy προβλήματα και να γίνει και πάλι o κυρίαρχος των εγχώριων διοργανώσεων.

Η διοίκηση των οπαδών των Σάμροκ έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στο οικονομικό συμμάζεμα του συλλόγου. Κάθε βοήθεια, όμως, είναι ευπρόσδεκτη και φρόντισαν αυτή να την προσφέρουν οι ίδιοι οι παίκτες της ομάδας με την πρόκρισή τους στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Το μπάτζετ της ομάδας που είναι από τα πιο υψηλά στην Ιρλανδία φθάνει τα 600.000 ευρώ, όσο σχεδόν κοστίζει ο Λάσλο Μπόλονι στον ΠΑΟΚ. Τόσο λίγα… Για την ιρλανδική ομάδα, όμως, μόνο τα αρχικά έσοδα του ενός εκατομμυρίου ευρώ από τη συμμετοχή στους ομίλους φαντάζουν με Λόττο (640.000 ευρώ είναι μπόνους συμμετοχής και 360.000 ευρώ για τα έξι παιχνίδια που θα δώσει).

Είναι ένα ποσό που υπερκαλύπτει το ετήσιο μπάτζετ και δεν είναι το μόνο καθώς δεν έχουν υπολογιστεί το ιρλανδικό μάρκετ πουλ που θα καταλήξει ολόκληρο στα ταμεία των Σάμροκ, ούτε φυσικά τα έσοδα από τα εισιτήρια, ιδιαίτερα αυτά του αγώνα με την Τότεναμ, ούτε καν τα μπόνους της κατάκτησης βαθμών.

Να θυμίσουμε πως η νίκη στους ομίλους πριμοδοτείται με 140.000 ευρώ ενώ η ισοπαλία με 70.000 ευρώ. Και αν νομίζετε ότι είναι λίγα τα 70.000 ευρώ να σας ενημερώσουμε πως στον τελικό του FAI Cup που θα συμμετάσχουν οι Σάμροκ και θα γίνει στις 6 Νοεμβρίου, ο νικητής θα πάρει 50.000 ευρώ (μία άλλη πηγή αναφέρει πως ίσως είναι διπλάσιο).

Όπως είναι φυσικό τα υπέρογκα έσοδα των Σάμροκ τους δίνουν ένα ευχάριστο οικονομικό πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων συλλόγων και τα… τριφύλλια θέλουν να το εκμεταλλευτούν προκειμένου να εδραιώσουν την κυριαρχία τους στο πρωτάθλημα της Ιρλανδίας. Μετά θα βάλουν ακόμα πιο ψηλά τον πήχη στοχεύοντας στην επίτευξη ενός θαύματος σαν εκείνο που πέτυχαν τον Αύγουστο στο Βελιγράδι.

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ