EUROPA LEAGUE

Αστέρας Τρίπολης - Παρτίζαν 2-0

Αστέρας Τρίπολης - Παρτίζαν 2-0
INTIME SPORTS

Ο Αστέρας Τρίπολης νίκησε 2-0 της Παρτίζαν, είναι μόνος πρώτος στον τρίτο όμιλο του Europa League και η μοναδική ελληνική ομάδα που έδωσε βαθμούς. Τα γκολ οι Ουσέρο, Πάρα.

Ένας Αστέρας για φίλημα, μια ομάδα με στόφα ευρωπαϊκή, χωρίς φόβο και πανέτοιμη να αρπάξει τον αντίπαλο και να του αλλάξει τα... φώτα, έκανε "πάρτι" στον αγωνιστικό χώρο του "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" και νίκησε με 2-0 την Παρτίζαν για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Οι Αρκάδες έγραψαν ιστορία, φτάνοντας στην πρώτη νίκη τους σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης (τέταρτη συνολικά φέτος) και διατήρησαν το αήττητό τους, φτάνοντας στους τέσσερις πόντους και δείχνοντας ότι θα τα δώσουν όλα για την πρόκριση στην φάση των "32".

Ο Ουσέρο στο 22' και ο Πάρα στο 52' πέτυχαν τα τέρματα για την ομάδα του πρωτομάστορα της (νέας) επιτυχίας, Στάικου Βεργέτη και το τελικό σκορ φαντάζει κολακευτικό για τους φιλοξενούμενους, που σε κανένα σημείο του αγώνα δεν μπόρεσαν να κοιτάξουν στα μάτια τους γηπεδούχους.

Πλειάδα χαμένων ευκαιριών, ένα ακυρωθέν γκολ του Μπαράλες που θα έπρεπε να μετρήσει (69') και ένα... άνετο τρίποντο για τον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος είναι μόνος πρώτος στον τρίτο όμιλο μετά και το 1-1 στο Τότεναμ - Μπεσίκτας και κοιτάζει τον επόμενο αγώνα του, αυτόν κόντρα στα "σπιρούνια".

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης"

Διαιτητής: Ντάνι Μακέλιε

Βοηθοί: Πάτρικ Λάνγκαμπ, Μάριο

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Βεργέτης): Κοσίτσκι, Λούι, Γκοϊάν, Σανκαρέ, Παντελιάδης, Ρόλε (89' Μουνάφο), Ζησόπουλος, Ουσέρο, Γιαννιώτας (73' Κιτοκό), Μάσα, Πάρα (59' Μπαράλες).

ΠΑΡΤΙΖΑΝ (Νίκολιτς): Λούκατς, Βολκόβ, Στάνκοβιτς, Τσίρκοβιτς, Βουλίτσεβιτς, Μπράνκο Ίλιτς, Σάσα Ίλιτς (77' Κόιτς), Πάντιτς, Γκρμπιτς (63' Νίνκοβιτς), Άντρια Ζίβκοβιτς (46' Φοφανά), Λάζοβιτς.

Γκολ: 22' Ουσέρο, 52' Πάρα

Κάρτες: 51' Λάζοβιτς, 61' Βουλίτσεβιτς, 89' Νίνκοβιτς, 93' Μπαράλες

Δείτε εδώ το Live της αναμέτρησης

Αστέρας Τρίπολης - Παρτίζαν 2-0
INTIME SPORTS

Ανασκόπηση αγώνα

Ο αγώνας ξεκίνησε "σφιχτά" και για τις δυο ομάδες, που είχαν ως πρώτο και κύριο μέλημά τους την φύλαξη των μετόπισθεν και την κυριαρχία στο νευραλγικό χώρο του κέντρου. Όσο κυλούσαν τα λεπτά, τόσο πατούσαν καλύτερα στο χορτάρι οι παίκτες του Στάικου Βεργέτη, που άρχισαν να παίρνουν μέτρα και να κυριαρχούν.

Κάποιες μικροευκαιρίες αποτέλεσαν... καμπανάκι για την εστία του Λούκατς, ο οποίος στο 22' έκανε "δώρο" στους Αρκάδες, όταν έκανε ασταθή επέμβαση σε ένα φαινομενικά εύκολο σουτ και ο Ουσέρο είπε "ευχαριστώ", πλασάροντας ιδανικά στην επαναφορά και κάνοντας το 1-0 για τον Αστέρα.

Προτού καλά καλά συνέλθουν οι Σέρβοι, παραλίγο να έρθει και ένα δεύτερο τέρμα, όταν ο Μάτσα (25') είχε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ με τον γκολκίπερ της Παρτίζαν, αλλά το πλασέ του δεν ήταν το καλύτερο δυνατό και αυτή την φορά ο Λούκατς ενήργησε καλύτερα, όπως και στο σουτ του Ρατς λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ένα ρεσιτάλ μεστής εμφάνισης από τους γηπεδούχους, που κυριάρχησαν πλήρως και έκαναν ό,τι ήθελαν πάνω στο χορτάρι. Και αφού πρώτα απείλησαν την εστία του Λούκατς, ήρθε στο 52' ο Πάρα με κοντινή προβολή να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και στους "επτά ουρανούς" τους φίλους του Αστέρα.

Οι Αρκάδες συνέχισαν να πιέζουν, με την Παρτίζαν να έχει μια καλή στιγμή στο 63' με τον Βουλίτσεβιτς και τον Κοσίτσκι να αντιδρά αποτελεσματικά, για να συνεχίζεται το αρκαδικό κρεσέντο στην συνέχεια, έστω και αν δεν ήρθε ένα τρίτο γκολ για να αποτελέσει το... κερασάκι στην τούρτα.

Έξι λεπτά μετά, ο Μπαράλες έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε (λανθασμένα) ως οφσάιντ, με τον Αστέρα να έχει και άλλες φάσεις στην συνέχεια, ωστόσο το 2-0 δεν άλλαξε. Αυτό βέβαια ουδόλως στεναχώρησε κάποιον, αφού χάρισε ένα καθαρό και δίκαιο τρίποντο στην ομάδα του Βεργέτη, που ήταν η μοναδική ελληνική εκπρόσωπος που χάρισε βαθμούς στην χώρα μας αυτή την αγωνιστική.

Η φάση του αγώνα

Η ασταθής επέμβαση του γκολκίπερ της Παρτίζαν στο 22', έδωσε την ευκαιρία στον Ουσέρο να σκοράρει, να ανοίξει το σκορ και να μπουν οι βάσεις για τη νίκη του Αστέρα. Η στιγμή που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των Αρκάδων και άλλαξε μια και καλή το μομέντουμ της αναμέτρησης.

Ο διαιτητής

Κοντά στις φάσεις, άφησε το παιχνίδι να παιχτεί και προσπάθησε να μοιράσει το καρπούζι στη μέση. Βέβαια, τον κρέμασε ο βοηθός του στο ακυρωθέν γκολ του Μπαράλες στο 69', όπου υποδείχτηκε -μάλλον λανθασμένα- σε θέση οφσάιντ ο επιθετικός των Αρκάδων. Πάντως, δεν έδειξε διάθεση να δώσει... σπόρια προς τη μια ή την άλλη πλευρά.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Θα λέγαμε τόσο τον Λούι όσο και τον Φερνάντο Ουσέρο, οι οποίοι έκαναν εξαιρετική εμφάνιση. Αν πρέπει οπωσδήποτε να διαλέξουμε, θα λέγαμε τον δεύτερο, τον παίκτη με τις περισσότερες ευρωπαϊκές συμμετοχές στην ιστορία του Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος άνοιξε και τον δρόμο της νίκης με το γκολ του στο 22' και είχε ηγετική εικόνα πάνω στο χορτάρι.

Μας άρεσε

Ο Στάικος Βεργέτης παρουσίασε ένα σύνολο "να το πιεις στο ποτήρι" και το πιστώνεται. Άριστα διαβασμένη η ομάδα του, απολύτως έτοιμη για τις απαιτήσεις του ματς, ψυχολογικά και αγωνιστικά έτοιμη, ενώ τακτικά παίρνει άριστα. Ένα μεγάλο "μπράβο" σε όλους!

Δεν μας άρεσε

Τίποτα το ιδιαίτερο οι Σέρβοι, χειρότεροι απ' ό,τι τους περιμέναμε, σε κανένα σημείο του ματς δεν κυριάρχησαν ή έκαναν κάτι αξιοσημείωτο. Ένα σύνολο που δεν πρέπει να το φοβηθεί ούτε στον δεύτερο γύρο η ομάδα της Αρκαδίας, έστω και αν θα είναι τελείως διαφορετικό παιχνίδι.

Η βαθμολογία του τρίτου ομίλου:

1. Αστέρας Τρίπολης 4 (3-1)

2. Μπεσίκτας 2 (2-2)

3. Τότεναμ 2 (1-1)

4. Παρτίζαν 1 (0-2)

Η επόμενη αγωνιστική:

23/10: Τότεναμ - Αστέρας Τρίπολης (22:05)

23/10: Παρτίζαν - Μπεσίκτας (22:05)

Διαβάστε τι έγινε και στα υπόλοιπα παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League.

Το γκολ του Ουσέρο:

Το γκολ του Πάρα:
TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ